491
Vietnamesisk stir fry er en nem vegetarisk ret med risnudler og en skøn sauce.
Opskrift på vietnamesisk stir fry
Når aftensmaden skal være ekstra nem herhjemme, laver vi gerne en portion stir fry. Det er en ret, hvor grøntsager steges på panden med en skøn sauce. Her er retten inspireret af det vietnamesiske køkken og er serveret med risnudler, asiatisk agurkesalat, chilisauce og gerne vietnamesisk koriander.
Vietnamesisk stir fry
Antal: 2 portioner
Ingredienser
Grøntsager og sauce
- 2 spsk. sesamolie
- 2 stk. store løg, skåret i både
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 stk. broccoli
- 1-2 spsk. soyasauce
- 1 dl vand, koldt
- peber
- 1 dl vand med maizena (majsstivelse)
Servering
- 1 pakke brede risnudler (til 2 portioner)
- agurkesalat
- chilisauce
- vietnamesisk koriander
Sådan gør du
- Start med at komme olie på en stegepande. Steg løg og hvidløg under omrøring – det skal ikke brunes, men blot steges lidt mørt.
- Skær broccoli i buketter og tilsæt til panden. Steges kort.
- Tilsæt derefter soyasauce og steg i et par minutter.
- Tilsæt derefter vand og peber. Lad det stege/simre i cirka 5 min, til broccoli er en smule mørt, men stadig har bid.
- Tilsæt til sidst en smule vand med maizena, så saucen tyknes en smule.
- Server saucen med risnudler, friskkværnet peber, chilisauce og evt. vietnamesisk koriander. Velbekomme.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.