Reklame for Wilfa
Sunde trøfler med bønner, kakao, dadler og kiks. Disse trøfler smager helt fantastisk og er utrolig nemme at lave.
Opskrift på sunde trøfler
Jeg har altid elsket trøfler og disse lækre sundere trøfler er ingen undtagelse. De består primært af dadler og bønner – men smager alligevel virkelig godt. Selvom jeg fortalte familien, at der var sorte bønner i disse romkugler, blev de spist lynhurtigt. For bønnerne kan ikke smages, men de giver en virkelig god konsistens til trøflerne – og så gør de, at trøflerne mætter mere. Herhjemme spises disse trøfler nemlig gerne som en lille eftermiddagssnack.
Opskriften er inspireret af min opskrift på romkugler med bønner. Men jeg havde ingen mandler, så jeg kom i stedet en rest kiks i. Det smagte skønt og jeg vil derfor give tippet videre. Til at lave disse lækre kugler, har jeg brugt min foodprocessor fra Wilfa (reklame). Den kan nemlig blende dadler og bønner godt sammen, så jeg nemt kan lave disse trøfler. Jeg vil dog alligevel anbefale at komme dadlerne i blød i kogende vand, inden de blendes. Så bliver kuglerne bedst.
Sunde trøfler med bønner
Ingredienser
- 200 g dadler uden sten
- 1 dåse sorte bønner 240 g kogte bønner
- 20 g smør eller kokosolie
- 3 spsk. kakao
- 6 stk. kiks – fx Digestive
- 1 drys salt
- 2 spsk. rom aroma
Overtræk
- 150 g mørk chokolade
- kakao
Sådan gør du
- Start med at komme dadlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 10 minutter og hæld vandet fra.
- Kom dadlerne i en foodprocessor og blend det godt. Tilsæt bønner og blend igen. Tilsæt derefter smør, kakao, rom-aroma og salt. Blend det til en helt fin masse. Tilsæt til sidst kiks og blend det sammen, så kiksene er grofthakkede.
- Kom massen i køleskabet til det er koldt, så er det lettere at trille til kugler.
- Tril til kugler og overtræk med smeltet chokolade eller kakao. Opbevares i køleskabet eller fryseren. Velbekomme!