Bananpandekager – sunde pandekager med banan og havregryn. Små søde pandekager som er perfekte til morgenmad eller eftermiddagssnack. Disse pandekager er virkelig nemme at lave og er lavet af virkelig få ingredienser. Alle ingredienserne blendes blot i en foodprocessor og så skal pandekagerne steges på panden – så bliver det næsten ikke nemmere. Lav gerne en stor portion og gem dem i køleskabet – så er der nem morgenmad.
Opskrift på bananpandekager
Pandekagerne består af bananer, æg, havregryn, mel og kardemomme. De kan også laves med andre krydderier, men jeg er vild med kardemommesmag i pandekager. Opskriften på pandekager med banan herunder rækker til 10 pandekager. Herhjemme passer dette til to personer, hvis der også laves skyrcreme at komme på. Top derfor gerne pandekagerne med denne blåbær-skyrcreme – så bliver morgenen lidt ekstra lækker. Ellers smager de også fantastisk med sirup eller chokoladecreme på.
Lav gerne en stor portion – pandekagerne smager nemlig også godt kolde og fungerer også i madpakken.
Bananpandekager
Ingredienser
- 2 stk. bananer
- 4 stk. æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 drys salt
- smør til stegning
Blåbær-yoghurt topping
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 dl frosne blåbær
- 1-2 tsk. honning
Sådan gør du
- Kom bananer i en foodprocessor eller minihakker. Du kan også mose dem i hånden, men en foodprocessor er bedre.
- Tilsæt æg, havregryn, mel, kardemomme og salt. Blend det sammen.
- Pandekagerne steges i smør på en middelvarm pande.
- Toppingen laves ved at tø blåbær op (eller giv dem et lille opkog). Rør blåbær sammen med yoghurt og honning.
- Spises lune - eller gemmes til madpakken. Opbevares på køl.
Noter
Opskrift på bananpandekager uden mel
I denne opskrift har jeg både tilsat havregryn og hvedemel. Du kan dog godt skifte hvedemel ud og blot lave bananpandekager med havregryn – du skal dog bare vende dem en smule mere forsigtigt når du steger dem.
Hvordan laver man bananpandekage?
Bananpandekagerne er nemme at lave. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Du kan også lave bananpandekager uden blender – jeg moser bananerne og tilsætter havregryn- så får de en lidt grovere konsistens, som stadig er god. Bananpandekagerne steges på en pande i smør eller olie.
Jeg har hørt fra flere, at bananpandekagerne er virkelig børnevenlige. Så hvis I har små børn, vil de måske også være vilde med disse pandekager med banan.
Hvis du leder efter bananpandekager uden æg, så prøv min veganske version: veganske bananpandekager.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
Jag älskar bananpannkakor! Perfekt för mig som äter mest glutenfritt!
Bananpandekager smager så skønt :-)
Hvor se de lækre ud!
Jeg har forresten et spørgsmål:
Når jeg spiser figner, skærer jeg altid skallen fra. Er det dumt/”forkert”? Jeg synes den ser så gummiagtig ud, og forestiller mig, at den er lidt besk i det… :)
// Nadja
Tak skal du have :-)
Det er da ikke dumt! Jeg spiser altid skallen. Den er jo også på, når man spiser tørrede figner :-)
Hej Stinna
Har du en idee om, hvor mange pandekager bliver af portionen? Jeg kan se, du skriver til 2
Jeg vil gerne lave dem til brunch til 6 personer, og bare for at have en fornemmelse om jeg skal lave 2 eller 3 gange opskrift
Hej Louise.
Jeg tror der bliver ca. 10 små pandekager. Hvis du laver for mange, så kan de sagtens gemmes på køl :-)
Super :-)
Glæder mig til at smage dem. De ser så lækre ud.
Og tak for alle de lækre opskrifter, du deler med os. Har fulgt din blog i lang tid, og du er så dygtig i køkkenet :-)
Mange tak skal du have :-) Jeg håber du fik dem lavet og at du synes de smagte :-)