Pastasalat med soltørrede tomater og feta

af Stinna

Simpel pastasalat med soltørrede tomater og feta. Selvom denne pastasalat er virkelig simpel, så er den fyldt med smag fra både soltørrede tomater, persille, hvidløg og rødløg. Ingredienserne er vendt i en oliedressing og smagt til med limesaft.

Pastasalat med feta

Pastasalater er perfekte til sommerens grill og picnic. Men faktisk er pastasalater også helt geniale til madpakken, hvor salaten hurtigt kan laves aftenen før og kommes i en bøtte. Denne pastasalat er en af de helt simple, hvor der sagtens kan tilsættes flere grøntsager eller krydderurter.

Pastasalat med soltørrede tomater og feta

Opskrift på nem pastasalt med soltørrede tomater, hvidløg, persille og fetaost. Opskriften rækker til 3-4 personer, hvis den spises som tilbehør.
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Pastasalat

  • 200 g fuldkornspasta (ikke kogt)
  • 1 stk. rødløg
  • 5 stk. cherrytomat
  • 1/2 stk. agurk
  • 1/2 dl soltørrede tomater (i olie)

Dressing

  • 1 stor håndfuld persille (gerne bredbladet)
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 drys tørret chili

Topping

  • 1 håndfuld Fetaost eller salatost

Sådan gør du

Pastasalat

  • Start med at koge pasta i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  • Hak rødløg fint. Skær cherrytomater i halve og skær agurk i tern. Kom det i en skål.
  • Skær soltørrede tomater i mindre stykker og kom i skålen.

Dressing

  • I en skål blandes finthakket persille, limesaft, olivenolie, finthakket hvidløg, salt, peber og lidt chili. Bland det godt sammen.
  • Når pasta er afkølet, kommet det i salaten. Hæld dressingen over og bland det godt sammen.
  • Top salaten med fetaost. Velbekomme.

Opskrifter på pastasalat

Hvis du også elsker pastasalater, så kan jeg anbefale denne pastasalat med pesto og denne pastasalat med karrydressing og broccoli. Ellers er min egen favorit nok denne pastasalat med cremet avocadocreme.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy