Sundere kanelsneglekage med dadler

af Stinna

Sundere kanelsneglekage med dadler

Skøn kanelsnegle-kage. Denne kage er lavet af kanelsnegle, som sættes i en springform og bages. Fordi at de står tæt, så hænger de sammen og beholder remoncen inden i. Det kaldes en kanelsneglekage, som både kan skæres af, eller man kan snuppe én kanelsnegl ad gangen.

Sundere kanelsneglekage med dadler

Opskriften er inspireret af en opskrift fra vores kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER‘, hvor vi har en opskrift på sundere kanelsnurrer med fuldkornsmel og en remonce lavet med banan og dadler.

Sundere kanelsnegle (kanelsneglekage)

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • 250-300 g hvedemel evt. mere
  • 1 æggeblomme til pensling

Remonce

  • 12 stk. bløde dadler (uden sten)
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g smør
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, æg og agavesirup i skålen.
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne. Tilsæt evt. mere mel.
  • Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  • Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, sirup og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  • Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  • Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  • Rul nu dejen sammen.
  • Skær stykker af dejen, så du har 12 stykker.
  • Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir. De skal stå lidt tæt, men ikke helt op ad hinanden, der skal være plads til at de hæver.
  • Lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensl kanelsneglene med æggeblomme, og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er flot gyldne. Måske de skal have længere i din ovn, så hold øje med dem og mærk på dem, om de føles færdige.
  • Lad dem køle af og spises. Top dem evt. med glasur.

Sundere kanelsneglekage med dadler

8 Kommentarer

Natacha 28. oktober 2019 - 06:55

Hej Stinna. Ved du om man kan bruge fuldkornsspeltmel og sigtet speltmel istedet for? Det ser så lækkert ud :)

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:35

Hej :-) Det tror jeg godt, men bare der ikke er for meget fuldkornsmel i. Jeg har dog ikke forsøgt med andre typer mel.

Reply
Luna 5. marts 2020 - 08:26

Hej Stinna :) Har du forsøgt dig med en vegansk udgave af denne? Den ser nemlig så lækker ud!

Reply
Stinna 5. marts 2020 - 08:53

Mange tak :-) Nej det har jeg desværre ikke.

Reply
Barbara 15. september 2020 - 08:37

5 stars
En drøm! Jeg har lavet dem med vegansk smør og ægerstatning, penslet den med vegansk fløde. Hele familien var vild begejstret, dem laver jeg sikkert igen! Tak for opskriften!

Reply
Stinna 15. september 2020 - 09:29

Ej hvor dejligt, tusind tak :-)

Reply
Kristina 28. november 2020 - 08:59

Hej Stinna. I disse Corona tider, skal jeg holde min fødselsdag I en smuk skov imorgen, sammen med mine børn/børnebørn. Jeg kunne rigtig godt tænke mig bla og bage denne skønne Kanelsneglekage, hvor jeg også vil komme noget æblemos i.
Men, tror du, jeg kan bage dem idag, pakke godt ind og de så stadig vil være lækre i morgen formiddag eller?
På forhånd tak for svar og for du deler ud, af dine mange fantastiske opskrifter

Reply
Stinna 2. december 2020 - 13:53

Hej Kristina. Beklager mit sene svar – øv! Jeg håber du fandt på en løsning :-) Og tak!

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.