Sundere chokoladekage – ala klassens time kage

af Stinna

Selvom der ikke mangler opskrifter på chokoladekage herinde på bloggen, så kan jeg ikke lade være med at eksperimentere med nye opskrifter og når jeg så rammer én god opskrift, så er jeg altså nødt til at dele den med jer.

Denne opskrift bagte jeg i fredags sammen med min moster. Min moster tåler ikke gluten og mælk, så det er altid et lille projekt når vi skal bage sammen. Normalt bager vi kager med nødder som jeg plejer herinde, men denne gang havde vi lyst til at bage en chokoladekage som gerne skulle minde lidt mere om en almindelig chokoladekage og det synes jeg virkelig lykkes! Kagens konsistens er som en tung mørk chokoladekage, den er tilsat både chokolade og kakao som gør smagen kraftig og derudover er der tilsat kaffe, som virkelig giver en god smag til den tunge chokoladekage. Kagen hæver godt og får derved en fin højde – ligesom en almindelig chokoladekage. Selv min mormor kunne lide kagen (hun rynker ellers altid på næsen når vi bager sundere kager), men den var dog måske lige lidt for mørk i smagen for hende.

sundere chokoladekage

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

kagen:

  • 15 dadler uden sten ( de bløde fra papæske)
  • 3 æg
  • 100 g hasselnødder eller mandler
  • 100 g rismel kan købes i større supermarkeder
  • 2 spsk. kokosolie målt i fast form
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 dl kaffe jeg brugte en kop stærk stempelkande-kaffe
  • 5-6 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. honning / agavesirup
  • 1/4- 1/2 tsk. salt

topping:

  • 50 g mørk chokolade
  • friske blåbær

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  • Bryg en kop stærk kaffe, så den kan nå at køle lidt af inden den skal i dejen.
  • Kom nødderne i en minihakker/blender og blend dem så fint som muligt, så de ligner lidt groft mel.
  • Kom nøddemelet i en skål.
  • I blenderen kommes dadler og æg. Blend det godt sammen, til det har en nogenlunde ensartet konsistens. Kom det i skålen.
  • I skålen kommes rismel og det hele røres godt rundt.
  • Smelt kokosolie sammen med chokolade i en skål over vandbad, eller ved lav varme i en gryde. Kom det i skålen og rør rundt.
  • Tilsæt kaffe, kakaopulver, bagepulver, honning og salt. Smag på dejen om den mangler salt.
  • Rør det hele godt rundt.
  • Kom bagepapir i en springform og fordel dejen deri.
  • Bages i omkring 20-25 minutter, til den føles fast.
  • Kom chokolade på toppen af kagen og lad det smelte. Når kagen er afkølet, toppes den med friske blåbær.
  • Velbekomme!

6 Kommentarer

Josefine 3. august 2017 - 08:53

Ser simpelthen så lækker og svampet ud, Stinna! Skønne billeder

Reply
Stinna 3. august 2017 - 12:07

Tusind tusind tak :-)

Reply
Annika 14. august 2017 - 16:20

Den ser vel nok lækker ud! Skal helt sikkert prøves en dag. Jeg er vild med dine opskrifter:) har du et forslag til hvad man kan bruge i stedet for kaffe?

Reply
Stinna 14. august 2017 - 20:51

Mange tak for dine søde ord :-)
Hvis du ikke kan lide kaffe, så erstat det med samme mængde væske – men den smager ikke vildt meget af kaffe :-)

Reply
Hanne 19. december 2020 - 14:59

Hej Stinna
Hvad vejer dadlerne?
Vh Hanne

Reply
Stinna 21. december 2020 - 19:48

Hej, cirka 10g stykket :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.