Opskrifter med æbler

af Stinna

Opskrifter med æbler

Opskrifter med æbler

Æbler er noget af det allebedste ved efteråret, hvor træerne bugner med lækre danske æbler. Hvert efterår forsøger jeg at bruge en masse æbler i min madlavning og særligt i bagværk er æbler lækre.

Forleden kom min far forbi med en stor pose med æbler. For at få inspiration til at bruge disse æbler, kiggede jeg lidt i mine opskrifter herinde. Jeg fandt frem til 5 opskrifter, som jeg snarest vil lave igen. Så hvis du også er så heldig, at have en masse æbler, så er det bare med at komme igang med nedenstående opskrifter.

Havtorn marmelade med æble og vanilje. Ligesom æbler, så er efteråret også sæson for de skønne havtorn. Opskriften på havtornmarmelade med æble er lige her. aeblepandekager-5

Pandekager med kanel og æbler smager virkelig skønt og er perfekt til en grå søndag. Opskriften er her: Æblepandekager – små tykke pandekager.
aeblecrumble

En anden æbleklassiker er skøn æblecrumble med havregryn og mandler. Opskriften er lige her: Æblecrumble med havregryn og kanel.

En anden måde at bruge æbler på er at rive dem groft og komme dem i boller. Opskrift lige her: Grove koldhævede æbleboller med kanel.
sunde-aeblemuffins1

Sidste opskrift er også en opskrift på muffins – men disse er toppet med kanelskyr. Opskriften er lige her: Sunde æblemuffins.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.