Små tips til Pisa

af Stinna

Nu er det allerede ved at være et par uger siden, at jeg kom hjem fra min fantastiske tur til Italien. Min far havde inviteret mig på en 10 dages ferie, hvoraf de 3 dage foregik i Pisa og de 7 dage var i en lille bjergby, Corfino. I Corfino var vi på et skønt madkursus, hvor vi spiste SÅ lækker italiensk mad og lærte at lave pasta, pizza, desserter og andre sjove og lækre retter.

Rejsetips til Pisa

På Instagram er der nogle der har spurgt, om jeg vil dele et par tips til Pisa. Især hvad man skal se, hvor man skal spise og hvad man skal lave. Selv havde vi intet planlagt i Pisa, andet end at vi bare ville tulle rundt og se byen – jeg har nemlig aldrig besøgt Pisa før. Selvom jeg ikke synes jeg har set nok til at lave en decideret guide, vil jeg gerne komme med små tips til jer – især om hvor man får den lækreste iskaffe og en lille hyggelig restaurant.

Vi boede på et hyggeligt hotel ved floden, som hedder Royal Victoria. Hotellet var hyggeligt og smukt indrettet, men der var en del støj om natten. Nede ved floden er der nemlig et vældigt liv om aftenen (vi var der i weekenden), men beliggenheden var helt i top – og det var morgenmaden også!

Selvom vi ikke havde mange dage i Pisa, så er jeg blevet ret vild med byen. Her var en hyggelig stemning, byen var større end jeg havde forventet og der var utrolig mange små fine steder – inklusiv spisesteder. Det kan anbefales at søge lidt efter spisesteder på Tripadvisor, selvom vi fandt ud af at man ikke altid kan stole på Tripadvisor. Men vi undgik turist-restauranter og fik ganske god mad. 

Første tip på listen er kaffebaren Filter. Når jeg rejser bruger jeg ofte Tripadvisor, hvor jeg søger efter bedste spisesteder, bedste kaffe og bedste is. Kaffebaren Filter lå øverst på listen over gode kaffesteder i Pisa og det forstår jeg godt! Kaffebaren er hyggeligt indrettet, med gamle træborde og murstensvægge. Betjeningen er god og iskaffen smagte intet mindre end ganske fantastisk. Der er borde både udenfor og indenfor. Det eneste minus jeg kan finde er, at de har lukket om lørdagen. Så hvis du kommer forbi Pisa, så prøv en iskaffe her – især hvis der er bagende varmt udenfor.

Angående spisesteder var det lidt blandet. Vi fik ikke dårlig mad, overhovedet, men fordi at der er så mange spisesteder, kan det være svært at vælge. Vi valgte at besøge et af de mest anbefalede pizzasteder og jeg havde desværre for høje forveninger. Pizzaen var ganske ok, men ikke noget særligt. Men et sted jeg gerne vil anbefale er ‘Pizzeria L’arancio’. Restauranten ligger i en fin lille gade, serverer ganske fine pizzaer og laver en fin aperol. Vi gik mætte og glade derfra. 

Når man er i Italien, skal man selvfølgelig have is. Vi prøvede Pisas bedste is, som virkelig lavede en god pistacie-is. Om de andre typer var ligeså gode, det ved jeg ikke.

Udover de ovenstående tips, kan jeg anbefale bare at gå rundt i byen og mærke stemningen. Især synes jeg det var hyggeligt at stå ved floden om aftenen, hvor en masse mennesker hang ud og drak øl udenfor. Her var en helt bestemt stemning og bygningerne ser så fine ud. Vi gik rundt i små gader, allerhelst så langt væk fra tårnet som muligt, hvor vi fandt små kaffebarer, snackbars, butikker og enkelte madmarkeder.

Så jeg kan sagtens anbefale en tur til Pisa. Hvis du har andre tips end jeg har nævnt her, så kom gerne med dem i kommentarfeltet – så kan andre få glæde af dem :-)

4 Kommentarer

Cecilie Golczyk 27. juli 2017 - 18:53

Hej Stinna

Tak for et fint indlæg!
Jeg skal selv til Pisa på tirsdag i en uge med min farmor for at høre opera. Vi skal derfor fra Pisa ud til landet i to dage. Så jeg ville spørge, hvordan din far og dig kom omkring i Italien? Bus, lejebil, taxa?

Mange hilsner Cecilie

Reply
Stinna 28. juli 2017 - 11:32

Ej hvor skønt med sådan en tur! Vi lejede en bil, da vi skulle til madlavningskursus lidt langt væk i Toscana :-)
God ferie!

Reply
Susanne 18. juli 2019 - 14:10

Hej Stinna
Tak for tippet med restaurant Pizzeria L’arancio
Lækkert sted med fed musik og super betjening
Vi fik antipasti fremragende
Mvh Susanne Frikke

Reply
Stinna 20. juli 2019 - 13:44

Hej Susanne, tak for din kommentar. Så dejligt at du kunne bruge tippet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.