Squashboller med squash, solsikkekerner og æg. Disse boller med squash er lækre, brøde og smager skønt. Brug dem til morgenmad eller madpakken.
Squashboller
Squashbollerne minder allermest om gulerodsbrud. Bollerne er med revet squash, solsikkekerner og æg. Du kan sagtens skifte kernerne ud med fx græskarkerner, hvis du ikke er så vild med solsikkekerner.
Kom vand i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt gær og opløs det.
Tilsæt sukker, salt, olie og skyr. Rør det godt rundt.
Tilsæt havregryn og hvedemel. Lad dejen ælte, til den virker smidig og lidt blank. Den må endelig ikke være tør, men gerne en anelse klistret – uden at klistre til fingrene.
Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve 1 time.
Fyld og bagning
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Riv squash groft på et rivejern.
Efter at dejen er hævet, kommes lidt hvedemel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet og lav en lille fordybning i den.
Tilsæt squash, æg og solsikkekerner til fordybningen. Fold dejen ind over fyldet og brug en skarp kniv (eller dejskærer) til at vende rundt i dejen og hakke i dejen. På den måde bliver fyldet godt fordelt og dejen deles i små 'brud'. Del dejen i cirka 10 stykker og kom dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dejen hæve i cirka 15 minutter.
Bag squashbollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne. Velbekomme.
2 Kommentarer
Man kan ikke komme squash, æg og solsikkekerne i dejen så det hele hæver sammen ?
Det kan du godt – men det giver et lidt andet udseende :-)