Marrokansk vegetarmad. For et par uger siden lavede min far og jeg mad hjemme hos ham. Menuen bestod af skønne marrokanske retter og jeg vil i dag gerne dele opskrifterne med jer.
Marrokansk vegetarmad
Ingen af os har været i Marokko før og derfor aner vi heller ikke, hvordan maden egentligt skal smage. Vi har derfor forsøgt at finde inspiration på nettet og smagte opskrifterne til, så de passede lige til os. Det hele smagte skønt, men vi var mest begejstrede for dippen, der er lavet af aubergine og tomater på panden sammen med skønne krydderier. Udover denne dip fik vi også marrokansk ris-pilaf, som er ris på panden med en masse krydderier. Denne ret blev også god – dog kræver den (ifølge os) at det spises sammen med noget andet. For ris-pilaf er i denne version ret sødt og derfor ikke noget, man lige spiser en helt portion af.
Marrokansk middag
Herunder vil jeg gerne linke til opskrifterne. Ris-pilaf har jeg ikke selv delt opskriften på, så den linker jeg lige til. Men resten er nogle, som jeg har delt her på bloggen:
Marrokansk ris-pilaf med skønne krydderier, tørrede frugter, mandler og granatæblekerner
Marrokansk dip – zaalouk. Dip lavet af bagte aubergine, krydderier og stegte tomater.
Hjemmelavede falafler – vi brugte blot kikærter fra dåse og lidt mere havregryn
Derudover serverede vi ovenstående sammen med disse marrokanske fladbrød (vi undlod honning-delen) og til dessert spiste vi en appelsinkage.
Har I mon andre idéer til lækre marrokanske vegetaropskrifter?
2 Kommentarer
Hej Stinna
Lækre opskrifter som også kan bruges som veganer, med en smule ændring. Tak for det.
Hej Ellen,
dejligt at du kan bruge mine opskrifter. Tak.