Blommesalat med feta og perlebyg. Lige nu er det sæson for blommer og jeg har været så heldig, at jeg har fået en stor pose blommer fra min mosters kollega. De blev i går tryllet om til denne skønne blommesalat med feta og perlebyg. Fordi at de modne blommer bidrager med sødme til salaten, har jeg valgt at toppe salaten med saltede soyamandler og det passer virkelig overraskende godt sammen.
Det slog mig forleden, at jeg endnu ikke har delt en opskrift med blommer herinde på bloggen. Det er for galt og jeg har derfor et par opskrifter i ærmet til jer – for blommer smager altså virkelig godt! Både i det søde køkken, men også i mad som i denne blommesalat.
Nu til opskriften.
Hvis du ikke kan finde modne blommer, så kan andre frugter også bruges – måske æbler eller nektariner kunne være lækkert heri. Soyamandlerne er nogle jeg har delt herinde før og jeg kan anbefale at lave en stor portion – de kan nemlig fint holde sig i en lufttæt beholder – hvis du ikke får spist dem alle som snack.
Blommesalat med feta og perlebyg
Ingredienser
- 1 dl perlebyg eller perlespelt ukogt
- 1/2 rødløg
- 1 stor håndfuld frisk spinat
- 6 blommer
- 100 g fetaost / salatost
dressing:
- 2 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
- salt
- peber
soyamandler:
- 1 dl mandler
- 2 spsk soyasauce
Sådan gør du
- Kog perlebyg i en gryde med vand.
- Hak rødløg fint.
- Bland rødløg, spinat, blommer skåret i kvarte og feta.
- Når perlebyg er kogt, skylles de med koldt vand og kommes i skålen.
- I en lille skål blandes dressingen og hældes over salaten.
- På en pande kommes mandler og soyasauce. Varm det ved høj temperatur, til soyaen er trængt ind i mandlerne.
- Top salaten med soyamandler.
- Velbekomme!
1 Kommentar
Sommersalaten ser virkelig god ud, og så der en masse gode ting i, mums!
Hav en dejlig torsdag.