Squashboller

af Stinna

Squashboller med squash, solsikkekerner og æg. Disse boller med squash er lækre, brøde og smager skønt. Brug dem til morgenmad eller madpakken.

Squashboller

Squashboller

Squashbollerne minder allermest om gulerodsbrud. Bollerne er med revet squash, solsikkekerner og æg. Du kan sagtens skifte kernerne ud med fx græskarkerner, hvis du ikke er så vild med solsikkekerner.

Squashboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time 15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Dej

  • 3,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 dl skyr
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 200 g squash
  • 2 stk. æg
  • 150 g solsikkekerner

Sådan gør du

Dej

  • Kom vand i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt gær og opløs det.
  • Tilsæt sukker, salt, olie og skyr. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt havregryn og hvedemel. Lad dejen ælte, til den virker smidig og lidt blank. Den må endelig ikke være tør, men gerne en anelse klistret – uden at klistre til fingrene.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve 1 time.

Fyld og bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Riv squash groft på et rivejern.
  • Efter at dejen er hævet, kommes lidt hvedemel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet og lav en lille fordybning i den.
  • Tilsæt squash, æg og solsikkekerner til fordybningen. Fold dejen ind over fyldet og brug en skarp kniv (eller dejskærer) til at vende rundt i dejen og hakke i dejen. På den måde bliver fyldet godt fordelt og dejen deles i små 'brud'. Del dejen i cirka 10 stykker og kom dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dejen hæve i cirka 15 minutter.
  • Bag squashbollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne. Velbekomme.

Opskrifter med squash

Hvis du har squash liggende du ikke ved hvad du skal bruge til, så vil jeg anbefale dig at prøve: squashfrikadeller – som er vegetariske frikadeller med squash. Eller squashmuffins til morgenmad og madpakken.

Squashboller

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

maria skov nielsen 25. oktober 2021 - 09:59

Man kan ikke komme squash, æg og solsikkekerne i dejen så det hele hæver sammen ?

Reply
Stinna 25. oktober 2021 - 16:10

Det kan du godt – men det giver et lidt andet udseende :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.