Min kærestes italienske lasagne er en helt simpel og lækker vegetarlasagne. Med skøn smag og gode råvarer.
Opskrift på italiensk lasagne
Lasagnen adskiller sig fra min egen vegetarlasagne, ved at denne lasagne er utrolig simpel og er lavet uden alverdens krydderier og andet. Den er til gengæld lavet med lækre råvarer, som får lov til at simre længe og giver den lækreste, simple sauce. Ifølge min kæreste er den inspireret af en helt klassisk italiensk lasagne og er derfor uden linser, bønner og andet (som jeg ellers normalt gerne tilsætter i min linselasagne). Du kan naturligvis smage saucen til med lige de ingredienser du ønsker. Men jeg synes at denne lasagne er god i sin egen helt simple form.
Italiensk lasagne
Ingredienser
Sauce
- 3 stk. gulerødder
- 2 stk. store løg
- 4 stk. bladselleri
- olivenolie til stegning
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 flaske passata (700 ml – svarer til cirka 2 dåser hakkede tomater)
- 1 spsk. tomatpure
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. grøn basilikumpesto
- salt og peber
- 0.5 L vand gerne med god grøntsagsbouillon i
Mornaysauce
- 50 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl sødmælk
- lidt revet muskatnød
- 1 kugle mozzarellaost
- salt og peber
Ekstra
- 1 pakke lyse lasagneplader
- En håndfuld smagfuld ost til gratinering – gerne parmesan vesterhavsost eller lignende
Sådan gør du
Sauce
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Skær gulerødder i mindre tern (cirka 0,5 cm) og selleri i tynde skiver.
- Kom olie i en gryde.
- Svits grøntsagerne i cirka 10 minutter under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot steges en smule mørt.
- Tilføj de øvrige ingredienser.
- Lad saucen simre 20 minutter uden låg og derefter cirka 40 minutter med låg. Grøntsagerne skal have en smule bid. Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
- Imens saucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig.
- Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
- Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Samling og bagning
- Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
- Drys med en håndfuld ost.
- Bag lasagnen i ovnen i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft til den er gylden.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Lyder simpel og lækker, må prøves. Forstår bare ikke, hvordan grønsagerne kan have bid efter 10+20+40 min i gryden?
Hej, min kæreste tog tid – så her passede det :-) Men du kan bare justere kogetiden og smage dig frem.