589
Pavlova er den skønneste sommerkage (eller sommerdessert) med marengsbund, flødeskum og friske bær.
Opskrift på pavlova
Pavlova er nok den mest sommerlige kage jeg kender. Sprød marengs, blød flødeskum og friske, danske bær. Den er perfekt som en dessert eller et sødt element til eftermiddagskaffen. Jeg bager gerne selve marengsbunden et par timer før den skal spises, men venter med at pynte den. Så sikrer du, at din pavlova stadig er sprød til servering.
Jeg har angivet æg i antal gram, da jeg synes der er stor forskel på æg. Det svarer til hviderne fra cirka 4 æg.
Pavlova
Antal: 6 portioner
Ingredienser
- 130 g æggehvide
- 270 g sukker
- 1 tsk. maizena (eller majsstivelse)
- 0,5 tsk. æblecidereddike
Servering
- 2,5 dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- friske jordbær
- friske hindbær
- friske ribs
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 110 grader varmluft.
Pavlova
- Kom sukker og æggehvider i en røremaskine. Pisk med høj hastighed i 5 minutter.
- Tilsæt derefter maizena og æblecidereddike. Pisk derefter i 10 minutter ved højeste hastighed. Marengsen skal være sej, blank og skinnende.
- Tag et stykke bagepapir frem og tegn en cirkel på 20 cm (jeg tegnede efter en springform). Vend bagepapiret om, så stregen kommer nedad mod bagepladen.
- Kom marengs i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Fordel et lag i cirklen på cirka 2 cm. Fordel det med en dejskaber.
- Lav derefter runde 'dutter' rundt i kanten, som du med en ske trykker en smule flade. På den måde har du en krans, hvor der er en fordybning i midten – lidt som en dyb tallerken.
- Bag marengsen i en forvarmet ovn i 1,5 time. Sluk derefter for varmen og lad bunden køle af inde i ovnen – gerne i 2-3 timer.
- Placer den afkølede bund på et fad.
- Pisk piskefløde og flormelis sammen. Pynt bunden med flødeskummet og friske bær.
- Nydes med det samme.
Video af pavlova
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.