Bananpandekager

af Stinna

Bananpandekager

Bananpandekager – sunde bananpandekager med banan og havregryn. Små søde pandekager som er perfekte til morgenmad eller eftermiddagssnack. Disse pandekager er virkelig nemme at lave. Alle ingredienserne blendes blot i en foodprocessor og så skal pandekagerne steges på panden – så bliver det næsten ikke nemmere. Lav gerne en stor portion og gem dem i køleskabet – så er der nem morgenmad.

Opskrift på bananpandekager

Pandekagerne består af bananer, æg, havregryn, mel og kardemomme. De kan også laves med andre krydderier, men jeg er vild med kardemommesmag i pandekager.  Opskriften på pandekager med banan herunder rækker til 10 pandekager. Herhjemme passer dette til to personer, hvis der også laves skyrcreme at komme på. Top derfor gerne pandekagerne med denne blåbær-skyrcreme – så bliver morgenen lidt ekstra lækker. 

Lav gerne en stor portion – pandekagerne smager nemlig også godt kolde og fungerer også i madpakken. 

Bananpandekager

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Ret: Bagværk, Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 pandekager
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 stk. bananer
  • 4 stk. æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 drys salt
  • smør til stegning

Blåbær-yoghurt topping

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 dl frosne blåbær
  • 1-2 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kom bananer i en foodprocessor eller minihakker. Du kan også mose dem i hånden, men en foodprocessor er bedre.
  • Tilsæt æg, havregryn, mel, kardemomme og salt. Blend det sammen.
  • Pandekagerne steges i smør på en middelvarm pande.
  • Toppingen laves ved at tø blåbær op (eller giv dem et lille opkog). Rør blåbær sammen med yoghurt og honning.
  • Spises lune - eller gemmes til madpakken. Opbevares på køl.

Noter

Hvis du gerne vil undgå mel, så erstat mel med havregryn

Opskrift på bananpandekager uden mel

I denne opskrift har jeg både tilsat havregryn og hvedemel. Du kan dog godt skifte hvedemel ud og blot lave bananpandekager med havregryn – du skal dog bare vende dem en smule mere forsigtigt når du steger dem.

Hvordan laver man bananpandekage?

Bananpandekagerne er nemme at lave. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Du kan også lave bananpandekager uden blender – jeg moser bananerne og tilsætter havregryn- så får de en lidt grovere konsistens, som stadig er god. Bananpandekagerne steges på en pande i smør eller olie.

Hvis du leder efter bananpandekager uden æg, så prøv min veganske version: veganske bananpandekager.

Bananpandekager

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

8 Kommentarer

8 Kommentarer

Thea @ Baking Magique 17. september 2014 - 16:26

Jag älskar bananpannkakor! Perfekt för mig som äter mest glutenfritt!

Reply
Stinna 4. november 2014 - 10:35

Bananpandekager smager så skønt :-)

Reply
Nadja 20. september 2014 - 17:12

Hvor se de lækre ud!

Jeg har forresten et spørgsmål:
Når jeg spiser figner, skærer jeg altid skallen fra. Er det dumt/”forkert”? Jeg synes den ser så gummiagtig ud, og forestiller mig, at den er lidt besk i det… :)

// Nadja

Reply
Stinna 21. september 2014 - 20:57

Tak skal du have :-)
Det er da ikke dumt! Jeg spiser altid skallen. Den er jo også på, når man spiser tørrede figner :-)

Reply
Louise 4. november 2014 - 09:45

Hej Stinna
Har du en idee om, hvor mange pandekager bliver af portionen? Jeg kan se, du skriver til 2
Jeg vil gerne lave dem til brunch til 6 personer, og bare for at have en fornemmelse om jeg skal lave 2 eller 3 gange opskrift

Reply
Stinna 4. november 2014 - 10:36

Hej Louise.
Jeg tror der bliver ca. 10 små pandekager. Hvis du laver for mange, så kan de sagtens gemmes på køl :-)

Reply
Louise 4. november 2014 - 11:02

Super :-)
Glæder mig til at smage dem. De ser så lækre ud.

Og tak for alle de lækre opskrifter, du deler med os. Har fulgt din blog i lang tid, og du er så dygtig i køkkenet :-)

Reply
Stinna 8. november 2014 - 15:41

Mange tak skal du have :-) Jeg håber du fik dem lavet og at du synes de smagte :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy