Risengrød

af Stinna
Risengrød

Risengrød med sødmælk og vand. Helt klassisk og lækker velsmagende risengrød, hvor grødrisene først koges i vand og derefter tilsættes sødmælk. På denne måde undgår du at risengrøden brænder på – eller det gør det i hvertfald nemmere at undgå. Risengrøden serveres selvfølgelig med en masse kanelsukker og en stor smørklat. Så bliver det næsten ikke bedre.

Risengrød opskrift

Hvordan laver man så risengrød? Risengrøden er virkelig nemt at lave, da alle ingredienserne blot skal koges sammen i en gryde. Risengrøden toppes med kanelsukker og smørklat. Husk at lave en stor portion – så er der også til risalamande eller risklatkager af risengrød dagen efter.

Risengrød der ikke brænder på

Denne nemme grød brænder ikke så nemt på. Selvfølgelig skal der stadig røres lidt i gryden, men vandet gør at risengrøden ikke så nemt brænder på. Det er sådan min mor laver risengrød og jeg synes det er både nemt og godt. Det fungerer overraskende godt for mig og så behøver jeg ikke at stå ved komfuret konstant.

Opskriften på risengrøden herunder er til 2-3 personer:

Risengrød med sødmælk og vand

Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Jul
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3,5 dl vand
  • 200 g grødris
  • 1 L sødmælk
  • salt

Sådan gør du

  • Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt ris og lad dem koge med.
  • Kog risene i 2-3 minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt sødmælk og bring det i kog. Skru ned for grøden og lad det småkoge. Rør i grøden med jævne mellemrum – men du behøver ikke at røre i den konstant.
  • Smag til sidst grøden til med salt.

Risengrøden er helt klassisk. Den er cremet og ikke for fast, men heller ikke flydende. Lige som jeg synes den skal være. Toppet med skøn kanelsukker og selvfølgelig en stor smørklat.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy