4,4K
Græskartærte er en vegetarisk madtærte, som smager virkelig skønt og passer perfekt til efteråret. Tærten er bagt på en grov bund og er med grønkål, fetaost og timian.
Vegetarisk tærte med græskar
Denne lækre vegetariske tærte er fyldt med lækre ingredienser, som særligt er i sæson i efteråret. Herhjemme blev tærten godkendt og min kæreste sagde, at det nok var den bedste tærte jeg nogensinde har bagt. Han er ellers ikke så glad for tærter, men denne blev godkendt.
Bunden er min grove tærtebund, hvor jeg har skiftet noget af olien ud med mælkeprodukt og tilsat groft mel. Det giver en skøn smag og en sprød bund.
Græskartærte med grønkål og fetaost
Antal: 1 tærte
Ingredienser
Tærtedej
- 1 dl groft mel ( fx fuldkornshvedemel)
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche / skyr
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4-1/2 tsk. salt
Æggemasse
- 5 stk. æg
- 100 g creme fraiche
- 0,5 dl mælk
- 2 tsk. frisk timian, finthakket
- 75 g fetaost i tern (eller salatost)
- 1/2 tsk. groft salt
- 1 drys peber
Grøntsagsfyld
- 400 g græskar i små tern (fx hokkaido eller butternut)
- 150 g porre
- 50 g frisk grønkål
Sådan gør du
Grøntsagsfyld
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask græskar og skær skrællen af det. Brug en skarp kniv. Skær græskar i små tern og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld 2 spsk. olie over. Bages i ovnen i 15 minutter.
Tærtedej
- I mens græskar er i ovnen, skal tærtebunden laves. Bland alle ingredienserne i en skål.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det ene stykke bagepapir og vip dejen over i en tærteform. Prik dejen med en gaffel. Skift ovnen til over-og undervarme. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.
Æggemasse
- Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt.
Bagning
- Skyl grønkål grundigt og hak det fint. Skær porre i tynde skiver. Fordel græskar, grønkål og porre på den forbagte tærtedej.
- Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordelesmellem grøntsagerne. Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 40-45 minutter. Kom gerne et stykke staniol over, hvis tærten bliver for mørk. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
- Drys tærten med frisk timian. Velbekomme.
2 Kommentarer
Denne tærte er virkelig lækker og mættende. Selv de kødglade børn spiste tærten med velbehag. Den er helt sikkert på menuen igen, og så vil jeg tilføje pinjekerne i fyldet for at give lidt “crunch” og struktur.
Hvor er det dejligt at høre :-) Tak for tilbagemeldingen.