Klatkagevafler. I morgen er det 2. søndag i advent og hvad passer så bedre, end en virkelig lækker jule-snack. Jeg elsker risengrød og i min familie har det altid været en tradition, at vi gemmer en slat risengrød og laver klatkager dagen efter. I denne omgang blev risengrøden istedet tryllet om til klatkage vafler – altså vafler lavet af en rest risengrød.
Jeg har valgt at bruge min bedste risengrød uden almindelig mælk, men de kan sagtens laves med almindelig risengrød også. De spises med en skøn marmelade og gerne med en god kop kaffe til. Næste gang laver jeg dobbeltportion af min risengrød, så jeg er sikker på at have til disse klatkagevafler og måske endda også til dobbeltportion. De blev ihvertfald lynhurtigt spist herhjemme og smagte virkelig skønt og julet.
Opskriften herunder giver ca. fire vafler. Spis dem med en god marmelade til – fx denne lavet med chiafrø. De vil også være gode med lidt mørk chokolade på og måske sirup – eller bare drysset med flormelis, som jeg også elsker til almindelige klatkager.
Nu til opskriften på klatkagevafler
Klatkage-vafler - risengrødsvafler
Ingredienser
- 350 g risengrød
- 2 æg
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. kardemomme
- 2 spsk. sirup eller honning
- 1 dl fint speltmel
- 1/2 dl mælk almindelig eller fx havremælk
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt.
- Dejen skal være tyk som almindelig vaffeldej.
- Tænd vaffeljernet og kom godt med kokosolie på begge plader.
- Bages til de er lysebrune.
2 Kommentarer
Uhm, hvor ser de bare lækre ud! Sikken god idé :-) Det vil jeg prøve at lave her i juletiden.
Kh Maria Charlotte
Tusind tak :-)