Pitabrød

af Stinna

Pitabrød smager helt fantastisk og er slet ikke være at lave selv. Her får du min opskrift på nemme hjemmebagte pitabrød, som herhjemme gerne fyldes med falafler, haydari og grøntsager. 

pitabrød

Opskrift på hjemmebagte pitabrød

De fleste har en lille skræk for at bage hjemmebagte pitabrød. Men de er slet ikke så svære at bage, som det lyder til. De kræver blot at man følger de forskellige steps i opskriften og så har man de lækreste hule pitabrød, som er lige til at fylde. 
Det er den høje varme der sikrer, at der kommer et hul i midten af dine pitabrød. Derfor er det vigtigt at ovnen er helt varm, inden du kommer pitabrødene ind i ovnen. 
Det fine hul i midten gør, at der kan være virkelig meget fyld i disse pitabrød. Ikke som de tørre pitabrød man køber, som oftest smuldrer når de skæres i. 

Opskriften herunder rækker til 6 store pitabrød.

Pitabrød

Opskriften herunder rækker til 6 store pitabrød.
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 250 g manitobamel (med højt proteinindhold)
  • 250-280 g hvedemel
  • lidt ekstra hvedemel til udrulning

Sådan gør du

  • Start med at røre gær ud i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilføj sukker, olie og salt. Rør det godt rundt. Tilføj hvedemel og manitobamel. Lad dejen ælte i cirka 10-12 minutter ved lav hastighed, til dejen virker sammenhængende, smidig og blank.
  • Kom et fugtigt klæde eller plastik over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Drys en smule mel på køkkenbordet – kun lige nok til, at dejen ikke klistrer fast.
  • Ælt kort dejen med hænderne. Del dejen i 6 lige store stykker. Tril hver dejkugle til en helt rund bolle. Kom en frysepose (eller lignende) over og lad dejkuglerne hæve i 20 minutter.
  • Imens tændes ovnen på 250 grader varmluft. Lad den bageplade være inde i ovnen, så den kan nå at blive helt varm. Det tager cirka 30-40 minutter at varme ovnen op.
  • Efter de 20 minutter er det tid til at rulle pitabrødene. Kom en smule hvedemel på køkkenbordet og drys hver kugle med en smule mel. Kun lige så kagerullen ikke klistrer fast – der må endelig ikke bruges for meget mel.
  • Tril nu hver kugle flad – cirka 5-6mm tyk. Sørg for at det hele tiden er den samme side, som vender opad. Dette sikrer den helt rigtige bagning af dine pitabrød. Rul på forskellige veje, så du opnår et helt rundt pitabrød. Kom igen et stykke frysepose (eller fugtigt viskestykke) over dine pitabrød. Lad dem hæve 20 minutter igen.
  • Efter de 20 minutter ruller du forsigtigt dine pitabrød med kagerullen igen. Lad dem hæve 10 minutter under plastikken.
  • Nu er det tid til at dine pitabrød skal bages. Tag bagepladen ud af ovnen og placer 3 stk. pitabrød på et stykke bagepapir på bagepladen. Bag dem på 2. nederste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter. De puffer op under bagningen. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Placer de færdige pitabrød på en rist og kom et fugtigt klæde over – så holder de sig smidige. Lad ovnen varme op 5 minutter igen med bagepladen i ovnen, inden du bager de sidste 3 pitabrød.
  • Velbekomme.

Luftige pitabrød

I denne opskrift har jeg valgt at bruge almindelig hvedemel og en smule manitobamel. Manitobamel har et højt proteinindhold og anbefales derfor ofte til opskrifter på pitabrød og pizza.
Pitabrødene popper op som de skal og er de bedste pitabrød, jeg endnu har bagt. Når først du har lavet dine egne pitabrød tror jeg ikke, at du køber de færdige længere. Opskriften på pitabrød er inspireret af denne opskrift og fremgangsmåden til disse pitabrød er inspireret af Bagvrk.

Tips til opskrift på pitabrød

Sørg for at have en høj temperatur i ovnen

Det er vigtigt at din ovn er helt varm, når du skal bage disse pitabrød. Derfor skal du sørge for at tænde ovnen 30-40 minutter før, at dine pitabrød skal i ovnen.

Varm bageplade

Ved bagning af pitabrød er det vigtigt, at din bageplade er helt varm. Lad derfor din bageplade varme op sammen med ovnen. Du kan også bruge et bagestål, hvis du har sådan et. Vær dog opmærksom på, at et bagestål oftest tager længere tid at varme op.

Dejen må ikke tørre ud

Sørg for at din dej ikke tørrer ud, mens pitabrødene hæver. Brug derfor gerne en opklippet frysepose eller et fugtigt viskestykke til at komme over dine pitabrød.

Smidige pitabrød

Efter bagning kan du komme et fugtigt (ikke vådt) viskestykke over pitaerne. Lad dem ligge sådan i 15 minutter og kom derefter pitabrødene i en frysepose. Så sikrer du at de ikke bliver for tørre.

pitabrød
pitabrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy