Sundere kanelsneglekage med dadler

af Stinna

Sundere kanelsneglekage med dadler

Skøn kanelsnegle-kage. Denne kage er lavet af kanelsnegle, som sættes i en springform og bages. Fordi at de står tæt, så hænger de sammen og beholder remoncen inden i. Det kaldes en kanelsneglekage, som både kan skæres af, eller man kan snuppe én kanelsnegl ad gangen.

Sundere kanelsneglekage med dadler

Opskriften er inspireret af en opskrift fra vores kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER‘, hvor vi har en opskrift på sundere kanelsnurrer med fuldkornsmel og en remonce lavet med banan og dadler.

★ SUNDERE KANELSNEGLEKAGE (12 KANELSNEGLE) ★

15 g gær

2 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

1 spsk. olivenolie

2 æg

1 spsk. agavesirup eller honning

125 g fuldkornshvedemel

250-300 g hvedemel (evt. mere)

1 æggeblomme til pensling

Remonce

12 bløde dadler

2 spsk. sirup

100 g smør

2 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, æg og agavesirup i skålen.
  2. Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne. Tilsæt evt. mere mel.
  3. Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  4. Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, sirup og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  5. Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  6. Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  7. Rul nu dejen sammen.
  8. Skær stykker af dejen, så du har 12 stykker.
  9. Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir. De skal stå lidt tæt, men ikke helt op ad hinanden, der skal være plads til at de hæver.
  10. Lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Pensl kanelsneglene med æggeblomme, og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er flot gyldne. Måske de skal have længere i din ovn, så hold øje med dem og mærk på dem, om de føles færdige.
  12. Lad dem køle af og spises. Top dem evt. med glasur.

Sundere kanelsneglekage med dadler

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.