Sundere rabarbermuffins

af Stinna

sundere rabarbermuffins

Selvom det endnu ikke er blevet rigtig rabarbersæson,  fik jeg alligevel lyst til at bage med rabarber. Heldigvis havde mit lokale supermarked dem til blot 20kr. Jeg er helt vild med kombinationen af de lidt syrlige rabarber og vanille, så derfor besluttede jeg mig for at bage disse små sundere rabarbermuffins.

I morgen starter min eksamensperiode. Selvom jeg efterhånden har været til en del eksaminer på sygeplejerskeuddannelsen, så synes jeg aldrig det er specielt rart. Disse muffins skal derfor bages igen i weekenden, for at (forhåbentligt) fejre, at den ene eksamen er ovre i morgen.

Sundere rabarbermuffins 

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. kokosolie smeltet
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 tsk. vanillepulver ikke vanillesukker
  • lidt salt
  • 1 dl mælk
  • 50 g frisk rabarber skåret i små skiver
  • 50 g æble skåret i tern
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. honning mere hvis dine rabarber er meget sure!

Sådan gør du

  • Kom havregryn i en minihakker og blend det til mel.
  • Bland havremelet, æg, kokosolie, vanillepulver, salt, mælk, bagepulver og honning sammen.
  • Bland æble og rabarber i.
  • Kom dejen i muffinsforme. Jeg bager altid i silikoneforme.
  • Jeg valgte at komme små stykker rararber i toppen af mine muffins, for at pynte dem lidt.
  • Bages ved 200g varmluft i ca. 30 min, eller til de er gyldne.
  • Velbekomme!

sundere rabarbermuffins

sundere rabarbermuffinssundere rabarbermuffinssundere rabarbermuffins

 




4 Kommentarer

Jannie // Guapizimo 14. april 2016 - 20:24

De må prøves! Eneste ulempe er at jeg bor i Spanien og endnu ikke har set friske rabarber, så må finde nogle på frost.

I øvrigt, din banankage uden mel og sukker er et kæmpe hit herhjemme både hos børn og voksne, så jeg er nødt til at bage den ofte :)

Reply
Stinna 15. april 2016 - 14:42

Hej Jannie, jeg håer du kan finde dem friske på et tidspunkt – de er nu de bedste :-) Men heldige dig at bo i Spanien, herhjemme regner det hele tiden.
Hvor skønt at I kan bruge min opskrift. God weekend!

Reply
Josephine 8. maj 2017 - 10:25

Hej Stinna! Kan man blende havregryn til mel i en alm. blender (jeg har sådan en lille èn til smoothies)? Eller kan anden alm. mel benyttes? Jeg ejer desværre ikke en minihakker, men disse rabarbermuffins måtte meget gerne være mit weekends-projekt.

Reply
Stinna 9. maj 2017 - 11:07

Hej :-) Du kan sagtens prøve med din blender. Ellers kan man faktisk købe havremel der er blendet for en. Alternativt burde du godt kunne blande ingredienserne (pånær frugt) og blende det sammen.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.