Stikkelsbærkompot – skøn og sommerlig kompot af stikkelsbær. Selvom vejret bestemt ikke er specielt sommerligt, så spiser jeg alligevel sommerlige retter her i min ferie. Forleden var jeg så heldig, at min mors kusine skrev at hun havde haven fyldt med modne bær, og at min søster og jeg var velkomne til at komme forbi for at plukke. Jeg har aldrig set så mange stikkelsbær før og jeg er endt med at bruge det til stikkelsbær saft og så til denne opskrift, som jeg vil dele i dette indlæg – nemlig opskriften på skøn stikkelsbærkompot med vanilje, som smager virkelig skønt ovenpå vafler.
Stikkelsbær er måske ikke det mest populære bær herhjemme, men det er altså en skam. For det smager SÅ godt, er sødt, lidt syrligt og smager virkelig godt sammen med vanilje. Faktisk brugte jeg min stikkelsbærsaft til en cocktail med lys rom, den skal jeg nok også lige dele med jer snarest.
Hvis du har andre typer bær end stikkelsbær i haven, så kan du også forsøge dig med hindbær-kompot til skyr.
Nu til opskriften på de sundere vafler med stikkelsbærkompot. De stikkelsbær vi plukkede var de gule, som var søde og lidt syrlige. Derfor behøvede de ikke meget sødning, men helt uden om lidt sødt kommer man ikke med stikkelsbær. Jeg har dog ikke tilsat særlig meget, da jeg godt vil bevare den lidt syrlige smag – mums!
Opskriften giver to små glas stikkelsbærkompot.
Stikkelsbærkompot
Ingredienser
- 400 g stikkelsbær
- 1/2 vaniljestang
- 1 dl vand
- 2 spsk. agavesirup / honning / sukker
Sådan gør du
- Start med at lave stikkelsbærkompotten.
- Rengør stikkelsbær og fjern stilk og den lille brune 'dut' i enden.
- Kom dem i en gryde sammen med vaniljestang, vand og lidt sødende.
- Lad det koge til stikkelsbær er møre og kan moses lidt ud og vandet er kogt ind - det skal have konsistens som en tyk marmelade.
- Når det er færdigt kommes det på små glas. Opbevares på køl.
4 Kommentarer
Kompoten lyder simpelthen så dejlig! Det er også underordnet med vejret. Jeg vil altså også have krav på at spise sommerligt selvom det ikke rigtig kan kaldets sommer ;)
Tak – den var også god :-) Jeg spiser også en masse sommerlig mad – det er jo lige nu at mange bær og frugter smager bedst.
Hej Stinna …. det er alletiders at søde med Agavesirup ….. jeg tro at mit forsøg blev lidt mere vandet . Jeg har fulgt din opskrift 100%
Hvordan kan jeg få den mere grødet?
Kan jeg bruge agavesirup til rabarberkompot?
God sommer til dig!!!!
Christian
Hej Christian :-)
Øv at det blev vandet – måske der er forskel på stikkelsbær? Hvis den er vandet, skal du blot lade den koge længere tid.
Jeg har ikke prøvet at bruge agavesirup i rabarberkompot, men mon ikke. Der skal blot ret store mængder til tror jeg.
God sommer til dig også.