Proteinbrownie

af Stinna

Proteinbrownie er en lækker og virkelig nem brownie med hytteost og kikærter. Nu rynker du måske allerede på næsen. Men jeg lover, at denne brownie smager skønt og er tilmed utrolig nem at lave.

Opskrift på proteinbrownie

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at bage med bælgfrugter. Min familie godkender heldigvis også de kager jeg bager og denne er ingen undtagelse. Kagen er bagt med både hytteost og kikærter. Men som min kammerat sagde, så kunne man slet ikke smage de ingredienser. Den smagte blot sødt og lækkert!

Herhjemme var husets yngste helt vild med kagen. Så jeg påtænker at bage den til madpakken igen snarest.

Kagen har en anderledes konsistens end en klassisk brownie, som jo er fyldt med sukker og smør. Denne kage er allerbedst kold – hvis du altså kan vente så længe med at spise den.

Proteinbrownie

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 9 stk.
Author: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten kogt
  • 200 g hytteost jeg bruger den med 4%
  • 3 stk. æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 40 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 200 g kikærter kogte
  • 1 dl mælk
  • 1 drys salt
  • 100 g mørk chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom dadler (uden sten) i en skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • Kom nu alle ingredienser (pånær chokolade) i en foodprocessor. Blend det helt sammen.
  • Tilføj mørk chokolade og vend det rundt.
  • Fordel dejen i en metalform beklædt med bagepapir (20 x 20 cm).
  • Bages midt i ovnen i 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle helt af, inden den spises. Eller allerhelst i køleskabet.

Opskrifter med hytteost og bælgfrugter

Elsker du også at bage lidt ‘sundere’ kager? Så er disse måske også noget for dig! Hytteost brownie og Morgenmads-brownie.

2 Kommentarer

Ruth 2. september 2025 - 19:06

5 stars
Kan man bruge Smørbar (den der kun er plantebaseret), i stedet for smør?
Tak for alle dine fantastiske opskrifter

Reply
Stinna 3. september 2025 - 18:47

Det har jeg desværre ingen erfaring med :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.