Kanelsnegle med en masse fyld af smør, kanel og brun farin. Normalt synes jeg altid, at kanelsnegle er lidt tørre. Men disse kanelsnegle er faktisk det helt modsatte – snaskede og med virkelig meget fyld.

Opskrift på kanelsnegle
Opskriften på disse kanelsnegle er fyldt med smør og er lige, som jeg allerbedst kan lide kanelsnegle. De er bløde og fyldt med en masse remonce. I denne opskrift er der kardemomme i kanelsnegledejen, hvilket giver en virkelig god smag. Min kæreste udbrød ‘ wow de er bløde’, da han tog den første bid.
Tricket til at undgå tørre kanelsnegle er, at undgå at bruge for meget mel i dejen. Dejen skal være fedtet og må bestemt ikke være tør. Jeg bruger min røremaskine og dejen føles en smule klistret. Den skal blot æltes godt og så hæve i cirka 1,5 time. Så er den lige til at rulle ud. Derudover skal der selvfølgelig en masse remonce i. I min opskrift sparer jeg bestemt ikke på det lækre fyld.
Kanelsnegle
Ingredienser
Kanelsnegle-dej
- 50 g gær
- 2 dl lunken sødmælk
- 50 g sukker
- 1 lille tsk. salt
- 2 stk. æg
- 1 tsk. kardemomme
- 520-550 g hvedemel (måske mere, der er forskel på mel)
- 100 g blødt smør
Kanelsnegle-fyld
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 2 spsk. kanel
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
Sådan gør du
Kanelsnegle-dej
- Start med at lune mælken, til den er lillefingervarm.
- Kom mælk i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine. Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt nu sukker, salt, æg og kardemomme. Rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel og ælt det sammen. Tilsæt så smør i mindre stykker.
- Ælt dejen til den er glat og smidig – den skal æltes godt sammen for det bedste resultat.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.
Kanelsnegle-fyld
- Mens dejen hæver, laves fyldet.
- I en skål blandes blødt smør, brun farin og kanel. Bland det godt sammen med en gaffel.
Bagning af kanelsnegle
- Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Du må endelig ikke komme for meget mel på, så kan kanelsneglene blive tørre.
- Vend dejen ud og rul den til en rektangel. Dejen skal rulles tyndt ud, men selvfølgelig ikke gå i stykker.
- Påfør fyldet og fordel det med en dejskraber.
- Rul dejen sammen og skær derefter stykker af 2-3 cm. Placer dem i et fad beklædt med bagepapir. Der skal cirka være 1,5-2 cm mellem hver kanelsnegl. Hvis du ikke har et stort nok fad, så kom dem i to fade. Lad dem nu efterhæve i 40-45 minutter med et fugtigt klæde over.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn, det vil sige over-og undervarme).
- Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
- Bag kanelsneglene midt i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal være gyldne. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad dem køle lidt af og spis dem derefter.
Noter
Kanelsnegle i fad
Kanelsneglene er bagt i et fad og på denne måde undgår man, at fyldet ryger ud. Hvis fyldet skulle smelte lidt ud under bagning, så suger kanelsneglene det igen. På den måde går der ikke dyrebart kanelsneglefyld til spilde. For der findes faktisk næsten ikke noget værre, end når alt fyldet fra kanelsneglene bare flyder ud på bagepladen.
Kanelsneglekage
Du kan også bage kanelsneglene i en springform og sætte dem tæt sammen. Så kan du skære et stykke af kagen – og på den måde servere dem som en kanelsneglekage. Pynt gerne med glasur og flag, så passer kagen perfekt til fødselsdag.
Frysning af kanelsnegle
Kanelsneglene kan sagtens fryses. Jeg bager dem færdigt og fryser dem ned i en pose, mens de stadig er lune. Så kan de tøes op når lækkersulten melder sig. Ellers er de også gode efter en hurtig tur i mikroovnen eller lunet i ovnen.
Prøv også gerne min bedste brownie.

Kager med gærdej
Kanelsneglene er det godt bud på kage lavet af gærdej. Gærdej adskiller sig fra andre typer kager ved, at de skal hæve for at gæren kan virke – ligesom med brød. Men prøv også gerne min fars brunsviger med en masse remonce og blød bund. Ellers kan jeg anbefale disse kanelsnurrer med æble og marcipan.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
45 Kommentarer
Hvad str er fadet??
Det er cirka 22 x 32 cm – og så var der lige 5 snegle i et mindre fad. Der skal blot være 1,5 cm cirka mellem kanelsneglene.
Lyder SAA lækkert, og hvor er opskriften grundigt beskrevet, super duper, SKAL prøves
Tusind tusind tak :-) Jeg håber at de bliver gode.
Kan man fryse sneglene rå i fad?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke :-)
Hej. tror ikke det dur. Man slår gæren ihjel ved frysning. Kager der købes rå og frosne til en tur i ovnen indeholder et E nummer?? vistnok noget med 46 der gør at de kan fryses før bagning. Det har vi ikke til hjemmebrug
Hej, jeg kan se at flere opskrifter nævner at de kan fryses inden bagning. Det må komme an på prøve :-) Men tak for dit input.
Jeg har forsøgt at fryse dej ned og resultatet var super :)
Tak for tip! Da de var formet, eller inden? :-)
skal det være varmluft eller hvilken ovn bruger du? hvordan har du fået dem så flade? går du lige ind og giver dem et lille puf så de falder ned igen. mine hæver nemlig altid op i midten hehe
Jeg bruger altid alm. ovn :-) Hvis de hæver op i midten, kan du give dem et lille tryk. Jeg synes det afhænger af ovn, om de hæver op i midten. Især varmluft gør dem høje. Skriv endelig hvordan de bliver :-)
Kan de bages dagen før de skal serveres?:)
Det kan de godt, men så vil jeg anbefale at du fryser dem ned :-)
Skal man bruge sødmælk eller kan man bruge hvilken som helst?
Jeg bruger altid sødmælk, men du kan også bruge andre slags :-)
De smagte fantastisk
Tusind tusind tak :-)
Verdens bedste kanelsnegle, faldt i god jord hos hele familien. De er SÅ gode, luftige, snaskede(på den gode måde) og de smager bare af mange flere. Opskriften er hermed gemt til fremtidig brug
Sikke en skøn besked – tusind tak :-) Hvor er jeg glad for at høre, at I kunne lide kanelsneglene.
Sådan en god opskrift! Problemet er at man har lyst til at tø en op fra fryseren og spise hver dag!
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre. Og jeg kender det godt – jeg kan heller ikke lade dem være i fryseren :-)
Hej Stinna,
Kan man koldhæve dem, og i så fald hvor meget gær vil du så tro, der skal i?
Hej, det tror jeg godt. Men jeg har desværre ikke forsøgt :-) Jeg ville bruge halv mængde gær. Skriv endelig hvordan de bliver.
Bedste kanelsnegle jeg har bagt og jeg har dælme prøvet mange slags jeg har forsøgt med ekstra smør (dobbelt) og det var endnu bedre
I dejen
Nemlig
Og mere snak også ikke dobbelt men en halv gang mere verdens bedste!
Det lyder også skønt med ekstra fyld :-)
Sikke en skøn kommentar – tusind tusind tak :-)
Skulle sneglefyldet have været på køl efter det er blandet sammen? For min snegle ligner på ingen måder snegle, da alt fyld flød ud af dem da jeg rullede dejen sammen. Super irriterende..
Hej, nej det gør jeg ikke. Øv at de ikke blev gode, har aldrig hørt fra andre at dette er sket. Hvilken slags smør har du brugt? :-)
Sneglene er meget lækre.
Hvis man fryser sneglene, inden de er helt kolde bliver de som nybagte med 1 minut’s optøning i microovnen.
Tusind tak, dejligt at kanelsneglene kan bruges.
Jeg må prøve din metode :-)
Kan se, at Henrik skriver (oktober 2021), at man ikke kan fryse gær. Jeg har faktisk flere gange frosset de almindelige små 50 g gærpakker – til senere brug. Og det virkede faktisk fint ;-) Ville bare lige dele.
Tak – det vil jeg huske :-)
Frysning af gær. Jeg bor i Spanien, på landet, har altid frosset min gær.
Når jeg skal bruge gær gør jeg følgende, skærer gøren i små stykker og lader den ligge til den er tørt op, derefter bruger jeg den normalt, ved langtidshævning, imellem 1 g.- 5-10 g alt efter hvad jeg vil lave, dejen hviler natten over og næste dag er den klar til brug.
De sidste af Stinna’s snegle blev lavet med frosset gær, de blev så fine at næste gang vil jeg kun bruge 25g gær, og se hvordan de bliver.
Tak for tip med gær, det vil jeg huske :-)
Fantastisk opskrift ! Min familie giver dem max stjerner nemme at lave og SÅÅÅ lækre snaskede
Sikke en dejlig besked – dejligt at I kan lide opskriften :-)
hvor mange kanelsnegle er der i 1 posion
oops jeg kan se der er 16-18 st men mega god opskrift 1000000000 mio stjerner :)
Tusind tak, hvor er det dejligt, at du kan lide min opskrift :-)
Ser så lækkert ud.
Jeg er i campingvogn uden min køkkenvægt.
Ved du evt hvad svarer melets vægt i ca i dl?
Hej, desværre ikke. Jeg mindes at 1 dl hvedemel er cirka 60g :-) Jeg håber at de bliver gode.