796
Kikærtekage er en slags kage med dadler, kikærter, kakao og chokolade. Kagen er kompakt og er derfor anderledes end de fleste andre kager – men den smager alligevel virkelig skønt.
Opskrift på kikærtekage
Har du prøvet at bage en kikærtekage før? Jeg elsker at tilføje kikærter og andre bælgfrugter til bagværk og kage er bestemt ingen undtagelse. Denne kage er en lidt ‘sundere’ kage. Forstået på den måde, at den er fyldt med lækre ingredienser der mætter. Men det er på ingen måde en kalorielet kage. Herhjemme er det især den type kage jeg serverer, hvis der er børn der skal have et stykke kage.
Kikærtekage
Opskriften rækker til 12-16 små tykker, alt efter hvor store du skærer dem.
Antal: 16 stk.
Redskaber
Ingredienser
- 240 g kogte kikærter fx fra dåse
- 200 g dadler uden sten
- 3 stk. æg
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 50 g havregryn
- 50 g mandler
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 drys kardemomme
- 3 dl piskefløde eller kokosmælk
Overtræk
- 50-100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en blender. I min blender blev det hele blendet sammen på én gang. Alternativt kan du dele portionen lidt op, så du først hakker dadler og derefter mandler i en minihakker.
- Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir.
- Bages midt i ovnen i cirka 25 minutter. Prik i den – der skal ikke hænge dej ved.
- Når kagen er taget ud af ovnen, kommes det mørke chokolade på den varme kage. Lad det smelte og fordel det med en kniv.
- Kom kagen i køleskabet og skær den i stykker, når den er helt afkølet. Opbevares i køleskabet.
2 Kommentarer
Den må prøves
Dejligt at høre :-)