Endelig æblesæson + opskrift på æblekage

af Stinna

æbler

Endelig blev det efterår og dermed også æblesæson. Som jeg har nævnt utallige gange herinde, så er jeg helt vild med efteråret og glæder mig altid til netop denne årstid. Der er noget hyggeligt over efteråret, som de andre årstider bare ikke har på samme måde.

Lige nu dufter min lejlighed af æbler og kanel. Jeg er nemlig ved at bage årets første æblemuffins og koge æblegrød. Jeg var så heldig at få en stor pose æbler i går. Selv har jeg endnu ikke fundet et æbletræ med modne æbler endnu, men disse var helt perfekte. De trylles selvfølgelig hurtigt om til lækkerier og så planlægger jeg at skære resten i tern og fryse dem, så der er til smoothies.

Hvis I også bor nær et æbletræ, så er det nok snart på tide at få smagt om æblerne er modne. Man kan lave SÅ mange lækkerier med æbler og i dette indlæg deler jeg to favoritter med jer – nemlig min sundere æbletærte og mine sundere æblemuffins. Opskrifterne finder I herunder.

Æbletærte-3

Æbletærte – bagt med havregrynsbund og kanel. Planen var egentligt at toppe denne æblekage med cremefraiche, men det nænnede jeg ikke, fordi den er så fin. Jeg serverede dog cremefraiche til, som var rørt op med en smule kanel.

sunde-æblemuffins1

Søde sunde æblemuffins. Kanel og æbler er den skønneste kombination og i disse muffins smager det helt perfekt. Igen har jeg valgt at toppe med kanel-skyr, men dette er slet ikke nødvendigt.

æbler-2

Hvad med jer – skal I også igang med at bage med æbler?

/ Det smukke krus på øverste billede er fra Lars Rank Keramik.

2 Kommentarer

trinevb 5. september 2016 - 21:39

smoothies med frosne æbler? Har du nogle gode idéer?

Reply
Stinna 6. september 2016 - 09:15

Hej, nej ikke endnu :-) Jeg vil dog selv prøve mig frem, men tænker at de kan bruges ligesom fx frosne bananer i smoothies. Måske sammen med citron, spinat og banan?

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.