Røsti

af Stinna

Røsti er små sprøde kartoffelkager, som er stegt på panden. Røsti spises ofte som tilbehør til aftensmad og smager helt fantastisk.

Opskrift på røsti

Hjemmelavede røst smager helt fantastisk og er ganske nemme at lave. Der er blot et par tricks til, hvordan man får de bedste røsti som hænger sammen på panden og bliver dejligt sprøde. I denne opskrift på kartoffelrøsti har jeg brugt rasp, som giver sprøde kartoffelrøsti der ikke smuldrer fra hinananden. De revne kartofler drysses med salt inden ingredienserne blandes. Dette gør, at væsken i kartoflerne trækkes ud. På den måde bliver dine kartoffelrøsti endnu mere sprøde.

Røsti af kartofler

Lækre, sprøde kartoffelrøsti.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 900-1000 g kartofler (gerne bagekartofler)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 stk. æg
  • 4 spsk. rasp
  • salt og peber
  • 1 stk. løg, groftrevet
  • 1 spsk. hvedemel
  • olie til stegning

Topping: Nem dressing og purløg

    Sådan gør du

    • Skræl kartoflerne og riv dem groft. Kom dem i en skål og tilsæt 1 spsk. groft salt. Vend det rundt og stil til side i cirka 20 minutter.
    • Skyl kartoflerne godt og pres så meget væske ud, som du kan med hænderne.
    • Tilsæt nu resten af ingredienserne. Der kan stadig være lidt salt på kartoflerne, så kom ikke for meget salt i til en start. Du kan altid salte mere, når første røsti er prøvesmagt.
    • Kom olie på en pande. Form enten røst med hænderne eller med en ske. Tryk dem flade, når de placeres på stegepanden. Steg røsti på begge sider ved middelhøj varme, til de er sprøde. Kom dem på en tallerken med køkkenrulle.
    • Spis røsti med det samme – de er bedst når de er nylavede.

    Kartoffelrøsti med rasp

    I denne opskrift har jeg brugt rasp og lidt hvedemel. Det binder kartoffelkagerne godt sammen og gør, at de ikke smuldrer når de steges på panden.

    Tilbehør til røsti

    Du kan servere røsti til samme retter, hvor du normalt ville servere kartofler eller pommes. Prøv også at lave denne nemme dressing med ketchup til.

    Røsti kartofler i ovn

    Jeg synes at kartoffelrøsti bliver bedst, hvis de steges på en pande. På den måde bliver de skønt sprøde, når de steges i olie. Hvis du laver dem i ovn, så pensl dem gerne med en smule olie inden de bages i ovnen.

    Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

    Tilføj en kommentar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

    Privacy & Cookies Policy