5 opskrifter på morgenmad uden mælkeprodukter

af Stinna

5 morgenmadsopskrifter uden mælkeprodukter. Nu har jeg selv (forsøgt) at undgå mælkeprodukter i nogle måneder efterhånden, idet jeg stadig er ved at afprøve, hvilken betydning mælkeprodukter har på min hud (mere om det her). I den forbindelse er jeg blevet spurgt om det ikke er svært at lave mad uden mælkeprodukter og især har jeg fået en del opskrifter til, hvad dælen man nu spiser til morgenmad, når det ikke indeholder mælkeprodukter. Det kræver måske en lille tilvænning, da det nemmeste er en skål yoghurt med granola på. Men det behøver slet ikke være så vanskeligt, så jeg vil gerne dele mine idéer med jer her.

Man kan naturligvis vælge den lidt nemme løsning og spise en mælkefri yoghurt og så toppe det med det man ønsker, eller spise sit morgenmadsprodukt med plantemælk på, men hvis du vil prøve lidt andet, så har jeg nogle idéer her:

  1. Havregrød kogt på mandelmælk. Toppet med lidt chokolade, friske hindbær og kokos. Jeg har tilsat et æg til grøden, som gør den ekstra mættende og cremet. Dette kan naturligvis sagtens undværes.
  2. Tyk chokoladesmoothie lavet med banan og avocado. Denne smoothie mætter virkelig godt og har en virkelig cremet konsistens.
  3. Soyayoghurt (eller en anden type yoghurt) toppet med hjemmelavet banangranola. Det her er den lidt nemme løsning til de dage, hvor det lige skal gå ekstra stærkt. Den hjemmelavede granola er sødet med banan og er knasende sprød.
  4. Glutenfri havrevafler. Vafler til morgenmad er altid et hit og de kan sagtens laves dagen i forvejen, så der er nem morgenmad dagen efter. Top dem med marmelade, frugt eller måske lidt peanutbutter.
  5. Skøn og sund greenie. Det her er min favorit lige for tiden og det er simpelthen den nemmeste måde lige at få lidt ekstra grøntsager på – også helt fra morgenstunden. Jeg laver min grønne smoothie med avocado, banan, spinat og citron og tilsætter ofte lidt ekstra, fx jordbær, chiafrø eller broccoli.

Jeg håber at I kan få lidt inspiration til mælkefri morgenmad her. Ellers så kom gerne med jeres favoritter i kommentarfeltet.

2 Kommentarer

Inger 30. april 2019 - 11:32

Hej :)
Fik lige lyst til at se opskriften på greene, men når jeg klikker på linket kommer opskriften på vafler frem ;)

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:28

Hov, det retter jeg da lige :-) Tak!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.