Røsti er små sprøde kartoffelkager, som er stegt på panden. Røsti spises ofte som tilbehør til aftensmad og smager helt fantastisk.
Opskrift på røsti
Hjemmelavede røst smager helt fantastisk og er ganske nemme at lave. Der er blot et par tricks til, hvordan man får de bedste røsti som hænger sammen på panden og bliver dejligt sprøde. I denne opskrift på kartoffelrøsti har jeg brugt rasp, som giver sprøde kartoffelrøsti der ikke smuldrer fra hinananden. De revne kartofler drysses med salt inden ingredienserne blandes. Dette gør, at væsken i kartoflerne trækkes ud. På den måde bliver dine kartoffelrøsti endnu mere sprøde.
Røsti af kartofler
Ingredienser
- 900-1000 g kartofler (gerne bagekartofler)
- 1 spsk. groft salt
- 1 stk. æg
- 4 spsk. rasp
- salt og peber
- 1 stk. løg, groftrevet
- 1 spsk. hvedemel
- olie til stegning
Topping: Nem dressing og purløg
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og riv dem groft. Kom dem i en skål og tilsæt 1 spsk. groft salt. Vend det rundt og stil til side i cirka 20 minutter.
- Skyl kartoflerne godt og pres så meget væske ud, som du kan med hænderne.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne. Der kan stadig være lidt salt på kartoflerne, så kom ikke for meget salt i til en start. Du kan altid salte mere, når første røsti er prøvesmagt.
- Kom olie på en pande. Form enten røst med hænderne eller med en ske. Tryk dem flade, når de placeres på stegepanden. Steg røsti på begge sider ved middelhøj varme, til de er sprøde. Kom dem på en tallerken med køkkenrulle.
- Spis røsti med det samme – de er bedst når de er nylavede.
Kartoffelrøsti med rasp
I denne opskrift har jeg brugt rasp og lidt hvedemel. Det binder kartoffelkagerne godt sammen og gør, at de ikke smuldrer når de steges på panden.
Tilbehør til røsti
Du kan servere røsti til samme retter, hvor du normalt ville servere kartofler eller pommes. Prøv også at lave denne nemme dressing med ketchup til.
Røsti kartofler i ovn
Jeg synes at kartoffelrøsti bliver bedst, hvis de steges på en pande. På den måde bliver de skønt sprøde, når de steges i olie. Hvis du laver dem i ovn, så pensl dem gerne med en smule olie inden de bages i ovnen.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
8 Kommentarer
Hejsa.
Hvorfor skal man først putte salt på for derefter at skyldes det af?
Er man ikke interesseret i at der netop er salt på? Og hvorfor skal de revede kartofler have vand?
Hilsen en nysgerrig
Hej. Det er for at trække væsken ud af kartoflerne :-) Så de ikke bliver for bløde.
Hej, kunne du komme med et forslag til Røsti kartofler, hvorpå jeg har tænk mig at laver en lækker kartoffelmos som afsluttes oven på. Mosen bil jeg sprøjte på så den får en flot top. Men jeg kunne godt tænke mig, at det kunne laves tidligere på dagen og så opvarmes i ovnen ? Hvad kunne du give mig af gode råd hertil
Hej, det har jeg desværre slet ingen erfaringer med.
Jeg tror dog sagtens at det kan opvarmes om aftenen :-)
Er i dette øjeblik ved at lave dine rösti med alm bagekartofler og sweetie potatoes. Skal hilse at sige, at de går rent hjem her hos os
Hvor dejligt. Tak for tilbagemeldingen :-)
Hejsa.
Det lyder virkelig lækre.
Tror du de kan fryses, eller alternativt, kan man kan lave dem dagen i forvejen?
Det kunne lette lidt af arbejdspresset på dagen, hvor de skulle serveres.
Hej! Jeg tror godt de kan laves dejen i forvejen og så lunes – men jeg har desværre ikke forsøgt mig med det :-)