Sunde pandekager med havregryn

af Stinna


Sunde pandekager med havregrynSunde pandekager med havregryn. Lækre pandekager lavet med havregryn og kun en smule mel. Perfekte til morgenmad eller som en lille dessert. Fyld dem med dit favoritfyld – fx chokolade og friske bær.

Sunde pandekager

I Aarhus er det gråvejr i dag og er der noget bedre end gråvejr med pandekager? Disse pandekager er lavet af havregryn, æg og vanillepulver. De er SÅ lette at lave og kan rulles, så der kan komme lækkert fyld i. Jeg valgte dog at toppe mine med bær, smeltet chokolade og mandelflager, men det kunne også være skønt med marmelade i. Ofte spiser jeg små tykke bananpandekager, men engang imellem er det lækkert med søde tynde pandekager – som kan rulles. 

Pandekager med havregryn

Opskriften er faktisk en gentagelse her fra min hjemmeside. De blev så gode sidst jeg lavede dem, at jeg ikke tænkte at det er nødvendigt med en ny opskrift. Jeg deler den dog med jer her igen, da der sikkert er nogen der ikke så dem sidst. Så herunder finder I opskriften på sunde pandekager. Pandekagerne er lavet uden banan og er i stedet sødet med en lille smule agavesirup. Ellers kan du bruge honning eller andet sødende. Jeg har også før lavet dem helt uden mel, hvor jeg blot bruger lidt ekstra havregryn – så skal du blot vende dem lidt mere forsigtigt. 

Herhjemme spiser vi både pandekagerne til morgenmad i weekenden eller som en lille lækker dessert.

Opskrift på sunde pandekager uden banan:

Sunde pandekager med havregryn

Lækre sunde pandekager lavet med havregryn.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
4.43 fra 19 stemmer

Ingredienser

  • 2-3 stk. æg
  • 2,5 dl mælk
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk vanillepulver ikke sukker
  • lidt salt
  • 1 tsk. sødende fx honning, agavesirup eller sukrin
  • 2-3 spsk. hvedemel (alt efter konsistensen på din dej)
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en blender.
  • Blend det hele godt sammen. Lad dejen hvile 5 minutter.
  • Steges i lidt olie på en pande. Jeg brugte en pandekage-pande, som er lidt mindre end almindelige stegepander. Jeg fik 4-5 stk. ud af denne opskrift. Vend pandekagerne forsigtigt - så de ikke går i stykker.
  • På disse pandekager kom jeg bær, smeltet mørk chokolade og mandelflager. Men kom i, hvad du selv synes – de vil også være lækre med en hjemmelavet hindbær-marmelade.

Noter

Du kan sagtens erstatte halvdelen af havregrynen med hvedemel. 
 
Hvis pandekagerne driller når de skal vendes, så tilsæt 1 æg mere og et par spsk. hvedemel.

Hvis du leder efter sunde pandekager med banan, så er disse måske noget for dig: sunde bananpandekager.  Pandekager med banan er også virkelig lækre og bliver i stedet til små tykke pandekager – lidt ala amerikanske pandekager

Sunde pandekager med havregryn

Hvis du vil se flere madbilleder, så følg også gerne med på min instagramprofil. Her deler jeg dagligt madbilleder og små stories af, hvilket mad jeg laver i min hverdag.

32 Kommentarer

Kaya 2. september 2016 - 15:39

Kære Stinna, du skriver at pandekagerne er af havregryn, æg og banan, men der er ingen bananer i opskriften. Mener du mælk?

Reply
Stinna 3. september 2016 - 08:24

Hov – nej det er da gået for stærkt. Jeg har netop valgt at lave dem uden, da mange efterspørger opskrifter uden banan. Men har lavet dem én gang med en blendet banan i og det kan også sagtens fungerer. Tak fordi du lige opdagede fejlen! :-)

Reply
Julie 2. september 2016 - 16:38

Dem skal jeg prøve! Eftersom jeg har lavet så meget syltetøj her til sommer ville det være rart med nogle sundere tynde pandekager at spise det til :)

Reply
Sonny 19. september 2023 - 08:06

5 stars
Super lækre pandekager havde kun vanilie sukker så tog en tsk vanilie protein pulver det giver god smag samt rigtig god mæthedsfornemmelse og så puttede vi bananer i efter det er ikke sidste gang

Reply
Stinna 20. september 2023 - 07:58

Tak for tilbagemelding :-) Det lyder skønt!

Reply
Ditte 2. april 2017 - 19:46

Kan man lave dem uden æg ? Har du et alternativ

Reply
Stinna 3. april 2017 - 19:47

Hej :-) Det ved jeg desværre ikke lige hvad skulle være. Måske nogle loppefrøskaller?

Reply
Luna Corell 8. april 2017 - 18:48

Ved du hvor mange kcal der er i dem? :)

Reply
Stinna 9. april 2017 - 09:11

Hej, jeg tæller ikke selv kalorier, så det ved jeg ikke :-)

Reply
Caroline 15. maj 2020 - 08:40

5 stars
De smager virkelig godt!
Havde ikke lige noget vanilje pulver, så brugte kardemomme i stedet.
Ikke sidste gang jeg laver dem og kan klart anbefales!

Reply
Stinna 15. maj 2020 - 09:07

Tusind tusind tak :-) Det lyder også skønt med kardemomme.

Reply
Fie 9. juni 2020 - 08:22

Hej Stinna – kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljepulver, hvis man ikke er “bange” for sukkeret? Det er lige det jeg har stående i skabet :-)

Reply
Stinna 9. juni 2020 - 08:52

Det kan du sagtens – det gør jeg også ofte :-)

Reply
Vilma Bech frandsen 3. juli 2020 - 08:39

3 stars
Velsmagende pandekager :) Har dov svært ved at samle sig.

Reply
Stinna 3. juli 2020 - 13:42

Dejligt at du kunne lide dem, selvom de ikke så nemt samlede sig. Det har jeg dog ikke haft problemer med, men prøver dem lige igen ved lejlighed.

Reply
Pernille Iversen 2. august 2020 - 11:22

Kan det virkelig passe der skal 2,5 del mælk i? Sejlen er jo HELT tynd

Reply
Stinna 3. august 2020 - 09:17

Hej, herhjemme passer det. Dobbelttjekker lige når jeg laver dem igen. Du kan tilsætte lidt hvedemel, hvis dejen er for tynd :-)

Reply
Stinna 3. september 2020 - 12:27

Hej igen :-) Nu har jeg bagt dem igen og hos mig er dejen ikke tynd – men tilføjer lige, at der i stedet for 2 spsk. mel kan tilsættes 3 :-)

Reply
Jonatan 6. november 2020 - 16:53

ja så det git lort….. men jeg er nok bare en dårlig kok ):

Reply
Stinna 6. november 2020 - 16:54

Hej :-) Øv da! Må jeg spørge hvad der gik galt?

Reply
Anne 15. november 2020 - 18:36

5 stars
Smager skønt

Reply
Stinna 15. november 2020 - 19:21

Tusind tak :-)

Reply
Knud 22. august 2021 - 08:48

2 stars
Har lige prøvet at lave pandekagerne og var faktisk lidt skuffet. Jeg vil klart anbefale at de laves på havregrød frem for havregryn.

Reply
Stinna 22. august 2021 - 10:00

Øv at de ikke faldt i din smag :-) Hvordan laver du med havregrød?

Reply
Anne 5. oktober 2021 - 17:24

5 stars
Vi laver disse pandekager op til flere gange ugentligt og de er et kæmpe hit for både børn og voksne. Jeg blender dog havregrynene inden, så de ikke klumper så meget. Og bruger Havremælk.
Jeg havde også lidt problemer med at få dem til at hænge sammen på vores gamle pande, men nu kører det! :) panden skal være god varm og så justere jeg ofte ift mælk/mel, hvis den virker enten tynd eller tyk.

Reply
Stinna 5. oktober 2021 - 17:40

Sikke en skøn kommentar – så dejligt at I kan lide opskriften :-)
Og du har helt ret, det kræver lige en god pande og den rette mængde væske. Tak!

Reply
Caroline 30. december 2021 - 21:10

Jeg laver dem et par gange om måneden som en lækker lille snack til skolen. Jeg har lige fået bøjle og kan kun spise bløde ting – pandekager kan anbefales! Især den her opskrift. :)

Reply
Stinna 31. december 2021 - 11:11

Hvor er det dejligt at høre, tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Karen 13. marts 2022 - 10:15

Duften er det bedste.
Pandekagerne ligner dog lidt brød
Vil lige smage på dem engang vi ses

Reply
Stinna 14. marts 2022 - 08:00

Tak – er det mon fordi de bliver for tykke, at du synes at de ligner brød? :-)

Reply
Line 28. juni 2022 - 12:47

Absolut fan.
Min datter og jeg er ellevilde med dem

Reply
Stinna 22. august 2022 - 11:20

Ej hvor dejligt. Tak :-)

Reply
4.43 from 19 votes (13 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.