Boller med grøntsager er geniale til madpakken. I disse boller er der både blomkål, squash og gulerødder. Grøntsagerne er gode til at holde fugten i bollerne og så er det en genial måde, at få brugt køleskabets sidste grøntsager på.

Boller med grøntsager
Herhjemme er vi vilde med grøntsager, men ender ofte med at have nogle lidt kedelige rester i grøntsagsskuffen. Derfor er disse boller geniale, da der i dejen er gemt 500g grøntsager. Prøv gerne med forskellige slags grøntsager, især gulerødder, blomkål, squash, broccoli og græskar vil fungere godt i dejen.
Boller med grøntsager
Ingredienser
- 500 g grøntsager ( fx rå blomkål, squash og gulerødder)
- 25 g gær
- 5 dl koldt vand
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 650 g hvedemel
- 100 g finvalsede havregryn
- 1 lille tsk. groft salt
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- sesamfrø
Sådan gør du
- Opløs gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt olie, honning, hvedemel, havregryn og salt. Lad dejen ælte, mens du gør grøntsagerne klar – lad gerne dejen ælte i 5-8 minutter. Dejen skal være klistret, men ikke flydende. Tilsæt mere mel, hvis den er for flydende. Dejen skal kunne 'klattes' på en bageplade og ikke formes som boller.
- Vask grøntsagerne og kom dem i en foodprocessor. Alternativt kan du rive dem groft. Tilsæt grøntsagerne til dejen og vend det godt rundt.
- Lad dejen hæve 1 time under et viskestykke.
- Når der mangler 20 minutter af hævetiden, tændes ovnen på 200 grader alm ovn.
- Kom vand på hænderne (eller brug en ske med vand). Tag en klump dej og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gør dette med alt dejen, til du har 12-16 stk. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bages midt i ovnen i 25-30 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad dem køle af og spis med smør på. Velbekomme.
Opskrifter med ekstra grøntsager
Selvom vi elsker grøntsager herhjemme, så laver jeg ofte opskrifter med ‘skjulte grøntsager’. Mest for at få sneget lidt grøntsager ind, hvor vi ellers ikke ville få så mange grøntsager. Hvis du også gerne vil skjule lidt grøntsager, så prøv også gerne disse broccoliboller eller denne grøntsagssauce.
5 Kommentarer
Hej Stinna
Er de fryse egnet
Hej, jeg mindes ikke at have frosset dem ned. Men det tror jeg sagtens at du kan :-)
Jeg prøvede og de er lige så lækre og bløde og selv gode flere timer efter skøn opskrift
Hej
Jeg har prøvet at lave bollerne et par gange efterhånden. Men de hæver kun lidt op i skålen og slet ikke i ovnen. Ligeledes er de stadig meget klæg efter ca 1 time i ovnen …
Har du en ide om, hvad jeg kan have gjort forkert?
Kan det have en betydning, at jeg laver dobbelt portion?
Pft.
Hej. Øv det har jeg aldrig prøvet før. Kommer du også ekstra gær i? Ellers har jeg desværre ingen bud på, hvad det kan skyldes.