Pasta med tomat-gulerodssauce

af Stinna

Pasta med tomat-gulerodssauce

Jeg er vild med nemme retter og især min aftensmad må gerne være virkelig nem at lave. Efter en lang dag orker jeg ikke altid at stå i køkkenet i flere timer og der er denne ret virkelig en redning – nem pasta med tomat-gulerodssauce. Det er en ægte hverdagsklassiker herhjemme og i denne variant har jeg tilført tomatsaucen lidt gulerod, som både bidrager med ekstra grøntsager og så gør det altså saucen lidt ekstra cremet.

Vegetarisk pastaret

Det er faktisk en ret som min kammerat Peter ofte laver og en dag da jeg var på besøg, skulle vi have denne tomat-gulerodssauce til aftensmad. Det smagte så godt, at jeg måtte lave min egen variant. I Peters opskrift er der også parmesanost i selve saucen, men det kan man bare gøre som man vil. Jeg har valgt at servere retten med linsepasta, som jeg er blevet helt vild med. Ellers fungerer almindelig fuldkornspasta også.

Hvis du gerne vil snige flere grøntsager ind i din mad, så er denne ret også et godt bud: Spaghetti med blomkåls-tomatsauce.
Pasta med tomat-gulerodssauceOpskriften herunder giver en pande fuld. Jeg vil sige at der er nok til 3 personer, alt efter hvor meget pasta der bruges. Retten laves lidt ala one pot, som simpelthen er den nemmeste form for pasta. Alt (pånær pasta) kommes i en gryde, det koges sammen og voila – så er der aftensmad.

Nu til opskriften på pasta med tomat-gulerodssauce:

Pasta med tomat-gulerodssauce

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 150 g linsepasta eller fuldkornspasta, linsepasta mætter dog mere

tomat-gulerodssauce:

  • olie til stegning
  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. dåser hakkede tomater
  • salt
  • peber
  • 1 dl fløde / kokosmælk
  • lidt vand 1-2 dl
  • ét drys chili

topping:

  • frisk basilikum
  • parmesaost

Sådan gør du

  • Start med at komme vand i en gryde og kom den i kog. Tilsæt lidt salt og pasta.
  • Imens skal saucen laves.
  • Kom olie på en pande.
  • Hak løg og hvidløg fint, kom det på panden og steg det et minuts tid.
  • Tilsæt nu groftrevne gulerødder, de to dåser tomater, salt, peber, fløde/kokosmælk, vand og chili.
  • Lad det hele koge godt sammen. Når pastaen er færdig, kommes den over i saucen og koger videre.
  • Retten smages til med salt og toppes med frisk basilikum og parmesanost.
  • Velbekomme!

Pasta med tomat-gulerodssauce

Vegetarisk pastaret

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

22 Kommentarer

Maja Harder 31. juli 2017 - 13:27

Synes faktisk ofte jeg mangler noget inspiration til hvad gulerødder mere kan bruges til :) Jeg har altid en hel pose liggende tilbage efter kun at have brugt et par stykker. Så super med lækker pasta ret

Reply
Stinna 31. juli 2017 - 20:55

Dejligt at du kan bruge inspirationen :-)

Reply
Karen 31. juli 2017 - 13:41

Når du putter kokusmælk i retter, bruger du så det på dåse?
Og i så fald er de jo ofte sådan todelt – det hvide tykke “frugtkød” i toppen og vandet i bunden. Blander du det så rundt, eller hvordan gør du?
Håber det giver mening ;-)

Reply
Stinna 31. juli 2017 - 20:55

Når det er i denne typer retter, der kommer jeg bare hele dåsen i (både den fede del og den tynde). Det blandes sammen når det bliver opvarmet :-)

Reply
Helle 6. august 2017 - 17:01

Denne her ret den 1. smager virkeligt godt, 2. er super nem 3. og billig :-) Elsker den! Jeg havde ikke lige parmesan i huset så brugte feta i stedet. Også godt :-)

Reply
Stinna 6. august 2017 - 20:33

Ej hvor dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Cecilie 24. oktober 2017 - 11:12

Har du kostberegning på retten? :)

Reply
Stinna 24. oktober 2017 - 11:28

Hej, nej jeg regner aldrig på mine opskrifter :-)

Reply
Line 31. juli 2018 - 18:24

Dumt spørgsmål måske, men i opskriften står der “1 dl kokosmælk” – er der ikke meget mere end 1 dl i en dåse? Hvad gør du så med resten?

Reply
Stinna 2. august 2018 - 20:30

Jo mener der er 3-4 dl. Jeg gemmer det bare i køleskabet i nogle dage, eller bruger det istedet for mælk i smoothies :-)

Reply
Carina 2. oktober 2018 - 21:54

Hvad tænker du, hvis man ønsker at tilføje hakket oksekød?

Reply
Stinna 3. oktober 2018 - 07:26

Det tror jeg sagtens at man kan, men jeg har ikke prøvet :)

Reply
Carina 4. oktober 2018 - 15:25

men hvornår tænker du at man skal tilføje det i opskriften og hvor lang tid skal det have?

Reply
Stinna 4. oktober 2018 - 15:32

Det kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke selv spiser kød. Men jeg tror jeg ville komme det i sammen med gulerødderne.

Reply
Julie 7. februar 2019 - 12:49

Så lækker! Min veninde spiste tre portioner, så det er en succes!

Reply
Stinna 9. februar 2019 - 11:33

Ej mange tak – dejligt at I kunne lide det :)

Reply
Carina Vedelsted 20. juli 2020 - 12:59

Hvis man er “doven” og engang imellem køber en pose med revne gulerødder, hvor mange gram tænker du så at man skal proppe i?

Reply
Stinna 23. juli 2020 - 13:50

200-300g tror jeg :-)

Reply
Katrine 2. januar 2022 - 13:23

super lækker ret, kan den fryses ned ? :)

Reply
Stinna 3. januar 2022 - 08:56

Tusind tak :-) Jeg har desværre ikke forsøgt at fryse den ned.

Reply
Bente 10. januar 2022 - 19:55

5 stars
Tusind tak for lækker opskrift. Jeg tilføjede 1/2 selleri og blendede det hele. Super lækkert.

Reply
Stinna 11. januar 2022 - 08:50

Tak skal du have. Jeg må også prøve med selleri :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.