Sundere chokoladekage – ala klassens time kage

af Stinna

Selvom der ikke mangler opskrifter på chokoladekage herinde på bloggen, så kan jeg ikke lade være med at eksperimentere med nye opskrifter og når jeg så rammer én god opskrift, så er jeg altså nødt til at dele den med jer.

Denne opskrift bagte jeg i fredags sammen med min moster. Min moster tåler ikke gluten og mælk, så det er altid et lille projekt når vi skal bage sammen. Normalt bager vi kager med nødder som jeg plejer herinde, men denne gang havde vi lyst til at bage en chokoladekage som gerne skulle minde lidt mere om en almindelig chokoladekage og det synes jeg virkelig lykkes! Kagens konsistens er som en tung mørk chokoladekage, den er tilsat både chokolade og kakao som gør smagen kraftig og derudover er der tilsat kaffe, som virkelig giver en god smag til den tunge chokoladekage. Kagen hæver godt og får derved en fin højde – ligesom en almindelig chokoladekage. Selv min mormor kunne lide kagen (hun rynker ellers altid på næsen når vi bager sundere kager), men den var dog måske lige lidt for mørk i smagen for hende.

Fordi at jeg ikke nåede at tage billeder af kagen ude hos min moster, så har jeg bagt kagen derhjemme én gang til. Denne gang var min kæreste prøvekanin og han var også imponeret over kagen. Jeg toppede den med friske blåbær, men ellers kunne friske hindbær også være lækre – eller måske en lille kugle is.

★ opskrift på sundere chokoladekage  (ca. 8-10 stykker)★

kagen:

15 dadler, uden sten ( de bløde fra papæske)

3 æg

100g hasselnødder (eller mandler)

100g rismel (kan købes i større supermarkeder)

2 spsk. kokosolie (målt i fast form)

50 g mørk chokolade

2 dl kaffe (jeg brugte en kop stærk stempelkande-kaffe)

5-6 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

3 spsk. honning / agavesirup

1/4- 1/2 tsk. salt

topping:

50 g mørk chokolade

friske blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Bryg en kop stærk kaffe, så den kan nå at køle lidt af inden den skal i dejen.
  3. Kom nødderne i en minihakker/blender og blend dem så fint som muligt, så de ligner lidt groft mel.
  4. Kom nøddemelet i en skål.
  5. I blenderen kommes dadler og æg. Blend det godt sammen, til det har en nogenlunde ensartet konsistens. Kom det i skålen.
  6. I skålen kommes rismel og det hele røres godt rundt.
  7. Smelt kokosolie sammen med chokolade i en skål over vandbad, eller ved lav varme i en gryde. Kom det i skålen og rør rundt.
  8. Tilsæt kaffe, kakaopulver, bagepulver, honning og salt. Smag på dejen om den mangler salt.
  9. Rør det hele godt rundt.
  10. Kom bagepapir i en springform og fordel dejen deri.
  11. Bages i omkring 20-25 minutter, til den føles fast.
  12. Kom chokolade på toppen af kagen og lad det smelte. Når kagen er afkølet, toppes den med friske blåbær.
  13. Velbekomme!
Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Josefine 3. august 2017 - 08:53

Ser simpelthen så lækker og svampet ud, Stinna! Skønne billeder

Reply
Stinna 3. august 2017 - 12:07

Tusind tusind tak :-)

Reply
Sund chokoladekage - den allerbedste sundere chokoladekage 4. august 2017 - 12:26

[…] Opskriften rækker til et lille fad og jeg har derfor valgt at angive den til fire personer. Hvis du er helt vild med chokoladekage, så kan jeg også anbefale dig at prøve denne: Sundere chokoladekage – ala klassens time kage.  […]

Reply
Annika 14. august 2017 - 16:20

Den ser vel nok lækker ud! Skal helt sikkert prøves en dag. Jeg er vild med dine opskrifter:) har du et forslag til hvad man kan bruge i stedet for kaffe?

Reply
Stinna 14. august 2017 - 20:51

Mange tak for dine søde ord :-)
Hvis du ikke kan lide kaffe, så erstat det med samme mængde væske – men den smager ikke vildt meget af kaffe :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 24 - asiatisk suppe, pasta i tomatsauce og falafelsalat - Stinna 10. juni 2018 - 12:38

[…] SØDE SNACKS Denne uges søde snack er en lækker og mørk chokoladekage, som minder om ‘klassens-time-kage’. Få opskriften på lige her. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.