1,1K
Asiatisk agurkesalat er det perfekte tilbehør til risretter og andre asiatiske retter. Det er lynhurtigt at lave og smager virkelig godt.
Opskrift på asiatisk agurkesalat
Denne asiatiske agurkesalat er lavet med soyasauce, limesaft, sesamolie og lidt sød chilisauce. Det tager næsten ingen tid at lave og smager virkelig forrygende. Herhjemme spiser vi det især som tilbehør til Vegetarisk stir fry – men det er også godt til andre asiatiske retter. Opskriften er inspireret af en agurkesalat fra Nina Minh’s kogebog.
Asiatisk agurkesalat
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 1 stk. agurk
- 1 tsk. salt
Marinade
- 2 spsk. soyasauce
- 1 tsk. sesamolie
- 1 tsk. riseddike
- 1 spsk. sesamfrø (lyse eller sorte)
- 1 stk. lime (saft heraf)
- 1 tsk. sød chilisauce
Sådan gør du
- Skær agurken på langs og fjern indmaden med en ske. Skær derefter agurken i mindre skiver.
- Drys salt på og lad det stå i et par minutter. Skyl derefter agurkeskiverne grundigt.
- Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål.
- Hæld det over agurkeskiverne og spis med det samme, eller kom det i et patentglas i køleskabet.