Grøntsagslasagne

af Stinna

Grøntsagslasagne fyldt med finthakkede grøntsager og den lækreste ostesauce. Denne vegetariske lasagne er lavet med squash, gulerødder, løg, tomater og peberfrugter.

Grøntsagslasagne

Opskrift på grøntsagslasagne

Denne lasagneopskrift er virkelig nem og så er lasagnen virkelig lækker og fyldt med smag. Faktisk er den så god, at min kæreste sagde “virkelig, som virkelig god. Den smager som en lasagne skal smage”, da han spiste det første stykke. Faktisk savnede han slet ikke kød, som han normalt gerne vil have i lasagne. Grøntsagerne i denne lasagne er helt finthakkede på min foodprocessor, så der ikke er store stykker grøntsager i. Derfor tænker jeg også, at den er ganske børnevenlig.

Opskriften får I her. Opskriften rækker til et almindelige lasagnefad og der er til 4-6 portioner, alt efter hvor sultne I er (og om I spiser andet til). Eventuelle rester gemmes blot i køleskabet – eller fryses ned.

Grøntsagslasagne

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Grøntsagssauce

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 3 stk. gulerødder
  • 4 stk. store tomater
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 lille tsk. groft salt
  • 1 drys peber

Mornaysauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk (jeg bruger sødmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
  • salt og peber

Resten

  • 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)

Sådan gør du

Grøntsagssauce

  • Kom løg og hvidløg i en foodprocessor. Hak det fint. Kom det i en skål.
  • Hak resten af grøntsagerne i foodprocessoren. De kan nok ikke hakkes på én gang.
  • Kom en smule olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu resten af grøntsagerne. Lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater og krydderierne. Lad saucen koge i 30-60 minutter (uden låg). Tilsæt mere vand, hvis det bliver nødvendigt. Smag til med salt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er 20 minutter til lasagnen skal i ovnen.

Mornaysauce

  • Imens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  • Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.

Grøntsagslasagne

  • Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
  • Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over.

Noter

Tip: Du kan også toppe lasagnen med lidt revet ost, hvis du ønsker mere ost i din grøntsagslasagne. 
Grøntsagslasagne

Vegetar lasagne

Som vegetar har jeg efterhånden lavet virkelig mange slags lasagne. Oftest laver jeg min linselasagne, som ellers minder lidt om denne. Men hvis du skal lave vegetarlasagne til personer der ikke bryder sig om røde linser, så vil jeg helt klart anbefale denne grøntsags lasagne.

Tips til grøntsags lasagne:

  • Hak grøntsagerne helt fint. Dette gøres allerbedst på en foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, så riv dem groft på et rivejern.
  • Lad saucen simre minimum 30 minutter – og gerne 1 time. Det gør grøntsagerne møre og saucen dejlig cremet.
  • Smag saucen til med krydderier. I min lasagne har jeg timian og oregano, men du kan også sagtens prøve med fx basilikum.
  • Brug de grøntsager du kan lide. Herhjemme er vi ret vilde med peberfrugt, som jeg virkelig vil anbefale at komme i. Squash er også genial i lasagne, da den blot tager smag af saucen. Men brug lige de grøntsager du ønsker – jeg tror også, at det kunne smage skønt med finthakkede champignon.
  • Hvis dine børn rynker på næsen af grønt i lasagne, så vælg røde peberfrugter og skær skrællen af squash.
  • Frys lasagnen ned i portionsstørrelser efter tilberedning. Så er der nem aftensmad til travle dage.
Grøntsagslasagne

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy