Bountykage

af Stinna

Bountykage med den lækreste browniebund, et lækkert kokoslag og chokoladeganache på toppen. Denne kage er helt perfekt til dig, som elsker chokolade og kokos.

Opskrift på bountykage

Jeg er fuldstændig vild med bounty og denne kage er bestemt ingen undtagelse. Kagen består af den lækreste brownie, som er toppet med et sødt kokoslag med kondenseret mælk. Til sidst er kagen toppet med en chokoladeganache lavet af mælkechokolade og piskefløde. Resultatet er en snasket, smagfuld og lækker kage – som næsten er for meget. Lige som jeg elsker kager.

Kagen bages helst i en metalform. Hvis du bager i en form af et andet materiale, kan du risikere at bagetiden ændres.

Bountykage

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Brownie

  • 125 g smør
  • 250 g mørk chokolade
  • 4 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 4 spsk. kakao bagekakao
  • 3/4 tsk. groft salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 70 g hvedemel

Kokoslag

  • 200 g kokosmel
  • 200 g kondenseret mælk

Chokoladeganache

  • 200 g mælkechokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Brownie

  • Start med at smelte chokolade og smør sammen i en gryde eller over et vandbad. Lad det køle helt af.
  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og undervarme).
  • I en skål piskes æg, sukker og brun farin. Pisk 2-3 minutter, til det er luftigt og skummende. Brug gerne en håndmikser eller en røremaskine med piskefunktion.
  • Vend chokolade-blandingen (den skal være helt kold) i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke mases ud af æggemassen. Du kan med fordel si ingredienserne i, hvis der er klumper i de tørre ingredienser.
  • Beklæd en form med bagepapir. Fordel kagedejen der. Dejen skal være cirka 2-3 cm høj.
  • Brownien bages midt i ovnen i cirka 20-25 minutter. Prik i den med en gaffel. Der skal hænge lidt kagedej ved, men må endelig ikke blive bagt for meget. Det er meningen, at den skal være lidt underbagt i midten – uden at være flydende.
  • Lad derefter brownien køle helt af.

Kokoslag

  • Mens brownien køler af, er det tid til at lave de øvrige elementer. Bland kokosmel og kondenseret mælk sammen i en skål. Fordel det på den afkølede brownie med en ske. Tryk kokosmassen ned mod kagen med bagsiden af skeen, så det trykkes sammen.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen helt fint og kom det i en skål.
  • Varm fløden op i en gryde, til det er lige ved at koge. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det godt sammen.
  • Fordel chokoladeganachen oven på kokosmassen.
  • Kom kagen i køleskabet – gerne minimum 3 timer.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.