7,K
Soltørret tomat-spread er en slags vegansk pålæg, som man kan smøre på rugbrød. Opskriften på det smørbare pålæg er lavet af sesamfrø, soltørrede tomater, olie og krydderier. Det smager skønt på en rugbrødsmad – og gerne med lidt tomat på.
Du kan bruge de kerner/frø og krydderier du lige ønsker. Jeg er vild med kombinationen af soltørret tomat og rosmarin, men måske oregano også kunne være lækkert. Jeg spiser det på brød, men det er sikkers også lækkert som dip til grøntsagsstænger.
Soltørret tomat-spread
Antal: 1 lille glas
Ingredienser
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl soltørrede tomater i olie
- 1 spsk. olie
- lidt salt + peber
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
- Blend sesamfrø, tomater, olie, rosmarin og frisk basilikum.
- Smag til med salt og peber.
- Hvis man ønsker en mere ensartet spread, så kan sesamfrø ligges i blød i vand inden.
- Opbevares på køl.
Vegetarisk pålæg
Hvis du leder efter andre opskrift på vegetarisk pålæg eller dip, så kan jeg anbefale dig at prøve min cremede hummus, haydari eller hjemmelavede guacamole.
REGI: Tallerken fra Broste Copenhagen.
2 Kommentarer
Jeg har lige lavet denne spread med soltørrede tomater uden olie, 1 dåse bønnemix og så bare vand til konsistens. Det gav en lidt mildere smag og blev også virkeligt godt og et super alternativt til fx leverpostej. Tak for inspirationen.
Hvor lyder det skønt! Tak for tilbagemeldingen :-)