Cookies med smarties

af Stinna

Nem opskrift på lækre, sprøde cookies med chewy midte. I denne opskrift er der tilsat Smarties (eller m&m’s). De er utrolig nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser – og vil med garanti vække begejstring for både store-og små. 

Cookies med smarties

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 24 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 350 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g smarties

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør (ikke smeltet) sammen med brun farin og sukker.
  • Tilsæt vaniljesukker, æg, bagepulver, natron, hvedemel og salt. Rør det godt rundt.
  • Hvis dejen virker lidt usammenhængende, så prøv at samle den med hænderne. Så burde den blive fast og samle sig.
  • Tilføj 150 g Smarties (de sidste 50 g skal ikke i).
  • Sæt dejen på køl i 1 time.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 175 grader alm. ovn (det vil sige over-og undervarme).
  • Tril dejen til kugler af cirka 50 gram. Så får du cookies i ens størrelse og de er derfor nemmere at bage jævnt.
  • Tryk de sidste Smarties let ned i hver kugle.
  • Kom bagepapir på en bageplade. Placer 5 kugler på bagepladen. Der skal være mellemrum mellem dem, da de flyder meget ud.
  • Placer bagepladen midt i ovnen. Bag dine cookies i cirka 11-12 minutter. Kig til dem – de skal være gyldne i kanten og lysere i midten. I min søsters ovn skulle de have cirka 14 minutter.
  • Træk bagepapiret med de varme cookies over på en kold bagerist. Lad dem køle af. Bag resten af dine cookies og opbevar dem i en kagedåse, når de er helt afkølede.

Disse cookies er både sprøde og seje på samme tid. For at sikre den seje midte, er det vigtigt at du ikke bager dine cookies for længe i ovnen. De er ikke sprøde mens de er i ovnen, men bliver sprøde når de køler af. 

Cookies med smarties er helt perfekte til børnefødselsdagen eller som uddeling i skolen. De kan nemlig sagtens bages dagen før de skal spises. De skal blot opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Du kan også sagtens lave din cookiedej dagen i forvejen – og du kan endda fryse den ned. På den måde er det lynhurtigt at fremtylle de lækreste cookies, når lækkersulten melder sig. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Camilla 14. oktober 2023 - 10:11

5 stars
Gode chewy cookies som ungerne elskede ♥️

Reply
Stinna 14. oktober 2023 - 12:38

Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.