Linsedip – dip med røde linser

af Stinna

Linsedip med røde linser, tahin, hvidløg og citron – og selvfølgelig lidt krydderier. Denne lækre linsedip blev lavet en aften, hvor jeg manglede noget til min madpakke næste dag. Jeg havde ikke nogle kikærter, men havde en del røde linser i skabet. Linsedippen minder om hummus i smag og har en skøn, fyldig konsistens.

Jeg spiste den som sagt på madpakken, sammen med knækbrød og gulerødder. Det var en rigtig god lille formiddagssnack og mættede en del. Hvis du ikke lige har linser, så tror jeg sagtens at hvide bønner fx kan bruges. Ellers har jeg nogle andre forslag til dip lige her:

Rødbedehummus

Ærtedip

Bønnecreme med kidneybønner og friske krydderurter

Linsedip

Opskriften på linsedip kommer lige herunder. Jeg har valgt at bruge en tahin i min dip, som er en sesam-pasta. Når jeg bruger en tahin, vælger jeg altid en lys variant – jeg synes den mørke er alt for bitter, men du kan bruge lige hvad du synes. Dippen opbevares på køl i en skål.

Linsedip – dip med røde linser
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Ingredients
  • 200g røde linser
  • 1/2 dl olie (gerne en variant, der ikke smager af for meget)
  • 2 spsk. lys tahin (sesam-pasta)
  • saft af 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. tørret stødt gurkemeje
Instructions
  1. Skyl linserne grundigt. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Kom afkølede linser, olie, tahin, citronsaft, hvidløg, salt, paprika og gurkemeje i en blender / minihakker.
  3. Blend det hele godt, til dippen har en ensartet konsistens. Tilføj mere olie eller vand, hvis du ønsker en mere flydende variant.
  4. Smages til med citronsaft og salt.

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

trine 16. september 2017 - 00:11

ser lækkert ud – særligt knækbrødet – har du en opskrift på dette? :-)

Reply
Stinna 18. september 2017 - 08:20

https://stinna.dk/grove-knaekbroed-og-aertedip det var en variant af dette, hvor jeg undlod nogle af kernerne og istedet brugte havregryn :-) Har desværre ikke en præcis opskrift – men kan forsøge at lave det igen snart :-)

Reply
Pitachips - knasende sprøde chips af pitabrød - Stinna - nem snack 6. august 2018 - 12:29

[…] Opskriften her er måske mere et tip, en det er en opskrift – det er ihvertfald én af de opskrifter, som virkelig er nem og indeholder ganske få ingredienser. Faktisk skal der blot bruges pitabrød, olie og krydderier, så er disse chips klar til en kort tur i ovnen. Spises med en god dip, fx Linsedip – dip med røde linser eller Rødbedehummus. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.