Blommekompot til vafler

af Stinna

BlommekompotSkøn blommekompot, som er perfekt ovenpå en stak nybagte vafler. Som I måske har kunne fornemme, så er jeg helt vild med blommer og det er især lige nu, at man skal fremtrylle lækkerier af de søde blommer. De er nemlig modne lige nu og måske de faktisk allerede snart er for modne – der er dog forskel på blommesorter og hvis du er så heldig at have et stort blommetræ, så har jeg her én idé til at få spist blommerne – nemlig denne skønne blommekompot.

Faktisk har jeg delt et par opskrifter med blommer de sidste par uger: Blomme galette – blommetærte med mandelmel og

Blommesalat med feta og perlebyg.

Så hvis du er så heldig at have blommer eller blot kan finde dem billigt i dit supermarked, så kan jeg anbefale at lave sådan en portion blommekompot. Det smager fantastisk ovenpå vafler, men ellers som topping til grød, skyr, på en nybagt bolle eller som en lille slags dessert. Jeg har lavet en stor portion og har frosset det ned, så har jeg nemlig smagen af sommer lidt længere.
Faktisk er dette måske mere ét tip, end det er en egentlig opskrift. For opskriften indeholder blot blommer, vand og noget til at søde med – og så ellers lidt forskellige valgmuligheder. Jeg serverede denne blommekompot til sundere vafler. 

Blommekompot til vafler

Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • Ingredients
  • 500 g blommer
  • 1/2-1 dl vand
  • sødt efter smag fx honning, agavesirup

tilvalg:

  • vaniljepulver
  • kanel
  • frisk ingefær

Sådan gør du

  • Halvver blommerne og fjern stenen.
  • Kom blommerne i en gryde med lidt vand og tilsæt det sødende.
  • Lad det koge til blommerne er kogt ud.
  • Smag til med sødt og tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt.
  • Velbekomme.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.