Krydderkage med smørcreme og skønne krydderier. En klassisk krydderkage med den lækreste smørcreme og tilsat citron og appelsin. Krydderkagen er svampet og har den dejligste krumme.
Krydderkage opskrift
Denne opskrift på krydderkage er klassisk, men jeg har forsøgt at gøre den endnu bedre end den, som jeg husker fra jeg var barn. Krydderkage kan nemlig være tør og det er denne på ingen måde. Kagen er bagt med smør og kærnemælk, som giver den skønneste konsistens til krydderkagen. Dertil har jeg tilsat appelsinsaft, appelsinskal og citronskal for mere smag.
Opskriften rækker til kagen på billedet. Der er til cirka 8-10 skiver, alt efter hvor tykke du skærer dem.
Krydderkage
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 spsk. appelsinsaft
- 2 dl kærnemælk
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 50 g sirup
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. tørret ingefær
- 1/2 tsk. nellike
- 1 stk. appelsin (skal heraf), fintrevet
- 1/2 stk. citron (skal heraf), fintrevet
Frosting
- 100 g flødeost, neutral
- 100 g smør (alm. saltet), blødt
- 180 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 stk. citron (skal heraf), fintrevet
Pynt
- hasselnøddeflager
- appelsinskal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over-og undervarme).
- Smelt smør i en gryde. Lad det køle af (lunkent) og tilsæt kærnemælk og appelsinsaft.
- I en skål piskes brun farin, sukker, sirup, vaniljesukker og æg sammen med en håndmixer (cirka 1 minut).
- I en anden skål blandes resten af ingredienserne.
- Hæld smørblandingen over i æggeblandingen og rør det sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det kort sammen. Smag på dejen – tilsæt flere krydderier, hvis du ønsker.
- Kom bagepapir i en rugbrødsform. Bag kagen midt i ovnen i cirka 35-40 minutter. Prik i den – der må ikke hænge dej ved. Lad kagen køle helt af efterfølgende.
- Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen. Fordel frostingen på den afkølede kage. Pynt med revet appelsinskal og hasselnøddeflager.
- Velbekomme.
Gammeldags krydderkage
Krydderkagen kaldes også for gammeldags krydderkage og er nok én af de kager, som de fleste kender. Selvom kagen minder en smule om en julekage, så kan den sagtens spises hele året rundt. Kagen er måske en kage, de fleste forbinder med sin mormor eller andre bedsteforældre. Men den smager så godt, at den bestemt ikke skal gå i glemmebogen.
Krydderkage med smørcreme
Kagen er toppet med den lækreste, bløde smørcreme. I denne smørcreme er der både flødeost, smør og flormelis. Smørcremen er smagt til med citronsaft og passer perfekt til den krydrede kage. Du kan også sagtens toppe krydderkagen med glasur, men jeg foretrækker den bløde smørcreme.
Krydderkage med rosiner
Er du vild med rosiner? Krydderkagen kan laves med både rosiner og med æble. Herhjemme er vi dog ikke vilde med rosiner, så disse har vi undladt.
Opbevaring af krydderkagen
Kagen holder sig frisk et par dage og kan godt bages dagen før servering. Hvis du undlader smørcremen, kan du pakke kagen godt ind og opbevare den på køkkenbordet i 2-3 dage. Hvis du har smørcreme på, skal den opbevares i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.