9,2K
Skøn kanelsnegle-kage. Denne kage er lavet af kanelsnegle, som sættes i en springform og bages. Fordi at de står tæt, så hænger de sammen og beholder remoncen inden i. Det kaldes en kanelsneglekage, som både kan skæres af, eller man kan snuppe én kanelsnegl ad gangen.
Sundere kanelsneglekage med dadler
Opskriften er inspireret af en opskrift fra vores kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER‘, hvor vi har en opskrift på sundere kanelsnurrer med fuldkornsmel og en remonce lavet med banan og dadler.
Sundere kanelsnegle (kanelsneglekage)
Ingredienser
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 spsk. olivenolie
- 2 stk. æg
- 1 spsk. agavesirup eller honning
- 125 g fuldkornshvedemel
- 250-300 g hvedemel evt. mere
- 1 æggeblomme til pensling
Remonce
- 12 stk. bløde dadler (uden sten)
- 2 spsk. sirup
- 100 g smør
- 2 spsk. kanel
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, æg og agavesirup i skålen.
- Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne. Tilsæt evt. mere mel.
- Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
- Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, sirup og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
- Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
- Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
- Rul nu dejen sammen.
- Skær stykker af dejen, så du har 12 stykker.
- Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir. De skal stå lidt tæt, men ikke helt op ad hinanden, der skal være plads til at de hæver.
- Lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl kanelsneglene med æggeblomme, og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er flot gyldne. Måske de skal have længere i din ovn, så hold øje med dem og mærk på dem, om de føles færdige.
- Lad dem køle af og spises. Top dem evt. med glasur.
8 Kommentarer
Hej Stinna. Ved du om man kan bruge fuldkornsspeltmel og sigtet speltmel istedet for? Det ser så lækkert ud :)
Hej :-) Det tror jeg godt, men bare der ikke er for meget fuldkornsmel i. Jeg har dog ikke forsøgt med andre typer mel.
Hej Stinna :) Har du forsøgt dig med en vegansk udgave af denne? Den ser nemlig så lækker ud!
Mange tak :-) Nej det har jeg desværre ikke.
En drøm! Jeg har lavet dem med vegansk smør og ægerstatning, penslet den med vegansk fløde. Hele familien var vild begejstret, dem laver jeg sikkert igen! Tak for opskriften!
Ej hvor dejligt, tusind tak :-)
Hej Stinna. I disse Corona tider, skal jeg holde min fødselsdag I en smuk skov imorgen, sammen med mine børn/børnebørn. Jeg kunne rigtig godt tænke mig bla og bage denne skønne Kanelsneglekage, hvor jeg også vil komme noget æblemos i.
Men, tror du, jeg kan bage dem idag, pakke godt ind og de så stadig vil være lækre i morgen formiddag eller?
På forhånd tak for svar og for du deler ud, af dine mange fantastiske opskrifter
Hej Kristina. Beklager mit sene svar – øv! Jeg håber du fandt på en løsning :-) Og tak!