Hindbær-chia marmelade -marmelade lavet af hindbær, vanille, lidt honning og chiafrø. Jeps, der er chiafrø i. Til min fødselsdag i starten af oktober, forsøgte jeg mig med en chiamarmelade. Det har været min foretrukne marmelade lige siden, da det smager lækkert og er nemt at lave.
Marmelade med chiafrø
De små chiafrø fungerer som gelerende-middel – det er så smart! Jeg har valgt ikke at blende min marmelade, da jeg godt kan lide de små frø. Men ellers kan du sagtens blende den. Hindbær-chia marmeladen smager skønt ovenpå nybagte boller. Jeg kan anbefale disse nemme grovboller.
Nu til opskriften på hindbær-chia marmelade:
Opskriften herunder er nem og ret ligetil. Opskriften rækker til 1 glas marmelade.
Hindbær-chia marmelade
Ingredienser
- 1 pose frosne hindbær (250 g)
- 1 dl vand
- 1 spsk. honning jeg kan godt lide det en smule surt, så tilsæt måske lidt mere
- ½ tsk. vanillepulver
- 2 spsk. chiafrø
Sådan gør du
- Kog hindbær, vand, honning og vanille sammen.
- Når halvdelen af væsken er væk, tages gryden af varmen.
- Smag til, hvis du ønsker en sødere variant, så tilsæt nu lidt mere honning.
- Lad det køle af.
- Når det er kølet af, tilsættes de 2 spsk chiafrø og marmeladen røres godt rundt.
- Kom på glas og sæt på køl. I køleskabet suger chiafrøene den overskydende væske.
Noter
Hvis du leder efter opskrifter med chiafrø, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
6 Kommentarer
Nøj hvor smart:) Hvor længe holder marmeladen sig på køl? (vi er ikke så hurtige til at få spist marmelade herhjemme)
Hej, jeg vil gætte på 1 uges tid. Muligvis længere :-)
Lækkert. Jeg er også nysgerrig på, hvor længe den kan holde
Jeg vil gætte på 1 uges tid. Muligvis længere :-) Nok længere, hvis du sørger for at skolde glasset og opbevare det på køl.
Den er så lækker :-) Køber da aldrig mere syltetøj i butikkerne. Det er denne for nem og god til. Takker :-)
Skønt at du kan bruge opskriften :-)