Kanelsnegle med en masse fyld af smør, kanel og brun farin. Normalt synes jeg altid, at kanelsnegle er lidt tørre. Men disse kanelsnegle er faktisk det helt modsatte – snaskede og med virkelig meget fyld.
Opskrift på kanelsnegle
Opskriften på disse kanelsnegle er fyldt med smør og er lige, som jeg allerbedst kan lide kanelsnegle. De er bløde og fyldt med en masse remonce. I denne opskrift er der kardemomme i kanelsnegledejen, hvilket giver en virkelig god smag. Min kæreste udbrød ‘ wow de er bløde’, da han tog den første bid.
Tricket til at undgå tørre kanelsnegle er, at undgå at bruge for meget mel i dejen. Dejen skal være fedtet og må bestemt ikke være tør. Jeg bruger min røremaskine og dejen føles en smule klistret. Den skal blot æltes godt og så hæve i cirka 1,5 time. Så er den lige til at rulle ud. Derudover skal der selvfølgelig en masse remonce i. I min opskrift sparer jeg bestemt ikke på det lækre fyld.
Kanelsnegle
Ingredienser
Kanelsnegle-dej
- 50 g gær
- 2 dl lunken sødmælk
- 50 g sukker
- 1 lille tsk. salt
- 2 stk. æg
- 1 tsk. kardemomme
- 520-550 g hvedemel (måske mere, der er forskel på mel)
- 100 g blødt smør
Kanelsnegle-fyld
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 2 spsk. kanel
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
Sådan gør du
Kanelsnegle-dej
- Start med at lune mælken, til den er lillefingervarm.
- Kom mælk i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine. Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt nu sukker, salt, æg og kardemomme. Rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel og ælt det sammen. Tilsæt så smør i mindre stykker.
- Ælt dejen til den er glat og smidig – den skal æltes godt sammen for det bedste resultat.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.
Kanelsnegle-fyld
- Mens dejen hæver, laves fyldet.
- I en skål blandes blødt smør, brun farin og kanel. Bland det godt sammen med en gaffel.
Bagning af kanelsnegle
- Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Du må endelig ikke komme for meget mel på, så kan kanelsneglene blive tørre.
- Vend dejen ud og rul den til en rektangel. Dejen skal rulles tyndt ud, men selvfølgelig ikke gå i stykker.
- Påfør fyldet og fordel det med en dejskraber.
- Rul dejen sammen og skær derefter stykker af 2-3 cm. Placer dem i et fad beklædt med bagepapir. Der skal cirka være 1,5-2 cm mellem hver kanelsnegl. Hvis du ikke har et stort nok fad, så kom dem i to fade. Lad dem nu efterhæve i 40-45 minutter med et fugtigt klæde over.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn, det vil sige over-og undervarme).
- Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
- Bag kanelsneglene midt i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal være gyldne. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad dem køle lidt af og spis dem derefter.
Noter
Kanelsnegle i fad
Kanelsneglene er bagt i et fad og på denne måde undgår man, at fyldet ryger ud. Hvis fyldet skulle smelte lidt ud under bagning, så suger kanelsneglene det igen. På den måde går der ikke dyrebart kanelsneglefyld til spilde. For der findes faktisk næsten ikke noget værre, end når alt fyldet fra kanelsneglene bare flyder ud på bagepladen.
Kanelsneglekage
Du kan også bage kanelsneglene i en springform og sætte dem tæt sammen. Så kan du skære et stykke af kagen – og på den måde servere dem som en kanelsneglekage. Pynt gerne med glasur og flag, så passer kagen perfekt til fødselsdag.
Frysning af kanelsnegle
Kanelsneglene kan sagtens fryses. Jeg bager dem færdigt og fryser dem ned i en pose, mens de stadig er lune. Så kan de tøes op når lækkersulten melder sig. Ellers er de også gode efter en hurtig tur i mikroovnen eller lunet i ovnen.
Prøv også gerne min bedste brownie.
Kager med gærdej
Kanelsneglene er det godt bud på kage lavet af gærdej. Gærdej adskiller sig fra andre typer kager ved, at de skal hæve for at gæren kan virke – ligesom med brød. Men prøv også gerne min fars brunsviger med en masse remonce og blød bund. Ellers kan jeg anbefale disse kanelsnurrer med æble og marcipan.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
132 Kommentarer
Hvad str er fadet??
Det er cirka 22 x 32 cm – og så var der lige 5 snegle i et mindre fad. Der skal blot være 1,5 cm cirka mellem kanelsneglene.
Kan man koldhæve dem natten over?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Verdens indtil nu bedste kanelsnegle!
❤️❤️❤️❤️❤️
Tusind tusind tak! :-)
Godt nok en af de bedste opskrifter jeg har benyttet mig! Kanelsneglene er så lækre og bløde!!
Mange mange tak:-)
Lyder SAA lækkert, og hvor er opskriften grundigt beskrevet, super duper, SKAL prøves
Tusind tusind tak :-) Jeg håber at de bliver gode.
Kan man fryse sneglene rå i fad?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke :-)
Hej. tror ikke det dur. Man slår gæren ihjel ved frysning. Kager der købes rå og frosne til en tur i ovnen indeholder et E nummer?? vistnok noget med 46 der gør at de kan fryses før bagning. Det har vi ikke til hjemmebrug
Hej, jeg kan se at flere opskrifter nævner at de kan fryses inden bagning. Det må komme an på prøve :-) Men tak for dit input.
Jeg har forsøgt at fryse dej ned og resultatet var super :)
Tak for tip! Da de var formet, eller inden? :-)
Hejsa. Dette glæder jeg mig til at prøve, ser VILDT LÆKKERT UD .
Ang. Med frysning med rå dej: hvis man er i tvivl kan man jo lige forbage dem lidt før nedfrysning, og bage dem helt færdig før servering, det går man ikke helt fejl af .
Tak skal du have :-) Og tak for tip!
Jeg har nu prøvet din opskrift, og resultatet er super godt! Halvtreds mængden af dej og stillede dem koldt natten over til hævning. Man kan sagtens fryse dem inden bagning; de skal bare op en times tid inden de kommer i ovnen, så de når at tø og hæve lidt. De kan dog Max holde en måned i fryseren i rå tilstand, for gæren “dør” langsomt.
Tak! Det må jeg få afprøvet :-)
skal det være varmluft eller hvilken ovn bruger du? hvordan har du fået dem så flade? går du lige ind og giver dem et lille puf så de falder ned igen. mine hæver nemlig altid op i midten hehe
Jeg bruger altid alm. ovn :-) Hvis de hæver op i midten, kan du give dem et lille tryk. Jeg synes det afhænger af ovn, om de hæver op i midten. Især varmluft gør dem høje. Skriv endelig hvordan de bliver :-)
Kan de bages dagen før de skal serveres?:)
Det kan de godt, men så vil jeg anbefale at du fryser dem ned :-)
Skal man bruge sødmælk eller kan man bruge hvilken som helst?
Jeg bruger altid sødmælk, men du kan også bruge andre slags :-)
Hej Stinna. Vil prøve de lækre kanelsnegle. Kan man bruge havremælk i stedet for sødmælk?
Hej,
det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Men mon ikke?
De smagte fantastisk
Tusind tusind tak :-)
Lækre bløde snegle. Har nu prøvet opskriften to gange, præcis efter opskriften, men tror næste gang jeg prøver med mindre hævetid. Synes der er en markant gærsmag. Måske mindre hævetid kan løse det?
Hej Trine. Dejligt at opskriften kan bruges. Jeg har ikke prøvet at de smager af gær. Men umiddelbart tænker jeg, at de så skal hæve en smule længere hos dig? Skriv endelig hvordan de bliver :-)
Verdens bedste kanelsnegle, faldt i god jord hos hele familien. De er SÅ gode, luftige, snaskede(på den gode måde) og de smager bare af mange flere. Opskriften er hermed gemt til fremtidig brug
Sikke en skøn besked – tusind tak :-) Hvor er jeg glad for at høre, at I kunne lide kanelsneglene.
Sådan en god opskrift! Problemet er at man har lyst til at tø en op fra fryseren og spise hver dag!
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre. Og jeg kender det godt – jeg kan heller ikke lade dem være i fryseren :-)
Hej Stinna,
Kan man koldhæve dem, og i så fald hvor meget gær vil du så tro, der skal i?
Hej, det tror jeg godt. Men jeg har desværre ikke forsøgt :-) Jeg ville bruge halv mængde gær. Skriv endelig hvordan de bliver.
Kan man bruge tørgær?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men mon ikke :-)
Bedste kanelsnegle jeg har bagt og jeg har dælme prøvet mange slags jeg har forsøgt med ekstra smør (dobbelt) og det var endnu bedre
I dejen
Nemlig
Og mere snak også ikke dobbelt men en halv gang mere verdens bedste!
Det lyder også skønt med ekstra fyld :-)
Sikke en skøn kommentar – tusind tusind tak :-)
Skulle sneglefyldet have været på køl efter det er blandet sammen? For min snegle ligner på ingen måder snegle, da alt fyld flød ud af dem da jeg rullede dejen sammen. Super irriterende..
Hej, nej det gør jeg ikke. Øv at de ikke blev gode, har aldrig hørt fra andre at dette er sket. Hvilken slags smør har du brugt? :-)
Sneglene er meget lækre.
Hvis man fryser sneglene, inden de er helt kolde bliver de som nybagte med 1 minut’s optøning i microovnen.
Tusind tak, dejligt at kanelsneglene kan bruges.
Jeg må prøve din metode :-)
Hej Stinna
Har du erfaring med at genopvarme dem så de stadig smager som om de lige er kommet ud ad oven?
Jeg tænker jeg ville lave dem til en kommende fødselsdag og er nødt til at fragte dem et godt stykke i tog, så tænker desværre ikke det ville hjælpe mig noget at fryse dem ned før de skal bruges…
Hej, beklager mit sene svar. Jeg har kun erfaring med at fryse dem ned efter bagning. Fik du prøvet at genopvarme dem? :-)
Kan se, at Henrik skriver (oktober 2021), at man ikke kan fryse gær. Jeg har faktisk flere gange frosset de almindelige små 50 g gærpakker – til senere brug. Og det virkede faktisk fint ;-) Ville bare lige dele.
Tak – det vil jeg huske :-)
Frysning af gær. Jeg bor i Spanien, på landet, har altid frosset min gær.
Når jeg skal bruge gær gør jeg følgende, skærer gøren i små stykker og lader den ligge til den er tørt op, derefter bruger jeg den normalt, ved langtidshævning, imellem 1 g.- 5-10 g alt efter hvad jeg vil lave, dejen hviler natten over og næste dag er den klar til brug.
De sidste af Stinna’s snegle blev lavet med frosset gær, de blev så fine at næste gang vil jeg kun bruge 25g gær, og se hvordan de bliver.
Tak for tip med gær, det vil jeg huske :-)
Fantastisk opskrift ! Min familie giver dem max stjerner nemme at lave og SÅÅÅ lækre snaskede
Sikke en dejlig besked – dejligt at I kan lide opskriften :-)
hvor mange kanelsnegle er der i 1 posion
oops jeg kan se der er 16-18 st men mega god opskrift 1000000000 mio stjerner :)
Tusind tak, hvor er det dejligt, at du kan lide min opskrift :-)
Ser så lækkert ud.
Jeg er i campingvogn uden min køkkenvægt.
Ved du evt hvad svarer melets vægt i ca i dl?
Hej, desværre ikke. Jeg mindes at 1 dl hvedemel er cirka 60g :-) Jeg håber at de bliver gode.
Til info, så er gærdejs opskrifter beregnet ud fra melet og derfor, hvis der skal ændres på noget, så er det vædsken og ikke melet.
Tak for det :-)
Sneglene er helt fantastiske. 2 snegle over hækken og naboerne ringede tilbage og roste også sneglene nu vil vi prøve at fryse et par stykker og se hvordan det går
Ej hvor dejligt. Tak :-)
Kan fyldet laves med Alm sukker?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) smagen vil i hvert fald være anderledes.
Hvor længe skal de i ovnen og på hvilke grader når de har været i fryseren?
Hej, jeg tænder bare ovnen på 200 grader varmluft og giver dem, til de føles færdige :-) Jeg tager lige tid næste gang.
Super lækker opskrift. I stedet for at lave dem til snegle rullede jeg to store plader ud. Remons på den ene og den anden plade ovenpå. Skar den til som et juletræ og snoede “grenene”. Den blev et kæmpe hit til kaffen d. 23. Dec. I stedet for traditionelle æbleskiver.
Hvor lyder det skønt! Tak for dit tip :-)
Hej Stinna
Det er muligvis et dumt spørgsmål ;-) Men har du prøvet at bruge et alm. ildfast fad – altså lertøj? Jeg har aldrig bagt snegle på den måde og nu kommer jeg pludselig til at tænke over, om det vil “fordele” varmen anderledes.
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) skriv endelig hvordan det går.
WAUW det er den bedste omgang kanelsnegle jeg nogensinde har lavet, og jeg har lavet en del :)
Sikke en skøn kommentar – tak! :-)
Hej Stinna :)
Vi vil gerne prøve opskriften i weekenden, men jeg kan se, at du skriver to forskellige hævetider? Er det 1,5 time eller 2 t og 15 min. ?
De 2 timer og 15 minutter er i alt :-)
Jeg håber at de blev gode.
Lækre
Tusind tak :-)
Helt igennem en fantastisk opskrift
De bedste kanelsnegle nogensinde – og så nem og velbeskrevet opskrift
Tak
Sikke en dejlig kommentar, tak! :-)
De blev SUPER gode og bløde af første gangs bagning, opskriften var nem at følge og de vil helt sikkert bagt igen, (Brugte tandtråd til at skære dem, det gav et meget fint snit) :)
Hvor dejligt! og tak for tip med tandtråd :-)
DET VAR EN SUPER GOD OPSKRIFT!
Det gik dog lidt galt da mit køkken brandte ned :(
Jeg nåede heldighvis at rede mine kanelsnegle :D
Hej, hvor dejligt!
Jeg håber dog ikke at dit køkken brændte ned? :-)
Dejlige svampede kanelsnegle
Tusind tak:-)
Første gang jeg har prøvet din opskrift og første gang jeg har brugt denne metode til at lave remonce på.
Vildt, hvor go’ den er, tak.
Jeg bor i England, mange år efterhånden og hvis jeg kan finde rigtigt gær, ikke det tørre, så elsker jeg at bage.
Dejlig nem at følge opskriften og dejen var super go’!
Skal prøve flere af dine opskrifter, tak x
Hvor dejligt at høre, mange mange tak :-)
Den bedste kanelsnegl jeg har lavet tusind tak
Hvor dejligt, tusind tak!
Suverænt den bedste opskrift jeg har prøvet….
Med 2 små børn, har jeg prøvet mange forskellige.
Mange er tør og egentlig bare kedelig… Men denne er blød, saftig og ganske velsmagende i mere end 2 timer efter bagning. Faktisk også gode ved let opvarmning 2 dage efter ..
Sikke en skøn kommentar – tak:-)
Den bedste opskrift på kanelsnegle, jeg har bagt. Dog bruger jeg kun 2 tsk kanel og ikke 2 spsk; ellers er remoncen for stærk for børnene.
Sikke en skøn kommentar, tak! :-)
De er så lækre.
Jeg endte ud med 28stks men så er der jo bare flere :)
Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)
Hej Stinna
Hvornår skal de 100 g smør til dejen? Jeg synes ikke jeg kan læse hvornår de skal bruges.
Hej! Det skal det ved punkt fire :-) lige efter hvedemel.
Uhm – de bedste kanelsnegle – tak for en supergod opskrift . Kommer ikke til st bruge anden opskrift !!
Børnebørnene har spist 2 hver nu og ska have igen i aften!!
Hvor dejligt :-) tusind tusind tak!
Nøj det er en god opskrift.
Tusind tak :-)
Virkelig lækker opskrift !!!
Tror aldrig jeg kommer til at lave andre kanelsnegle igen. Dejen var simpelhen også så lækker at arbejde med – selvom jeg var ved at miste modet fordi den var super klistret i starten.
Ej hvor er det dejligt! Tak! :-)
Hvor stort er dit bage fad? Jeg vil gerne prøve at lave halvdelen af opskriften :)
Cirka 22 x 32 cm :-)
Fantastisk bløde og lækre snegle! Næste gang giver jeg dejen lidt mere salt- men ellers bløde og perfekt krydrede i smagen
Hvor dejligt at høre. Tusind tak :-)
Fantastiske mums, smager af mere. Men hvorfor er de under vegetariske, når der både er mælk, smør og æg i ???????
Hej. Hvor dejligt! De er vegetariske og indeholder derfor de råvarer du beskriver. Ellers ville de være veganske :-)
Når du ruller dejen ud – hvilket mål ruller du ?
Hej, jeg har ikke præcise mål. Jeg måler den, næste gang jeg bager den :-)
Er der nogen tilbagemelding om målet?
Ikke endnu. Jeg vender tilbage :-)
De bedste kanelsnegle jeg nogensinde har bagt, hvis jeg kunne hade jeg givet den 7/5
Åh sikke en dejlig besked. Tak!
Håber jeg kan tage et billede
Hej, hvilket billede? :-)
Hej Stinna
Kan man lade dem hæve over natten?
Og i hvilket stadie skulle man så gøre det?
Ville gerne lave dejen i aften og bage dem i morgen tidlig til min kærestes fødselsdag!
Hej :-)
Det har jeg desværre ikke erfaring med i denne opskrift. God fødselsdag!
De lækreste kanelsnegle. Dejen bliver super god
Tusind tusind tak :-)
Hej, de smager fantastisk! Men jeg forstår ikke hvorfor de hopper op i midten? Er der nogen der har en ide til hvorfor de ikke forbliver flotte og flade som på billedet her i opskriften? – men i stedet ligner små poppede kanelsnegle?
Hvor dejligt!
Det har jeg også prøvet en enkelt gang. Jeg fandt aldrig ud af hvorfor. Men jeg har hørt, at du forsigtigt kan åbne ovnen halvvejs og ‘trykke’ dem ned med en grydeske.
Virkelig god opskrift – de blev så lækre og luftige. Smager fantastisk.
Hvor dejligt at høre, tusind tak! :-)
Jeg bagte dem i går… og igen i dag! Mine børn troede ikke på, at de var hjemmelavede…. og jeg er ikke god til at bage ;) Så de er virkeligt gode – og overraskende nemme at lave. SÅ lækre.
Ej hvor dejligt! Sikke en skøn tilbagemelding, tusind tak :-)