2,3K
Vegetarisk efterårsgryde er den lækreste gryderet med jordskokker, kartofler, karry, paprika og fløde. Denne ret er én af mine egne favoritter og passer perfekt til både efterår og vinter.
Vegetarisk gryderet
Denne vegetariske gryderet er udviklet af min kæreste. Den er lavet utallige gange i vores køkken og faktisk også over bål. Den smager dog godt, ligemeget om du laver den på komfuret eller over bål. Herhjemme serverer vi den med kartoffelmos til – men ris smager også godt til.
Opskriften kan laves både med fløde og kokosmælk, hvis du ønsker en vegansk version.
Vegetarisk vintergryde
Antal: 4 Portioner
Ingredienser
- 2 spsk. smør til stegning
- 2 stk. løg, finthakket
- 1 stk. porre, skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 stk. selleristængler, skåret i tynde skiver
- 5 stk. jordskokker, mellemstørrelse, skrællede og skåret i mindre tern
- 200 g kartofler, skåret i mindre tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. soyasauce
- 3 dl vand
- 1 spsk. eddike
- 3 stk. laurbærblade
- 1 dåse kidneybønner
- 2,5 dl fløde
- Salt og peber
Servering
- Ris eller kartoffelmos
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle grøntsagerne.
- Kom smør i en gryde.
- Tilsæt paprika og karry. Lad det stege i cirka 1 minutter under omrøring. Det må godt varmes godt i gennem, men skal ikke brænde på.
- Tilsæt alle grøntsagerne og lad det stege i cirka 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré, soyasauce, vand, eddike, laurbærblade og skyllede bønner.
- Lad gryderetten simre til jordskokkerne er møre – men gerne længere. Gryderetten har godt af at simre længe.
- Tilsæt fløde og lad retten simre i cirka 5-10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med kartoffelmos eller ris. Velbekomme!
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.