1,K


Bananmuffins med quinoamel og chokolade er en lidt sundere slags kage, som er perfekt til den lille sult eller madpakken.

Opskrift på bananmuffins med quinoamel
Herhjemme er vi vilde med lidt sødt til madpakken. Derfor er vi også helt vilde med disse lidt sundere bananmuffins bagt med quinoamel og skyr. De er utrolig nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser. Men jeg har brugt quinoamel til opskriften, som kan købes i større supermarkeder eller online. Quinoamel er glutenfrit og er en god kilde til protein. Jeg synes det har en ganske neutral smag og passer derfor godt i fx bagværk som dette.
Bananmuffins med quinoamel
Opskriften herunder rækker til cirka 20 små muffins, hvor jeg ikke fylder dem helt op. Hvis du laver færre muffins, så vil bagetiden ændres.
Servings: 20 stk.
Ingredienser
- 4 stk. modne bananer
- 4 stk. æg
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver, ikke vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g quinoamel
- 100 g havregryn
- 20 g smør, smeltet
- 100 g skyr
- 100 gram mørk chokolade 85%, grofthakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Mos bananerne i en skål. Bare brug en gaffel.
- Kom alle ingredienser (pånær chokolade). Rør det godt sammen.
- Tilføj grofthakket chokolade og rør det sammen.
- Fordel dejen i muffinsforme – gerne nogle af silikone.
- Bages midt i ovnen til de er gyldne. Cirka 20 minutter – men hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad dem køle af og spis derefter.
Noter
Opbevares i køleskabet eller i fryseren.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder og madoplevelser.

