Kanelsnegle

af Stinna

Kanelsnegle med en masse fyld af smør, kanel og brun farin. Normalt synes jeg altid, at kanelsnegle er lidt tørre. Men disse kanelsnegle er faktisk det helt modsatte – snaskede og med virkelig meget fyld.

Kanelsnegle
De perfekte kanelsnegle med en masse fyld. Kanelsneglene er bagt i fad, så fyldet forbliver i sneglene.

Opskrift på kanelsnegle

Opskriften på disse kanelsnegle er fyldt med smør og er lige, som jeg allerbedst kan lide kanelsnegle. De er bløde og fyldt med en masse remonce. I denne opskrift er der kardemomme i kanelsnegledejen, hvilket giver en virkelig god smag. Min kæreste udbrød ‘ wow de er bløde’, da han tog den første bid.

Tricket til at undgå tørre kanelsnegle er, at undgå at bruge for meget mel i dejen. Dejen skal være fedtet og må bestemt ikke være tør. Jeg bruger min røremaskine og dejen føles en smule klistret. Den skal blot æltes godt og så hæve i cirka 1,5 time. Så er den lige til at rulle ud. Derudover skal der selvfølgelig en masse remonce i. I min opskrift sparer jeg bestemt ikke på det lækre fyld.

Kanelsnegle

Opskrift på kanelsnegle i fad. Jeg laver kanelsneglene lidt små og får cirka 16-18 stk. ud af denne opskrift.
Forb. tid20 min
Tilb. tid18 min
Hævetid2 t 15 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 18 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Kanelsnegle-dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lunken sødmælk
  • 50 g sukker
  • 1 lille tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 520-550 g hvedemel (måske mere, der er forskel på mel)
  • 100 g blødt smør

Kanelsnegle-fyld

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 2 spsk. kanel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Kanelsnegle-dej

  • Start med at lune mælken, til den er lillefingervarm.
  • Kom mælk i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine. Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt nu sukker, salt, æg og kardemomme. Rør det sammen.
  • Tilsæt hvedemel og ælt det sammen. Tilsæt så smør i mindre stykker.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig – den skal æltes godt sammen for det bedste resultat.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.

Kanelsnegle-fyld

  • Mens dejen hæver, laves fyldet.
  • I en skål blandes blødt smør, brun farin og kanel. Bland det godt sammen med en gaffel.

Bagning af kanelsnegle

  • Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Du må endelig ikke komme for meget mel på, så kan kanelsneglene blive tørre.
  • Vend dejen ud og rul den til en rektangel. Dejen skal rulles tyndt ud, men selvfølgelig ikke gå i stykker.
  • Påfør fyldet og fordel det med en dejskraber.
  • Rul dejen sammen og skær derefter stykker af 2-3 cm. Placer dem i et fad beklædt med bagepapir. Der skal cirka være 1,5-2 cm mellem hver kanelsnegl. Hvis du ikke har et stort nok fad, så kom dem i to fade. Lad dem nu efterhæve i 40-45 minutter med et fugtigt klæde over.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn, det vil sige over-og undervarme).
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  • Bag kanelsneglene midt i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal være gyldne. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle lidt af og spis dem derefter.

Noter

Tip: kanelsneglene kan sagtens fryses. Kom dem i en pose, når de er bagt. Så kan de nemt tøes op, når lækkersulten melder sig.

Kanelsnegle i fad

Kanelsneglene er bagt i et fad og på denne måde undgår man, at fyldet ryger ud. Hvis fyldet skulle smelte lidt ud under bagning, så suger kanelsneglene det igen. På den måde går der ikke dyrebart kanelsneglefyld til spilde. For der findes faktisk næsten ikke noget værre, end når alt fyldet fra kanelsneglene bare flyder ud på bagepladen.

Kanelsneglekage

Du kan også bage kanelsneglene i en springform og sætte dem tæt sammen. Så kan du skære et stykke af kagen – og på den måde servere dem som en kanelsneglekage. Pynt gerne med glasur og flag, så passer kagen perfekt til fødselsdag.

Frysning af kanelsnegle

Kanelsneglene kan sagtens fryses. Jeg bager dem færdigt og fryser dem ned i en pose, mens de stadig er lune. Så kan de tøes op når lækkersulten melder sig. Ellers er de også gode efter en hurtig tur i mikroovnen eller lunet i ovnen.

Prøv også gerne min bedste brownie.

Kanelsnegle efter hævning

Kager med gærdej

Kanelsneglene er det godt bud på kage lavet af gærdej. Gærdej adskiller sig fra andre typer kager ved, at de skal hæve for at gæren kan virke – ligesom med brød. Men prøv også gerne min fars brunsviger med en masse remonce og blød bund. Ellers kan jeg anbefale disse kanelsnurrer med æble og marcipan.

Kanelsnegle
Kanelsnegle i fad

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

14 Kommentarer

14 Kommentarer

Nanni 12. maj 2021 - 17:05

Hvad str er fadet??

Reply
Stinna 12. maj 2021 - 17:33

Det er cirka 22 x 32 cm – og så var der lige 5 snegle i et mindre fad. Der skal blot være 1,5 cm cirka mellem kanelsneglene.

Reply
Birgit engmann 13. maj 2021 - 07:12

Lyder SAA lækkert, og hvor er opskriften grundigt beskrevet, super duper, SKAL prøves

Reply
Stinna 13. maj 2021 - 07:25

Tusind tusind tak :-) Jeg håber at de bliver gode.

Reply
Lotte 23. maj 2021 - 10:22

Kan man fryse sneglene rå i fad?

Reply
Stinna 23. maj 2021 - 10:57

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke :-)

Reply
Charlotte 6. august 2021 - 09:14

skal det være varmluft eller hvilken ovn bruger du? hvordan har du fået dem så flade? går du lige ind og giver dem et lille puf så de falder ned igen. mine hæver nemlig altid op i midten hehe

Reply
Stinna 6. august 2021 - 09:21

Jeg bruger altid alm. ovn :-) Hvis de hæver op i midten, kan du give dem et lille tryk. Jeg synes det afhænger af ovn, om de hæver op i midten. Især varmluft gør dem høje. Skriv endelig hvordan de bliver :-)

Reply
Anna 21. august 2021 - 13:16

5 stars
Kan de bages dagen før de skal serveres?:)

Reply
Stinna 22. august 2021 - 06:49

Det kan de godt, men så vil jeg anbefale at du fryser dem ned :-)

Reply
Petra 7. september 2021 - 11:22

Skal man bruge sødmælk eller kan man bruge hvilken som helst?

Reply
Stinna 7. september 2021 - 12:50

Jeg bruger altid sødmælk, men du kan også bruge andre slags :-)

Reply
Jeanette 23. september 2021 - 19:58

5 stars
De smagte fantastisk

Reply
Stinna 23. september 2021 - 21:54

Tusind tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy