Mine altan krydderurter – 30 dage

af Stinna

krydderurter på altan

Hjemmedyrkede krydderurter på altan. Så er det allerede 30 dage siden, at jeg såede mine krydderurter i min vindueskarm – så nu er det ved at være tid til en update.

Som I måske kan huske, så såede jeg en del forskellige krydderurter. De krydderurter der kom først op, var koriander og basilikum. Derfor var det også de første krydderurter til at komme ud på min altan. Mine koriander stortrives og vokser virkelig hurtigt. Desværre må jeg nok indse, at der er for meget blæst på min altan til mine basilikum. De visner og kan slet ikke trives. Så mine basilikum er sat ind igen i min vindueskarm, hvor de virkelig vokser hurtigt.

Lige nu har jeg plantet koriander, persille og oregano ud. Snart går turen til timian og rosmarin, men de vokser desværre ikke særlig hurtigt. Er der andre der har samme erfaring?

Jeg såede i denne omgang ikke mynte, så det har jeg været ude at købe i en plantecenter. Jeg købte en bær-mynte, men der er jo simpelthem så mange forskellige. Lige nu er jeg ved at finde på den bedste løsning til min lille altan, for jeg har endnu ikke kunne finde en altankasse der kan hænge på kanten – der er ingen hængsler der er bredde nok. Så indtil videre står de fleste i krukker på en stol, men det er ikke helt holdbart. 

Har I andre også fået sået krydderurter, eller er I mest til at købe dem i supermarkedet?

krydderurter på altan krydderurter på altan

4 Kommentarer

Lotte Andreasen 22. maj 2016 - 20:54

Både timian og rosmarin er urteagtige buske – så derfor er de lidt (!) længere tid undervejs. Til gengæld kan du have glæde af dem år efter år :-)

Reply
Stinna 23. maj 2016 - 16:34

Tak – så er der da en forklaring på det :-) Jeg venter i spænding!

Reply
Angelina 12. april 2018 - 13:26

Spændende projekt du har. Hvilken jord planter du krydderurterne i ?

Reply
Stinna 12. april 2018 - 21:00

Jeg bruger helt almindeligt pottemuld :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.