Linsedip med røde linser, tahin, hvidløg og citron – og selvfølgelig lidt krydderier. Denne lækre linsedip blev lavet en aften, hvor jeg manglede noget til min madpakke næste dag. Jeg havde ikke nogle kikærter, men havde en del røde linser i skabet. Linsedippen minder om hummus i smag og har en skøn, fyldig konsistens.
Jeg spiste den som sagt på madpakken, sammen med knækbrød og gulerødder. Det var en rigtig god lille formiddagssnack og mættede en del.
Linsedip
Opskriften på linsedip kommer lige herunder. Jeg har valgt at bruge en tahin i min dip, som er en sesam-pasta. Når jeg bruger en tahin, vælger jeg altid en lys variant – jeg synes den mørke er alt for bitter, men du kan bruge lige hvad du synes. Dippen opbevares på køl i en skål.
Linsedip - dip med røde linser
Ingredienser
- 200 g røde linser
- 1/2 dl olie gerne en variant, der ikke smager af for meget
- 2 spsk. lys tahin sesam-pasta
- saft af 1 citron
- 1 fed hvidløg
- salt
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 tsk. tørret stødt gurkemeje
Sådan gør du
- Skyl linserne grundigt. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
- Kom afkølede linser, olie, tahin, citronsaft, hvidløg, salt, paprika og gurkemeje i en blender / minihakker.
- Blend det hele godt, til dippen har en ensartet konsistens. Tilføj mere olie eller vand, hvis du ønsker en mere flydende variant.
- Smages til med citronsaft og salt.
Noter
Hvis du ikke lige har linser, så tror jeg sagtens at hvide bønner fx kan bruges. Ellers har jeg nogle andre forslag til dip lige her:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
ser lækkert ud – særligt knækbrødet – har du en opskrift på dette? :-)
https://stinna.dk/bagvaerk/hjemmelavede-knaekbroed-med-kerner.html det var en variant af dette, hvor jeg undlod nogle af kernerne og istedet brugte havregryn :-) Har desværre ikke en præcis opskrift – men kan forsøge at lave det igen snart :-)