Chiagrød med hindbær og banangranola

af Stinna

Chiagrød med hindbær

Chiagrød med hindbær. Det er snart weekend og er der noget bedre, end skøn weekend morgenmad? Jeg smutter en tur i sommerhus i weekenden og planlægger at tulle rundt i nattøj, drikke en masse kaffe, lave mad til bloggen og øve mig i at tage lidt bedre madbilleder. Disse små hindbær-chiagrød planlægger jeg skal være min morgenmad og toppet med en hjemmelavet banangranola.

Jeg blander altid min chiagrød med skyr eller yoghurt, da jeg synes at ren chiagrød kan være lidt underligt i konsistensen. Dertil har jeg tilføjet frosne hindbær og vanilje – så har man en skøn morgenmad.

Nu vil jeg pakke en masse mad, mit kamera, mit nye kamerastativ og smutte i sommerhus. Jeg satser på nogenlunde vejr, men ellers må jeg være indenfor og bage kage hele weekenden – det lyder heller ikke som en helt dum idé! Jeg satser på at få afprøvet mit nye kamerastativ i weekenden og så skal der jo være lidt at tage billeder af – og allerhelst gerne kage.

Hvis du vil prøve min helt almindelige opskrift på chiagrød, så er den lige her. 

Chiagrød med hindbær

★ CHIAGRØD MED HINDBÆR (3-4 SMÅ GLAS) 

4 spsk. chiafrø

4 dl mandelmælk (eller kokosmælk)

1/2 tsk. vaniljepulver

1 spsk. agavesirup / honning

2 dl skyr

200g frosne hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Om aftenen blandes chiafrø, vaniljepulver og mandelmælk i en skål. Kom låg på og sæt det på køl, til næste morgen.
  2. Hvis du er i tidspres, kan det godt gå an at lade det stå i 1-2 timer, men resultatet er bedst ved at lade det stå natten over.
  3. Næste dag blandes der agavesirup og skyr i skålen.
  4. I en anden skål kommes de frosne hindbær. Hæld kogende vand over dem og lad det stå i 1 minut. Hæld vandet fra og bland hindbær med chiagrøden.
  5. Spises med banangranola.
  6. Velbekomme!

Chiagrød med hindbær Chiagrød med hindbær Chiagrød med hindbær
Chiagrød med hindbær Chiagrød med hindbær

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Banan granola - granola sødet med banan - Stinna 18. september 2017 - 08:37

[…] Herhjemme spiser vi det på lidt yoghurt eller på Hindbær-chiagrød.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.