Vegetariske boller i tomatsauce

af Stinna

Vegetariske boller i tomatsauce med spaghetti. Lækre, smagfulde ‘kødboller’ vendt i cremet tomatsauce med fløde og krydderier. Egentligt er kødboller et lidt misvisende navn til denne opskrift, da disse vegetariske boller er lavet af bønner, æg, ost og krydderier.

Vegetariske kødboller i tomatsauce

Denne opskrift er udviklet af min kæreste. Han syntes at jeg manglede en opskrift på en lidt traditionel ret, som jeg så lavede vegetarisk. Derfor var han også med i køkkenet for at eksperimentere med opskrift, så de fik den rette smag og konsistens. De vegetariske kødboller kan sagtens serveres for sig selv, til en salat eller andet. Men vi valgte at spise dem i en skøn tomatsauce og med pasta.

Opskriften herunder rækker til 20 stk. Det er vigtigt, at de får virkelig længe på panden – så er de nemlig faste indeni og sprøde uden på. Vend dem først i tomatsaucen lige når de skal spises – ellers bliver de bløde.

Udskriv
5 fra 2 stemmer

Vegetariske boller i tomatsauce

Server evt. retten med en skøn salat til. Opskriften herunder rækker til 20 vegetariske deller.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Vegetariske boller

  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 stk. æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 50 g soltørrede tomater (i olie)
  • 1 drys chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 stk. løg (skåret i mindre stykker)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. timian
  • 50 g parmesanost, groftrevet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber

Tomatsauce

  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpure (cirka 2 spsk.)
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Pasta

  • 1-2 pakker frisk pasta

Sådan gør du

  • Skyl kidneybønner grundigt. Tilsæt dem til en foodprocessor.
  • Tilsæt æg, havregryn, soltørrede tomater, chili, persille, løg, hvidløg og krydderier. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt nu parmesanost, olivenolie, hvedemel, salt og peber. Blend det godt sammen – dog må massen gerne stadig have lidt struktur. Lad det hvile lidt, mens panden gøres klar.
  • På en varm pande (cirka middelvarme) kommes olie. Start med at stege en delle – så kan du nemlig smage om der mangler salt eller andre krydderier.
  • Steg herefter alle bollerne i olie – og i god tid. De skal være sprøde og faste indeni.

Tomatsauce

  • Imens bollerne steger, laves tomatsaucen.
  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg løg og hvidløg – det skal ikke brunes, men stege til de er klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, timian og æblecidereddike. Lad det koge ind. Tilsæt fløde og rør godt rundt.
  • Smag til med salt og peber.

Servering

  • Kog pasta efter anvisning på pakken. Vend det kogte pasta sammen med tomatsaucen. Top retten med de vegetariske boller og frisk timian.
  • Velbekomme.

Noter

Hvis I er meget sultne, så kog ekstra pasta og server evt. brød eller en salat til. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

6 Kommentarer

6 Kommentarer

Christina Krohn Borring 14. september 2020 - 04:51

5 stars
Denne her opskrift er så lækker. Jeg er vild med alt ved den og så er den nem at lave. Tak :)

Reply
Stinna 15. september 2020 - 09:29

Tak – dejligt at du kan lide den :-)

Reply
Camilla 10. november 2020 - 20:26

5 stars
Virkelig lækker ret! Kan varmt anbefales :-)

Reply
Stinna 2. januar 2021 - 22:07

Tusind tak :-)

Reply
Ida Tonsgaard 17. januar 2021 - 18:09

Hej Stinna
Jeg er stor fan af dine opskrifter og har efterhånden lavet flere af dem. Jeg er dog tit overrasket over, hvor meget opskrifterne mængdemæssigt afviger fra hinanden. Jeg har lavet afrikansk linsegryde og det er en meget stor portion og så har jeg lavet paprikagryde med kartoffelmos, det er til gengæld en meget lille mængde kartoffelmos, der er til. Vi var tre der skulle spise den og der fordoblede jeg endda opskriften – og der var heller ikke engang rester. Jeg sidder nok lidt med samme følelse omkring denne opskrift, fordi jeg vil rigtig gerne lave den til nogle gæster, men en alm. pakke frisk pasta(250g ikke?) virker virkelig af lidt til fire mennesker. Vi er seks, som jeg skal servere for, så jeg er nok nødt til at fordoble, men to pakker lyder virkelig også af lidt. Jeg vil bare høre hvordan og hvorledes med at fordoble opskriften og hvordan jeg bør gøre det? Og så kunne det måske være rart at få specificeret, hvor mange gram en pakke frisk pasta, som du mener, er?
Mvh Ida

Reply
Stinna 17. januar 2021 - 19:14

Hej Ida :-) Det vil jeg da tænke lidt mere over. I denne opskrift er det fordi både sauce og bollerne mætter. Men hvis I er meget sultne, så ville jeg koge det dobbelte pasta. Det er bare de helt almindelige fra køledisken – mener de er 250g. Det er svært det med mængder – for jeg hører oftest for, at mine retter er meget store. Men jeg vil da helt sikkert tænke over det i mine fremtidige opskrifter.
Jeg retter lige paprikagryden til 3-4 personer i stedet.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy