Chiagrød med mango og kokos

af Stinna

Chiagrød med mango og kokos. Denne chiagrød er lidt anderledes end de varianter jeg plejer at lave, da denne er lavet på kokosmælk og helt uden mælkeprodukter. Den cremede chiagrød er toppet med en mango-lime puré og sprød granola –  og de ingredienser smager så godt sammen.

Chiagrød til morgenmad

Jeg har længe manglet en nem type morgenmad, som jeg kunne lave om aftenen og den så var klar om morgenen. Allerhelst en type morgenmad, som jeg nemt kunne have med på uni. Der er her jeg synes chiagrød fungerer så godt, for chiafrø og kokosmælk røres bare sammen i en skål om aftenen og til morgen toppes det med mango-lime puré, som også sagtens kan laves aftenen forinden.

Jeg har ikke tilsat meget sødme i denne variant, idet at kokosmælk og mango søder fint i sig selv. Lime er tilsat for at give det et lidt syrligt modspil, præcis som jeg synes at skyr plejer at gøre. Du kan naturligvis sagtens tilføje lidt yoghurt af en art til chiagrøden, men så skal det gøres om morgenen når chiafrø og kokosmælk har været blandet sammen natten over.

Der blev fire små glas ud af portionen herunder. Men det mætter rimelig godt, så for mig passer det med sådan et glas. Men hvis du er meget sulten om morgenen, så spiser du naturligvis bare mere.

Nu til opskriften på chiagrød med mango og kokos

Chiagrød med mango og kokos

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. dåse kokosmælk 400ml
  • 4 spsk. chiafrø
  • 1/2 tsk. vaniljepulver

Mango-lime puré:

  • 1 stk. mango
  • 1-2 tsk. limesaft
  • 1-2 tsk. agavesirup

Topping:

  • Frisk mango
  • granola

Sådan gør du

  • Start med at røre chiafrø, kokosmælk og vaniljepulver sammen i en skål. Sæt det i køleskabet (gerne natten over, men en halv times tid kan også gøre det).
  • Fjern skrællen på mango og blend mango med lime og agavesirup.
  • Server chiagrøden i et glas og top med mango-lime puré og granola.
  • Velbekomme.

Blandt andet denne granola, der er sødet med banan: Banangranola – granola sødet med banan

 

6 Kommentarer

Malene Vestergaard 1. marts 2018 - 07:20

Hej Stinna

Min grød er lige så flydende som igår aftes – hvilke chiafrø bruger du? Og gør du noget bestemt, varmer væsken eller andet? Min frø svulmer slet ikke op?

Reply
Stinna 1. marts 2018 - 08:40

Hej,
ej hvor øv. Det forstår jeg ikke.
Jeg varmer intet af det. Jeg har brugt mange forskellige slags chiafrø og det virker hver gang. Hvilke har du brugt?

Reply
Cecilie 6. august 2019 - 12:47

Hej. Det ser så lækkert ud! Jeg er dog den eneste i huset, der spiser chiagrød, så jeg tænkte på, hvor længe kan de holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 7. august 2019 - 07:16

Hej Cecilie :-) Nok en lille uges tid vil jeg gætte på. Og tak :-)

Reply
Rikke 13. maj 2018 - 14:20

Hej Stinna,

Hvilken kokosmælk bruger du?
Den jeg plejede at bruge kan ikke længere købes og det var den eneste som virkede :-(
Når jeg prøver at bruge en anden kokosmælk, så vil min grød heller ikke virke :-(

Reply
Stinna 13. maj 2018 - 17:05

Jeg plejer bare at bruge en økologisk variant – fx gerne den fra Änglamark :-) Hvordan virker det ikke?

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.