Grøntsagslasagne

af Stinna

Grøntsagslasagne fyldt med finthakkede grøntsager og den lækreste ostesauce. Denne vegetariske lasagne er lavet med squash, gulerødder, løg, tomater og peberfrugter.

Grøntsagslasagne

Opskrift på grøntsagslasagne

Denne lasagneopskrift er virkelig nem og så er lasagnen virkelig lækker og fyldt med smag. Faktisk er den så god, at min kæreste sagde “virkelig, som virkelig god. Den smager som en lasagne skal smage”, da han spiste det første stykke. Faktisk savnede han slet ikke kød, som han normalt gerne vil have i lasagne. Grøntsagerne i denne lasagne er helt finthakkede på min foodprocessor (reklamelink), så der ikke er store stykker grøntsager i. Derfor tænker jeg også, at den er ganske børnevenlig.

Opskriften får I her. Opskriften rækker til et almindelige lasagnefad og der er til 4-6 portioner, alt efter hvor sultne I er (og om I spiser andet til). Eventuelle rester gemmes blot i køleskabet – eller fryses ned.

Grøntsagslasagne

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Stinna
4.43 fra 14 stemmer

Ingredienser

Grøntsagssauce

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 3 stk. gulerødder
  • 4 stk. store tomater
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 lille tsk. groft salt
  • 1 drys peber

Mornaysauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk (jeg bruger sødmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
  • salt og peber

Resten

  • 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)

Sådan gør du

Grøntsagssauce

  • Kom løg og hvidløg i en foodprocessor. Hak det fint. Kom det i en skål.
  • Hak resten af grøntsagerne i foodprocessoren. De kan nok ikke hakkes på én gang.
  • Kom en smule olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu resten af grøntsagerne. Lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater, bouillon og krydderierne. Lad saucen koge i 30-60 minutter (uden låg). Tilsæt mere vand, hvis det bliver nødvendigt. Smag til med salt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er 20 minutter til lasagnen skal i ovnen.

Mornaysauce

  • Imens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  • Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.

Grøntsagslasagne

  • Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
  • Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over.

Noter

Tip: Du kan også toppe lasagnen med lidt revet ost, hvis du ønsker mere ost i din grøntsagslasagne. 
Grøntsagslasagne

Vegetar lasagne

Som vegetar har jeg efterhånden lavet virkelig mange slags lasagne. Oftest laver jeg min linselasagne, som ellers minder lidt om denne. Men hvis du skal lave vegetarlasagne til personer der ikke bryder sig om røde linser, så vil jeg helt klart anbefale denne grøntsags lasagne.

Tips til grøntsags lasagne:

  • Hak grøntsagerne helt fint. Dette gøres allerbedst på en foodprocessor. Hvis du ikke har en foodprocessor, så riv dem groft på et rivejern.
  • Lad saucen simre minimum 30 minutter – og gerne 1 time. Det gør grøntsagerne møre og saucen dejlig cremet.
  • Smag saucen til med krydderier. I min lasagne har jeg timian og oregano, men du kan også sagtens prøve med fx basilikum.
  • Brug de grøntsager du kan lide. Herhjemme er vi ret vilde med peberfrugt, som jeg virkelig vil anbefale at komme i. Squash er også genial i lasagne, da den blot tager smag af saucen. Men brug lige de grøntsager du ønsker – jeg tror også, at det kunne smage skønt med finthakkede champignon.
  • Hvis dine børn rynker på næsen af grønt i lasagne, så vælg røde peberfrugter og skær skrællen af squash.
  • Frys lasagnen ned i portionsstørrelser efter tilberedning. Så er der nem aftensmad til travle dage.
Grøntsagslasagne

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

18 Kommentarer

Michael leonhardt 20. oktober 2021 - 09:37

Hvor bruger du grønsags bouillonen ?

Reply
Stinna 20. oktober 2021 - 10:13

Det skal bare i sammen med de hakkede tomater :-)

Reply
Agnes Marie 14. juni 2022 - 20:41

5 stars
Det er den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt!

Jeg havde kun en enkelt peberfrugt og ingen gulerødder. Til gengæld havde jeg 1½ stor squash og 200 gram champignoner.
Grøntsagssovsen var dog ret tynd, så jeg blev nødt til at jævne den.

Det bliver ikke sidste gang at jeg laver den.
Og så lavede jeg dobbelt så meget mornaysauce. Det kan godt anbefales.

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:14

Sådan en kommentar gør mig glad. Tusind tusind tak :-)

Reply
Lene Kristensen 18. januar 2023 - 17:21

5 stars
Hold da op hvor smagte det skønt. Havde sovs tilovers som blev brugt som sovs til pasta.
Bestemt ikke sidste gang jeg laver dette

Reply
Stinna 19. januar 2023 - 19:40

Hvor dejligt, tak :-)

Reply
Kim 10. september 2022 - 17:04

Super lækker opskrift .. og enig man savner ikke kødet
.. tror dog at der er sneget sig en fejl ind i tilberedningstiden .. skulle vel snarer være 1 – 1 1/2 time .. hvis det skal bære 30-60 min i gryden?

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:20

Tak! Du har ret – det får jeg lige rettet :-)

Reply
Kate 21. februar 2023 - 13:21

5 stars
Super god grøntsagslasagne – kan kun anbefales! Jeg laver til 2 dage, og den smager næsten endnu bedre næste dag :-)

Reply
Stinna 24. februar 2023 - 09:36

Hvor dejligt! Tak :-)

Reply
Anna Engemand 16. august 2023 - 06:08

Hej. Kan man godt lave grønsagssovsen og så lade den stå i køleskabet nogle dage til man skal bruge den?

Reply
Stinna 23. august 2023 - 09:24

Hej, det har jeg ikke forsøgt :-) Men mon ikke?

Reply
Sandra Madsen 16. februar 2024 - 11:35

5 stars
Hej, den er super lækker din grøntsagslasagne
Har afprøvet den med stor succes herhjemme
Men jeg var i tvivl dengang og er i tvivl igen når jeg nu skal til at bruge opskriften igen: hvad gør jeg med grøntsagsbouillonen?

Reply
Stinna 16. februar 2024 - 12:44

Hvor dejligt! mange tak :-)
Det skal bare i sammen med de hakkede tomater. Det tilføjer jeg lige.

Reply
Jens 3. marts 2024 - 18:49

5 stars
Fantastisk lasagne. Lavede dobbeltsovs, men min kræsne søn spiste med stort velbehag.

Reply
Stinna 4. marts 2024 - 14:28

Hvor er det dejligt at høre. Tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Maria Venø 12. august 2024 - 16:50

5 stars
Hele familien yndlings lasagne Jeg lader gerne saucen stå flere timer og simre – først med låg en times tid og derefter uden låg et par timer – så den jævnes. Tilføjer lidt grønne linser – så får den mere “kød-konsistens”

Reply
Stinna 14. august 2024 - 10:49

Sikke en skøn besked! Tak for tilbagemelding :-)

Reply
4.43 from 14 votes (8 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.