Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Hindbær-kompot til skyr

af Stinna

hindbærkompot-2

Tidligere har jeg her på bloggen delt opskriften på hindbær-chia marmelade, men i dag vil jeg dele opskriften på hindbær-chia kompot, som er perfekt ovenpå yoghurt.

Jeg spiser denne hindbær-kompot ovenpå skyr, sammen med en músli. Jeg har flere opskrifter her på bloggen på hjemmelavet musli, men især en variant banangranola er en af mine yndlings.

Hindbær chia-kompot

Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 pose frosne hindbær 250 g
  • 1,5 dl vand lidt mere vand, for en tyndere kompot
  • 1 spsk. honning jeg kan godt lide det en smule surt, så tilsæt måske lidt mere
  • ½ tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vanillepulver eller 1/2 vanillestang
  • 2 spsk. chiafrø

Sådan gør du

  • Kog hindbær, vand, honning, kanel og vanille sammen.
  • Når halvdelen af væsken er væk, tages gryden af varmen.
  • Smag til, hvis du ønsker en sødere variant, så tilsæt nu lidt mere honning.
  • Lad det køle af.
  • Når det er kølet af, tilsættes de 2 spsk chiafrø og marmeladen røres godt rundt.
  • Kommes på din yndlings yoghurt.
  • Kom på glas og sæt på køl. I køleskabet suger chiafrøene den overskydende væske. Så tilsæt evt. mere væske, hvis det skal bruges på yoghurt.
  • Opbevares på køl.

hindbærkompot

 

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy