Blomme galette – blommetærte med mandelmel

af Stinna

Blomme galette

Blomme galette – skøn kage med blommer.

Som nævnt herinde mange gange før, så er jeg ret vild med at bruge årstidens grønt og frugt og endnu bedre, når man selv kan plukke det (eller er så heldig at ens mosters kollega har et blommetræ!)

Så i mandags fik jeg en stor pose fine blommer. Blommerne skulle bruges til en kage og efter en tur på google fandt jeg frem til, at jeg ville forsøge mig med en glutenfri blomme galette. En galette er, tror jeg nok, en slags tærte, hvor man bukker kanterne ind over fyldet og kagen bages ikke i en form, men direkte på bagepapiret. Udover denne blomme galette brugte jeg også nogle blommer til en blommekompot og en blommesalat – salaten er allerede på bloggen her og ellers så kommer opskriften på kompot snarest.

Blomme galetteHerunder får I opskriften på den glutenfri blomme galette. Jeg har brugt smør i opskriften, men har tænkt mig at prøve med kokosolie snarest. Men smør giver altså bare en ekstra lækker smag – især sammen med vaniljepulver og mandler.

Jeg har forsøgt at tage lidt billeder af processen. Det er der flere af jer der har efterspurgt, så nu har jeg forsøgt. Skriv gerne hvis det ikke fungerer.

Men nu til opskriften.

★ Blomme galette – blommetærte med mandelmel ★
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Ingredients
  • dejen:
  • 1,5 dl rismel
  • 2 dl mandler
  • 50g havregryn
  • 1 æg
  • 75g koldt smør
  • 1/2 dl koldt vand
  • 1 spsk. sirup
  • lidt salt
  • ét drys vanilje
  • blommefyld:
  • 6-8 blommer (alt efter størrelse)
  • 2 spsk. agavesirup
  • pensling:
  • 1 æg + 2 spsk. mælk
Instructions
  1. Start med at lave dejen.
  2. Blend mandler til mel i en blender eller minihakker.
  3. Kom mandlerne i en skål.
  4. Kom havregrynene i blenderen og blend det til mel. Tilsæt rismel, æg, koldt smør, sirup og vand.
  5. Blend det sammen – hvis din blender ikke kan, så rør det blot sammen med hænderne i skålen.
  6. Kom det hele i skålen og tilsæt salt og vanilje.
  7. Saml dejen til en kugle og kom den i køleskabet i 30 minutter.
  8. Når dejen er blevet kold, kommes den på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dejen lidt tyndt ud med hænderne, så den danner en cirkel.
  9. Skær blommer i kvarte (eller mindre) og fordel dem på dejen som på billedet.
  10. Hæld sirup over.
  11. Nu skal kanterne foldes. Dette gøres med hænderne – hvis din dej driller lidt, så brug bagepapiret som hjælp. Sørg for at dejen ikke har revner, disse kan glattes ud med hænderne.
  12. Kanterne pensles og kagen bages ved 175 grader til den er gylden. Det tog ca. 30 minutter i min ovn.
  13. Kagen serveres med creme fraishe.
  14. Velbekomme!

 

 

Blomme galetteBlomme galetteBlomme galette Blomme galette

Du er også velkommen til at følge med på instagram, hvor jeg hedder stinnagm. 

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Alberte 19. august 2017 - 08:59

Hej :-)
Den ser rigtig god ud. Er der noget man kan bruge istedet for rismel?

Reply
Blommekompot til vafler - Stinna 28. august 2017 - 09:07

[…] Faktisk har jeg delt et par opskrifter med blommer de sidste par uger: Blomme galette – blommetærte med mandelmel og […]

Reply
Lene Dalsgaard 10. januar 2019 - 22:17

Hej Stinna. Tak for dine lækre opskrifter, som jeg har tænkt mig at kaste mig over i stor stil. I forhold til hvad en galette er, så er definitionen blot, at det er en tærte uden tærteform.

Reply
Stinna 12. januar 2019 - 12:03

Hej, mange tak skal du have :-) Og dejligt lige at få det bekræftet – tak :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.