Kikærtekage

af Stinna

Kikærtekage er en slags kage med dadler, kikærter, kakao og chokolade. Kagen er kompakt og er derfor anderledes end de fleste andre kager – men den smager alligevel virkelig skønt.

Kikærtekage

Opskrift på kikærtekage

Har du prøvet at bage en kikærtekage før? Jeg elsker at tilføje kikærter og andre bælgfrugter til bagværk og kage er bestemt ingen undtagelse. Denne kage er en lidt ‘sundere’ kage. Forstået på den måde, at den er fyldt med lækre ingredienser der mætter. Men det er på ingen måde en kalorielet kage. Herhjemme er det især den type kage jeg serverer, hvis der er børn der skal have et stykke kage.

Kikærtekage

Opskriften rækker til 12-16 små tykker, alt efter hvor store du skærer dem.
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter fx fra dåse
  • 200 g dadler uden sten
  • 3 stk. æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt
  • 50 g havregryn
  • 50 g mandler
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 drys kardemomme
  • 3 dl piskefløde eller kokosmælk

Overtræk

  • 50-100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en blender. I min blender blev det hele blendet sammen på én gang. Alternativt kan du dele portionen lidt op, så du først hakker dadler og derefter mandler i en minihakker.
  • Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i cirka 25 minutter. Prik i den – der skal ikke hænge dej ved.
  • Når kagen er taget ud af ovnen, kommes det mørke chokolade på den varme kage. Lad det smelte og fordel det med en kniv.
  • Kom kagen i køleskabet og skær den i stykker, når den er helt afkølet. Opbevares i køleskabet.
Kikærtekage

2 Kommentarer

Jette Nørregaard 9. juli 2024 - 19:58

Den må prøves

Reply
Stinna 11. juli 2024 - 11:12

Dejligt at høre :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.