13,9K
Tidligere har jeg her på bloggen delt opskriften på hindbær-chia marmelade, men i dag vil jeg dele opskriften på hindbær-chia kompot, som er perfekt ovenpå yoghurt.
Jeg spiser denne hindbær-kompot ovenpå skyr, sammen med en músli. Jeg har flere opskrifter her på bloggen på hjemmelavet musli, men især en variant banangranola er en af mine yndlings.
Hindbær chia-kompot
Antal: 1 portioner
Ingredienser
- 1 pose frosne hindbær 250 g
- 1,5 dl vand lidt mere vand, for en tyndere kompot
- 1 spsk. honning jeg kan godt lide det en smule surt, så tilsæt måske lidt mere
- ½ tsk. kanel
- 1/2 tsk. vanillepulver eller 1/2 vanillestang
- 2 spsk. chiafrø
Sådan gør du
- Kog hindbær, vand, honning, kanel og vanille sammen.
- Når halvdelen af væsken er væk, tages gryden af varmen.
- Smag til, hvis du ønsker en sødere variant, så tilsæt nu lidt mere honning.
- Lad det køle af.
- Når det er kølet af, tilsættes de 2 spsk chiafrø og marmeladen røres godt rundt.
- Kommes på din yndlings yoghurt.
- Kom på glas og sæt på køl. I køleskabet suger chiafrøene den overskydende væske. Så tilsæt evt. mere væske, hvis det skal bruges på yoghurt.
- Opbevares på køl.