Vegetariske boller i tomatsauce

af Stinna

Vegetariske boller i tomatsauce med spaghetti. Lækre, smagfulde ‘kødboller’ vendt i cremet tomatsauce med fløde og krydderier. Egentligt er kødboller et lidt misvisende navn til denne opskrift, da disse vegetariske boller er lavet af bønner, æg, ost og krydderier.

Vegetariske kødboller i tomatsauce

Denne opskrift er udviklet af min kæreste. Han syntes at jeg manglede en opskrift på en lidt traditionel ret, som jeg så lavede vegetarisk. Derfor var han også med i køkkenet for at eksperimentere med opskrift, så de fik den rette smag og konsistens. De vegetariske kødboller kan sagtens serveres for sig selv, til en salat eller andet. Men vi valgte at spise dem i en skøn tomatsauce og med pasta.

Opskriften herunder rækker til 20 stk. Det er vigtigt, at de får virkelig længe på panden – så er de nemlig faste indeni og sprøde uden på. Vend dem først i tomatsaucen lige når de skal spises – ellers bliver de bløde.

Vegetariske boller i tomatsauce

Opskriften herunder rækker til 20 vegetariske deller.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Vegetariske boller

  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 stk. æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 50 g soltørrede tomater (i olie)
  • 1 drys chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 stk. løg (skåret i mindre stykker)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. timian
  • 50 g parmesanost, groftrevet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber

Tomatsauce

  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpure (cirka 2 spsk.)
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Pasta

  • 1 pakke frisk pasta

Sådan gør du

  • Skyl kidneybønner grundigt. Tilsæt dem til en foodprocessor.
  • Tilsæt æg, havregryn, soltørrede tomater, chili, persille, løg, hvidløg og krydderier. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt nu parmesanost, olivenolie, hvedemel, salt og peber. Blend det godt sammen – dog må massen gerne stadig have lidt struktur. Lad det hvile lidt, mens panden gøres klar.
  • På en varm pande (cirka middelvarme) kommes olie. Start med at stege en delle – så kan du nemlig smage om der mangler salt eller andre krydderier.
  • Steg herefter alle bollerne i olie – og i god tid. De skal være sprøde og faste indeni.

Tomatsauce

  • Imens bollerne steger, laves tomatsaucen.
  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg løg og hvidløg – det skal ikke brunes, men stege til de er klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, timian og æblecidereddike. Lad det koge ind. Tilsæt fløde og rør godt rundt.
  • Smag til med salt og peber.

Servering

  • Kog pasta efter anvisning på pakken. Vend det kogte pasta sammen med tomatsaucen. Top retten med de vegetariske boller og frisk timian.
  • Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Tilføj en kommentar






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy