Grove gulerodsbrud

af Stinna
Grove gulerodsbrud

Grove gulerodsbrud. Da min søster og jeg var små, fik vi altid et gulerodsbrud i Sallings bager, når vi var med vores mor inde i byen. Vi hadede at være med på sådan en strøgtur, men når vi fik et gulerodsbrud med smør hver, så blev dagen meget bedre. Jeg har nu selv bagt en version af de skønneste gulerodsbrud, men denne version er bagt med en smule fuldkornshvedemel. Fuldkornsmelet giver lidt grovere gulerodsbrud, som alligevel smager lige som dem hos bageren.

Lækre grove gulerodsbrud

Selvom der er tilsat lidt groft mel til denne variant, så er de alligevel lige som de skal være – dejligt svampede, fyldt med smag og så med den lidt specielle konsistens, som sådan nogle gulerodsbrud nu har. Jeg synes de smager allerbedst nybagte og med et godt lag smør på – og selvfølgelig en god kop kaffe til.

Andre lækre boller: Grove æbleboller med kanel

Opskriften er inspireret af Julies og min version i vores kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER’, men jeg har lavet lidt om i opskriften og brugt en grovere type mel. Det blev de bestemt ikke dårligere af.  Disse grove gulerodsbrud kan sagtens fryses. Jeg frøs halvdelen ned efter bagning og tøede dem derefter op på køkkenbordet. Lun dem i ovnen eller på brødristeren.

5 fra 1 stemme
Opskrift på grove gulerodsbrud
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
1 t 45 min
Samlet tid
20 min
 

Lækre grove gulerodsbrud.

Ret: Bagværk
Keyword: Gulerodsbrud
Antal: 9 boller
Ingredienser
  • 4 dl lunkent vand
  • 1/2 pakke gær
  • 1 spsk honning eller sirup
  • 200-250 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 1 lille spsk groft salt
  • 50 g smør
  • 300 g gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 stort æg
Sådan gør du
  1. I en skål røres gær ud i lunkent vand. Tilsæt honning og rør godt rundt.


  2. I en anden skål blandes mel, salt og smør. Det kolde smør fordeles i små stykker.


  3. Tilsæt nu væsken med gær til skålen med mel.


  4. Rør det hele rundt. Jeg brugte min røremaskine og lod den røre på højeste hastighed i 5 minutter, til dejen slap kanterne af skålen. Hvis dejen er meget klistret, tilsættes lidt mel - men dejen må endelig ikke være tør. Den skal være smidig og glat.


  5. Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et viskestykke over. Hæver 1 time.


  6. Når dejen næsten er hævet færdigt, rives gulerødder groft på et rivejern.


  7. Drys lidt mel på et bord.


  8. Placer dejen på bordet og lav en fordybning i dejen.


  9. Slå ægget ud i fordybningen, tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder.


  10. Fold dejen ind over fyldet (se billeder herunder), så fyldet er lukket inde.


  11. Nu bruges en dejkniv/metal skraber og så hakkes dejen på forskellig led. Fold noget af dejen ind over den anden del og hak igen, så fyldet vendes rundt - men det må endelig ikke æltes sammen.


  12. Del dejen i 9 stykker og placer den på en bageplade med bagepapir.


  13. Lad nu dejen hæve i 45 minutter et lunt sted med et viskestykke over.


  14. Tænd ovnen på 200grader varmluft.


  15. Placer bagepladen med bollerne i midten af ovnen.


  16. Bages til de er gyldne, i ca. 17-20 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.

    Spises lune med smør på.

Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud Grove gulerodsbrud

Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Louise 27. oktober 2018 - 13:25

De ser virkelig lækre ud!
Hvor længe skal dejen hæve 1. gang?

Reply
Stinna 27. oktober 2018 - 14:00

Tak :-) Det er rettet nu, de skal hæve 1 time.

Reply
Jeanette 22. juli 2019 - 19:51

Hej kan jeg må nogen måde undlade æg?

Reply
Stinna 23. juli 2019 - 11:22

Hej, det har jeg desværre ikke prøvet :-)

Reply
Tina Thorborg 9. september 2019 - 13:11

5 stars
DE BEDSTE BOLLER!! <3<3

Reply
Stinna 9. september 2019 - 16:24

Tusind tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.