Kanelsnurrer med æble og marcipan – eller måske æblesnurrer med kanel. Lækre snurrer der både er bløde, snaskede og fyldt med smag – de er den helt perfekte kanelsnurre til efteråret.
Kanelsnurrer opskrift
Denne opskrift på kanelsnurrer er en ganske almindelig opskrift, men hvor jeg har tilsat revet æble og marcipan til remoncen. Dette gør dem endnu mere snaskede og giver en fantastisk smag. De er fyldt med en remonce lavet af brun farin, smør, kanel, æble og marcipan – så bliver det næsten ikke bedre.
Opskriften på disse æblesnurrer er nemmere at lave, end det lige lyder til. De består af en smørholdig gærdej og så selvfølgelig en masse fyld. Men nu til opskriften på kanelsnurrer med æble og marcipan.
Kanelsnurrer med æble og marcipan
Ingredienser
Dejen
- 3 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 4 spsk. sukker
- 1 stk. æg
- 1/4 tsk. salt
- 2 spsk. creme fraiche
- 600 g hvedemel
- 100 g blødt smør
Remonce med æble og marcipan
- 120 g blødt smør
- 120 g brun farin
- 2-3 spsk. kanel
- 115 g marcipan
- 2 stk. madæbler
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
Sådan gør du
Dejen
- Start med at lune mælken, så den er lillefinger-varm.
- Kom mælk og gær i en skål. Rør det godt rundt. Jeg rører dejen på min røremaskine.
- Tilsæt kardemomme, sukker, æg, salt og creme fraiche.
- Tilsæt mel – gem lidt. Der er forskel på mængden af mel, alt efter meltype. Lad dejen kører på røremaskinen i nogle minutter.
- Tilsæt smør. Lad dejen ælte på røremaskinen, til dejen slipper skålens kanter.
- Sæt dejen et lunt sted med et viskestykke over. Lad den hæve i en time.
Remonce
- Mens dejen hæver, laves remoncen.
- Kom blødt smør, brun farin og kanel i en skål.
- Skræl æblerne og riv dem groft på et rivejern. Tilsæt det til skålen.
- Riv marcipan groft på rivejernet. Tilsæt det til skålen og bland det hele godt sammen med en gaffel.
Bagning af kanelsnurrer
- Efter at dejen har hævet, er det tid til at lave snurrerne.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud, så den får form som en rektanglen og dejen er cirka 1 cm tyk.
- Smør nu remoncen ud over hele dejen med en kniv. Sørg for at den kommer helt ud til kanten.
- Nu skal dejen foldes. Fold dejen ind til midten. Fold nu den anden del ind over den første, så der er 3 lag dej.
- Rul dejen lidt ud, så den bliver længere (på den led snurrerne skal skæres).
- Skær dejen i strimler på 2 cm. Tag en strimmel og sno den rundt. Når den er snoet, skal den snoes rundt om to fingre. Enden af snurren foldes ind under, så den holder på formen. De skal ikke snoes for hårdt, da remoncen så kan løbe ud.
- Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve under et viskestykke, mens ovnen varmes op.
- Tænd ovnen på 200 grader – almindelig over-og undervarme.
- Når ovnen er varm pensles kanelsnurrerne med æg. Placer bagepladen midt i ovnen og bag snurrerne, til de er gyldne. I min ovn tog det 15 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
- Spises helst lune med en kop kaffe til.
Kanelsnurrer eller kanelsnegle
Forskellen på kanelsnegle og kanelsnurrer er måde, hvorpå de enten rulles eller snurres. Det er slet ikke så svært at snurre dem som de lyder. Der findes forskellige videoer med kanelsnurrer, men jeg kan anbefale denne video. De behøver ikke være så perfekte, men skal blot snurres rundt om sig selv og så er det vigtigt at enden foldes ind under, så fyldet ikke løber ud.
Frysning af kanelsnurrer
Men kan kanelsnurrer fryses? – kanelsnurrerne kan sagtens fryses. Tag dem ud af fryseren og kom dem enkeltvis hurtigt under den kolde vandhane, så de får lidt vand på. Kom dem i en varm ovn (cirka 200 grader varmluft). Tages ud, når de er lunet.
Hvis du er på jagt efter nogle lidt sundere opskrifter, så kan jeg anbefale min opskrift på sundere kanelsnurrer og sundere kanelsneglekage.