Grøntsagslasagne fyldt med finthakkede grøntsager og den lækreste ostesauce. Denne vegetariske lasagne er lavet med squash, gulerødder, løg, tomater og peberfrugter.
Opskrift på grøntsagslasagne
Denne lasagneopskrift er virkelig nem og så er lasagnen virkelig lækker og fyldt med smag. Faktisk er den så god, at min kæreste sagde “virkelig, som virkelig god. Den smager som en lasagne skal smage”, da han spiste det første stykke. Faktisk savnede han slet ikke kød, som han normalt gerne vil have i lasagne. Grøntsagerne i denne lasagne er helt finthakkede på min foodprocessor (reklamelink), så der ikke er store stykker grøntsager i. Derfor tænker jeg også, at den er ganske børnevenlig.
Opskriften får I her. Opskriften rækker til et almindelige lasagnefad og der er til 4-6 portioner, alt efter hvor sultne I er (og om I spiser andet til). Eventuelle rester gemmes blot i køleskabet – eller fryses ned.
Grøntsagslasagne
Ingredienser
Grøntsagssauce
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. squash (cirka 350g)
- 3 stk. gulerødder
- 4 stk. store tomater
- 1 stk. gul peberfrugt
- 1 stk. grøn peberfrugt
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 spsk. tørret timian
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 lille tsk. groft salt
- 1 drys peber
Mornaysauce
- 50 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk (jeg bruger sødmælk)
- lidt revet muskatnød
- 100 g revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
- salt og peber
Resten
- 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)
Sådan gør du
Grøntsagssauce
- Kom løg og hvidløg i en foodprocessor. Hak det fint. Kom det i en skål.
- Hak resten af grøntsagerne i foodprocessoren. De kan nok ikke hakkes på én gang.
- Kom en smule olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
- Tilsæt nu resten af grøntsagerne. Lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater, bouillon og krydderierne. Lad saucen koge i 30-60 minutter (uden låg). Tilsæt mere vand, hvis det bliver nødvendigt. Smag til med salt.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er 20 minutter til lasagnen skal i ovnen.
Mornaysauce
- Imens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
- Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Grøntsagslasagne
- Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
- Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over.
Noter
Vegetar lasagne
Som vegetar har jeg efterhånden lavet virkelig mange slags lasagne. Oftest laver jeg min linselasagne, som ellers minder lidt om denne. Men hvis du skal lave vegetarlasagne til personer der ikke bryder sig om røde linser, så vil jeg helt klart anbefale denne grøntsags lasagne.
Tips til grøntsags lasagne:
- Hak grøntsagerne helt fint. Dette gøres allerbedst på en foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, så riv dem groft på et rivejern.
- Lad saucen simre minimum 30 minutter – og gerne 1 time. Det gør grøntsagerne møre og saucen dejlig cremet.
- Smag saucen til med krydderier. I min lasagne har jeg timian og oregano, men du kan også sagtens prøve med fx basilikum.
- Brug de grøntsager du kan lide. Herhjemme er vi ret vilde med peberfrugt, som jeg virkelig vil anbefale at komme i. Squash er også genial i lasagne, da den blot tager smag af saucen. Men brug lige de grøntsager du ønsker – jeg tror også, at det kunne smage skønt med finthakkede champignon.
- Hvis dine børn rynker på næsen af grønt i lasagne, så vælg røde peberfrugter og skær skrællen af squash.
- Frys lasagnen ned i portionsstørrelser efter tilberedning. Så er der nem aftensmad til travle dage.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
18 Kommentarer
Hvor bruger du grønsags bouillonen ?
Det skal bare i sammen med de hakkede tomater :-)
Det er den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt!
Jeg havde kun en enkelt peberfrugt og ingen gulerødder. Til gengæld havde jeg 1½ stor squash og 200 gram champignoner.
Grøntsagssovsen var dog ret tynd, så jeg blev nødt til at jævne den.
Det bliver ikke sidste gang at jeg laver den.
Og så lavede jeg dobbelt så meget mornaysauce. Det kan godt anbefales.
Sådan en kommentar gør mig glad. Tusind tusind tak :-)
Hold da op hvor smagte det skønt. Havde sovs tilovers som blev brugt som sovs til pasta.
Bestemt ikke sidste gang jeg laver dette
Hvor dejligt, tak :-)
Super lækker opskrift .. og enig man savner ikke kødet
.. tror dog at der er sneget sig en fejl ind i tilberedningstiden .. skulle vel snarer være 1 – 1 1/2 time .. hvis det skal bære 30-60 min i gryden?
Tak! Du har ret – det får jeg lige rettet :-)
Super god grøntsagslasagne – kan kun anbefales! Jeg laver til 2 dage, og den smager næsten endnu bedre næste dag :-)
Hvor dejligt! Tak :-)
Hej. Kan man godt lave grønsagssovsen og så lade den stå i køleskabet nogle dage til man skal bruge den?
Hej, det har jeg ikke forsøgt :-) Men mon ikke?
Hej, den er super lækker din grøntsagslasagne
Har afprøvet den med stor succes herhjemme
Men jeg var i tvivl dengang og er i tvivl igen når jeg nu skal til at bruge opskriften igen: hvad gør jeg med grøntsagsbouillonen?
Hvor dejligt! mange tak :-)
Det skal bare i sammen med de hakkede tomater. Det tilføjer jeg lige.
Fantastisk lasagne. Lavede dobbeltsovs, men min kræsne søn spiste med stort velbehag.
Hvor er det dejligt at høre. Tak for tilbagemeldingen :-)
Hele familien yndlings lasagne Jeg lader gerne saucen stå flere timer og simre – først med låg en times tid og derefter uden låg et par timer – så den jævnes. Tilføjer lidt grønne linser – så får den mere “kød-konsistens”
Sikke en skøn besked! Tak for tilbagemelding :-)