Risengrød

af Stinna
Risengrød

Risengrød med sødmælk og vand. Helt klassisk risengrød, hvor risene først koges i vand og derefter tilsættes sødmælk. På denne måde undgår du at risengrøden brænder på – eller det gør det i hvertfald nemmere at undgå.

Risengrød der ikke brænder på

Denne risengrød brænder ikke så nemt på. Selvfølgelig skal der stadig røres lidt i gryden, men vandet gør at risengrøden ikke så nemt brænder på. Det er sådan min mor laver risengrød og jeg synes det er både nemt og godt.

Risengrøden toppes med kanelsukker og smørklat. Husk at lave en stor portion – så er der også til risklatkager dagen efter.

Risengrød med sødmælk og vand

Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Jul
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3,5 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 L sødmælk
  • salt

Sådan gør du

  • Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt ris og lad dem koge med.
  • Kog risene i 2-3 minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt sødmælk og bring det i kog. Skru ned for grøden og lad det småkoge. Rør i grøden med jævne mellemrum – men du behøver ikke at røre i den konstant.
  • Smag til sidst grøden til med salt.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy