Julecookies

af Stinna

Julecookies med hvid chokolade, tranebær, cashewnødder og julekrydderier. Disse lækre cookies er perfekte til jul, da de er lavet med kanel, kardemomme og ingefær. De laves som almindelige chokolade cookies og smager helt fantastisk.

Opskrift på julecookies

Disse julecookies smager vildt skønt og er nemme at lave. De er et fint alternativ til klassiske julesmåkager – og smager samtidigt skønt af jul. Julesmåkagerne er krydret med kanel, kardemomme, vanilje og ingefær. Disse cookies er derudover med hvid chokolade, tranebær og cashewnødder. De er perfekt sprøde i kanten og dejligt bløde i midten. Lige som en amerikansk cookie skal være.

Julecookies med hvid chokolade, tranebær og krydderier

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 24 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 350 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. tørret ingefær
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g hvid chokolade grofthakket
  • 50 g cashewnødder grofthakket

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør (ikke smeltet) sammen med brun farin og sukker.
  • Tilsæt vaniljesukker, æg, bagepulver, natron, hvedemel, salt og krydderier. Rør det godt rundt.
  • Hvis dejen virker lidt usammenhængende, så prøv at samle den med hænderne. Så burde den blive fast og samle sig.
  • Tilføj grofthakket chokolade, tørrede tranebær og grofthakkede cashewnødder. Sæt dejen på køl i 1 time.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 175 grader alm. ovn (det vil sige over-og undervarme).
  • Tril dejen til kugler af cirka 50 gram. Så får du cookies i ens størrelse og de er derfor nemmere at bage jævnt.
  • Kom bagepapir på en bageplade. Placer 5 kugler på bagepladen. Der skal være mellemrum mellem dem, da de flyder meget ud.
  • Placer bagepladen midt i ovnen. Bag dine cookies i cirka 12-14 minutter. Kig til dem – de skal være gyldne i kanten og lysere i midten. I min søsters ovn skulle de have cirka 14 minutter.
  • Træk bagepapiret med de varme cookies over på en kold bagerist. Lad dem køle af. Bag resten af dine cookies og opbevar dem i en kagedåse, når de er helt afkølede.

Jule cookies

Vil du gerne afprøve en ny julefavorit til kagedåsen? Så synes jeg du skal prøve disse jule cookies med kanel. De smager let af jul og er samtidigt en småkage, som sagtens kan spises hele året rundt. Du kan også tilføje flere julekrydderier hvis du ønsker – fx nelliker og måske en smule revet appelsinskal.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.