Gluten – og mælkefri æbleskiver. Imorgen er det 1. søndag i advent og jeg gætter på, at mange af jer skal hygge jer og måske spise lidt søndags-lækkert. Jeg har for første gang nogensinde forsøgt mig med at bage æbleskiver. Da jeg de næste måneder skal holde mig fra gluten og mælkeprodukter tog jeg udfordringen op og bagte disse æbleskiver.
De smager virkelig skønt og så snart man lige finder fidusen i hvordan de skal vendes, så er de ikke svære at lave. Jeg spiser mine med en god marmelade til. Hvilke lækkerier skal i have 1. søndag i advent? Lad jer ikke skræmme af den lange fremgangsmåde ( og ingrediensliste), jeg har blot tilføjet mine kommentarer til æbleskive-bagnings-metoden :-) Konsistensen er lidt tungere end almindelige æbleskiver, men dette gør ikke noget herhjemme.
Nu til opskriften på gluten – og mælkefri æbleskiver:
★ GLUTEN – OG MÆLKEFRI ÆBLESKIVER (CA. 15-20 STK) ★
200g rismel
50g kokosolie
Reven skal af ½ citron
Reven skal af ¼-½ appelsin
3 æg
30g honning
½ L rismælk
2 spsk citronsaft
30 g majsmel
2 spsk loppefrøskaller (også kendt som HUSK)
½ tsk natron
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1 knivspids nelliker
korn af ½ vanillestang
25 g kokossukker
kokosolie til stegning
- Riv citronskal og appelsinskal fint.
- Kom de tørre ingredienser i en skål – rismel, majsmel, natron, salt, loppefrøskaller, kokossukker, kardemomme, vanille og nellier.
- Æggene deles i blommer og hvider.
- Æggeblommerne røres på en røremaskine med smeltet kokosolie, honning, rismælk og citronsaft – til det er godt blandet.
- Kom de tørre ingredienser i skålen med æggeblommer, lidt ad gangen. Rør det godt på røremaskinen.
- Pisk hviderne luftige/ til skum.
- Vend forsigtigt hviderne i dejen. Sæt æbleskivepanden til at varme. For mig fungerede det bedst, når panden stod på middel varme.
- Lad dejen stå i ca. 20 minutter, mens panden bliver varm. Dejen skal stå, for at dejen skal nå at få en tykkere konsistens af loppefrøskallerne. Ellers kan dejen være for tyndtflydende.
- Nu bages æbleskiverne, husk lidt kokosolie til at stege i.
Sådan bager du æbleskiver:
- Panden skal stå ved middel varme eller lidt over. Dejen skal være som tyk pandekagedej.
- For at få flotte æbleskiver, så fyldes hullerne i panden med dej til kanten.
- Når dejen er bagt ca. 1 cm, så vender du æbleskiverne ¼ omgang til ‘højkant’. Jeg brugte en gaffel, men jeg har læst at det er nemmere med en strikkepind. Du skal trække fra midten/indersiden og trække opad.
- Fyld dej i det kvarte hul.
- Vend æbleskiverne igen lidt efter og bag dem færdige – på denne måde bliver de fine runde.
14 Kommentarer
Hvor ER de fine, og hvor ser de lækre ud. Dem vil jeg prøve…
Mange mange tak :-) Skriv gerne når du får dem afprøvet :-)
De ser simpelthen bare lækre ud de her æbleskiver. For mig vil det slet ikke gøre noget at de er lidt tungere – det lyder bare endnu bedre :) Glædelig advent!
Mange tak skal du have :-) Glædelig 1. december!
Hvor meget rismælk skal der i? Du har bare skrevet 1/2 1
eller står det bare for 1/2 liter?
Jeg har nu rettet det, det var et lille L. :-)
Er det 1/2 liter rismælk eller…?
de ser super lækre ud!!!!
Det er nu rettet, det var et lille L :-)
Glædelig 2. december :)
Du har godt nok ret i, at ingredienslisten er lang. Det kan da hurtigt blive nogle dyre æbleskiver, hvis man ikke har basisingredienserne i forvejen.
Man er jo naturligvis velkommen til, at ændre med hvad man nu lige synes :-) Men ja, det ville i dette tilfælde være billigere at bage almindelige æbleskiver. Min lille niece er under udredning for glutenallergi og skulle have æbleskiver :-)
Har planlagt at bage dine lækre æbleskiver idag og er nu ved at gennemgå opskriften
Hvor kommer kokossukret ind?
Hej Lone, det gør de under punkt to – med de tørre ingredienser :-) Retter det lige.
Er det den grønne husk eller den gule fiberhusk du har brugt?
Det er den almindelige :-)