Bananbrød med røde linser er et sundere bananbrød, hvor der er tilsat kogte røde linser til dejen. De røde linser bidrager med ekstra proteiner og mæthed til brødet.
Opskrift på bananbrød med røde linser
Røde linser bruges oftest i opskrifter på aftensmad. Men vidste du, at røde linser også kan bruges i bagværk? I denne opskrift har jeg tilsat kogte, røde linser til mit sundere bananbrød. Det kan ikke smages, men gør lige brødet en tand mere mættende. Bananbrødet er kompakt og slet ikke luftigt, men det smager virkelig godt og spises af hele familien herhjemme.
Du kan tilsætte 50 g mørk chokolade til dejen (som på billedet), eller du kan vælge kun at komme chokolade på toppen. Begge dele smager skønt!
Bananbrød med røde linser
Ingredienser
Bananbrød
- 100 g røde linser (ukogte)
- 300 g modne bananer
- 25 g smør
- 3 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. groft salt
- 1 dl mælk
- 2 spsk. sirup
- 300 g hvedemel
Efter bagning
- 100 g mørk chokolade gerne 85%
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Kog linserne i vand til de er møre. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle helt af.
- Kom alle ingredienserne (pånær chokolade) i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
- Hvis din foodprocessor ikke er så god, så undlad at komme mel ved og rør det i efter de våde ingredienser er blendet sammen.
- Kom bagepapir i en rugbrødsform.
- Kom dejen heri og bages ved 200 grader varmluft. Bananbrødet skal bage i cirka 40 minutter.
- Prik i det med en gaffel for at tjekke, at det er færdigt.
- Tag det ud af ovnen og kom grofthakket mørk chokolade på. Fordel det med en kniv, når det er smeltet.
- Spises når det er afkølet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.